24 dingen waar ik blij van word #2: Jackie van Laren

24 dingen waar ik blij van word #2: Jackie van Laren

3 december 2017 1 Door Sietske Kooijman

Vandaag een dubbele dosis vrolijkheid en geluk! Gisteren lukte het niet om een artikel te uploaden, dus vandaag krijgen jullie er twee! Naast haken en thee drinken, is lezen een van mijn grootste passies. Helaas heb (of neem) ik daar tegenwoordig niet heel veel tijd voor. Jackie van Laren heeft daar verandering in gebracht!

Ik heb de Q-serie (Zin, Lief en Ziel) verslonden. Ook het tweeluik Vallen en Opstaan, hielden het niet lang vol in mijn boekenkast! Per toeval kwam ik terecht op de facebook van Jackie. Daar werd ik vrijwel gelijk meegezogen in een vervolgverhaal dat hier gepubliceerd is. Toen ik erachter kwam dat het verhaal op Schier speelt (oké oké, officieel is het een combinatie van alle waddeneilanden, maar voor mij is het gewoon Schier), was ik verloren.

Ik ben ingestapt in deel 1: Duingras over Axel en Wende. Het verhaal was al bijna op zijn einde op het moment dat ik het ontdekte. Gelukkig werd deel 1 gevolgd door Stormwind (over Milena en Vin). Inmiddels is ook dit verhaal tot een gelukkig einde gekomen. Op dit moment zit ik, met nog een kleine 1000 andere lezers midden in het derde verhaal: Springvloed. Dit verhaal gaat over Mayke en Cam (of Leon, of Martin, maar daar wil ik liever niet aan denken). Iedere ochtend om 7 uur staat een stukje van het verhaal op facebook. Het is inmiddels echte en ochtendritueel geworden. Heerlijk om nog even in bed te blijven liggen en de dag te beginnen met een goed verhaal. Jackie is erg goed in het bedenken van cliffhangers… soms sta ik dus met een gefrustreerd gevoel op…. Een dag kan héél lang duren als je wacht op het volgende deel van een verhaal. Tegelijk is het een goede les voor me. Ik ben namelijk de lezer, die stiekem altijd eerst de laatste bladzijde van een boek leest om te weten of het wel of niet goed afloopt!

Ik vind dat Jackie veel meer volgers volgers verdient. Neem dus zeker een kijkje op haar facebookpagina! En als je nu instapt heb je een groot voordeel: Je kunt de eerste twee verhalen lekker doorlezen! Het beste van twee werelden dus!

Hoewel dat ’s ochtends in bed nooit lukt, gaat een goed boek eigenlijk altijd vergezeld met thee. Ik mocht gisterenavond weer een nieuw zakje thee uit de adventkalender openmaken. Puur Rooibos. Nicole zegt hier het volgende over: “De thee is simpel, puur en caffeinevrij. Ook heel erg lekker als ice tea!” Die ice tea ga ik zeker proberen met de thee die nog in mijn zakje zit. Ieder zakje is namelijk goed voor twee koppen thee. In mijn geval haal ik er vaak zelfs vier uit, omdat ik twee keer doe met 1 zakje.

Vanavond lees je nog een geluksmomentje! Ik zal alvast een tipje van de sluier oplichten… Het gaat om een jaarlijks terugkerend fenomeen in de haakwereld! Benieuwd? Kom dan rond 21 uur nog een keer kijken!

No votes yet.
Please wait...