24 dingen waar ik blij van word #3-9

24 dingen waar ik blij van word #3-9

9 december 2017 4 Door Sietske Kooijman

Tsja, het duurde even voor er weer een adventartikel online kwam. Het was afgelopen week een hele drukke week, waardoor ik er telkens niet aan toe kwam. Maar daarom vandaag een driedubbel vrolijk artikel! Ik deel 7 dingen waar ik blij van word. Kijk je mee?

1. Een toffe nieuwe blog/nieuwe ontwerpster ontdekken

Hoewel ik niet zo van het amigurumi haken ben, werd ik spontaan verliefd op de patronen van Alexa Boonstra van de blog amilishly. Ik vind dat ze een hele unieke stijl van ontwerpen heeft. Ze ontwerpt vooral elfjes, en deze zijn stuk voor stuk enorm schattig. Alexa doet mee aan de jaarlijkse amigurumi-designs contest van amigurumipatterns.net. Er doen een heleboel toffe ontwerpen mee, maar mijn stem gaat naar Alexa. Als je héél snel bent, kun jij ook nog stemmen. Dit kan tot en met morgen!

©amilishly

2. Tijd maken om te breien/haken

De afgelopen weken schoot mijn dagelijkse dosis breien en haken er nog wel eens bij in. Afgelopen dagen besloot ik hier weer heel bewust tijd voor te maken. Naast het werken aan de mystery blanket, heb ik een oude liefde opgepakt: de discover the seasons cal.

3. Winter

Ik ben gek op de winter. Ik vind het heerlijk om met een boek of haakwerkje in de hoek van de bank weg te kruipen. Met de verwarming aan, kom ik mijn dag wel door! Bovendien vind ik het buiten altijd zo mooi als het gesneeuwd of gevroren heeft. Overigens moet ik er wel bij vermelden dat deze liefde ophoudt bij de voordeur!

4. Wegzwijmelen bij nieuwe haak- en breipakketten.

Ik vind het heerlijk om garenwebshops af te struinen naar mooie pakketten. Als ik verliefd word, surf ik ook gerust dagelijks naar de betreffende shop om de foto’s nog maar eens te bewonderen. Vervolgens klik ik de pagina heel netjes weer weg… nou ja, meestal!

©chefwol.nl

Op dit moment is mijn oog gevallen op de zomerdeken van chefwol. Hij was uiteraard al vaker voorbij gekomen, maar in eerste instantie trok deze niet mijn aandacht. Ik denk omdat de kleuren niet helemaal mijn ding zijn. Sinds ik echter lid ben van de facebookpagina van chefwol (aanrader trouwens), en de blokken van dichterbij en in andere kleuren voorbij zie komen, ben ik verloren!

5. Notitieboekjes

In het weekend werk ik naast het station in Den Bosch. Er gaat geen weekend voorbij dat ik niet even de hema inschiet om te kijken of er nog mooie nieuwe notitieboekjes zijn. Een heerlijk gevoel om in een vers boekje te beginnen. Uiteraard hebben alle boekjes een eigen doel… En als er geen redenen meer zijn om een notitieboekje voor te maken, verzin ik toch gewoon een reden! Mijn favorieten zijn de A5-schriftjes!

6. Cadeautjes

Zoals ik jullie al in een eerder artikel vertelde, doe ik mee aan de adventkalender van The Purple Lady. Twee weken geleden vielen er 6 pakjes op de deurmat! Prachtig ingepakt. Het bracht me gelijk helemaal in kerstsfeer. Vorige week heb ik het eerste pakje open mogen maken, met daarin een supertoffe projectbag! Ik zal rond de kerstdagen een artikel plaatsen met alle pakjes daarin!

7. Thee

We blijven nog even in de adventsfeer. Inmiddels heb ik al 9 koppen thee van de adventkalender mogen proeven. Ik maak er iedere dag een bewust genietmomentje van! De theetjes die de afgelopen dagen op de kalender stonden waren achtereenvolgens

Juicy Orange

“Een combinatie van gedroogde sinaasappelschil en groene thee. De groene thee is een Sencha thee. Deze heeft een mooi lichtgroen groot strookvorming blad. De thee heeft een heerlijke fris-grassige geur en is zeer mild van smaak. Deze is makkelijk drinkbaar en is daardoor ook zeer geschikt voor de beginnende groene thee drinker. In combinatie met de sinaasappel wordt deze thee fris en fruitig. Heel erg lekker!”

Miss Mango

“Een heerlijke exotische thee. Heerlijk fruitig door de mango. echt een thee om van te houden!”

Sweet Dragon

“Deze thee is prachtig door de grote stukken fruit die aan de thee zijn toegevoegd. De smaak is hierdoor onvergelijkbaar met andere theemelanges! Een fruitige rooibosthee thee die voor de zoetliefhebber een aanrader is. Ook uitermate geschikt voor kinderen, omdat de thee van nature lekker zoet is.”

Bloementuin

“Dit is een juweeltje van een “thee”! Eigenlijk is het gewoon een bloementuin, zo ruikt deze thee in ieder geval. Heerlijke smaakvolle bloemige thee.”

Kaneelthee

“Een heerlijke thee die je lekker opwarmt, de kaneel komt goed naar voren. Dit is een pure zwarte thee met kaneel. Niets meer, niets minder! Een heerlijke kopje thee voor tijdens een gure dag!”

Zoethoutthee

“Zoethoutthee roept bij mij meteen herinneringen op, bij jou ook? Mijn zus Lieke houdt heel erg van zoethout, vroeger als snoep maar nu vaak als thee. Ik houd ook van deze zoete en puur natuurlijke zoethout. Bring back good memories!”

Fruity Forest

“Een bosvruchtenthee op basis van zwarte thee. Je ziet de frambozen en aardbeien terug komen in de thee. Een prachtige thee. Heerlijk fruitig! Deze thee is ook heel lekker als icetea.”

Mijn favorieten zijn absoluut de laatste drie! Kaneel- en zoethoutthee zijn altijd mijn favoriet geweest. De fruity forest is een diepe, maar toch frisse thee. Ideaal voor dit weer!

Ik ga mijn best doen om vanaf morgen weer op schema te blijven met de adventartikelen, maar hé… een extra lang artikel in het weekend is ook niet verkeerd toch!

 

Rating: 5.0. From 1 vote.
Please wait...