Aanhaken en Afvinken – Update 1

Aanhaken en Afvinken – Update 1

27 januari 2018 0 Door Sietske Kooijman

Een tijdje geleden konden jullie lezen dat ik een heel tof project gestart met met Alexa van Amilishly Designs: Aanhaken en Afvinken. We gingen de uitdaging aan en maakten een to do list voor 2018. Een to do list voor out of the box ideeën. Specifiek genoeg om je te inspireren, maar vrij genoeg om je eigen creativiteit erop los te laten. Ten minste, dat hopen we! Wil je ook meedoen? Check dan even deze facebookpagina en kom er gezellig bij! Gezien bij mij het idee van to do lijstjes is dat ze per definitie lánger worden in plaats van korter, hierbij mijn eerste aanvulling. Wel met specifieke projecten dit keer. En hé, volgens mij kan ik de twee lijstjes redelijk over elkaar heen schuiven!

1. Sokken leren breien

Ik heb altijd gezegd, sokken breien is niks voor mij. Veel te veel gedoe met al die pennen! Ik ben ervan teruggekomen! Bianca van Chef Wol daagde me uit om aan de slag te gaan… en ik heb de slag (of moet ik zeggen de steek) te pakken!

Ik ben best wel trots op mezelf. Het begint er zowaar uit te zien als een sok!

Ik brei met Invicta Glamour. Dit sokkengaren van scheepjes breit heerlijk en heeft een mooie shimmer! Zeker voor beginners erg geschikt (alleen was de keuze vor donkerblauw niet heel slim. Maar ik zou mezelf niet zijn, als ik niet gelijk een voorraadje sokkenwol aan zou leggen. Dit miste namelijk nog in mijn stash.

2. De CBTL haken

Net als velen ben ik begonnen aan de cbtl. Ik koos voor de kleuren Slice o’cherry pie en Blueberry Bam Bam.

De rode variant haak ik van buiten uit, de blauwe ben ik vanuit het binnendraadje begonnen. Ik vind het effect tot nu toe nog niet geweldig, maar ik wacht geduldig af op de eerste kleurwissel. Dan kun je het ten slotte pas echt zien!

3. Minstens drie (grote) projecten afmaken

Dit worden waarschijnlijk de zomerdeken waar ik nog niet zo lang geleden mee startte:

Ik ben zo blij met mijn kleuren. Het is een feestje om aan deze deken te haken/breien.

Daarnaast stond de MB 2017 even on hold, door drukte op het werk. Maar wat in het vat zit verzuurt niet!

Project nummer drie wordt de made by mom cal van haakdingen.nl. Ook al zo’n mooi project!

4. Zelf een patroon uitbrengen

Dit gaat waarschijnlijk op zeer korte termijn lukken. Er komt een patroon van de sjaal die ik voor de verjaardag van mijn tante maakte. Ik blogde hierover voor de breiclub. het artikel vind je hier!

Dat lijkt me voor nu wel even genoeg! Ik ben heel benieuwd wat er op jouw lijstje staat!

No votes yet.
Please wait...