Adventkalender dag 1

Adventkalender dag 1

1 december 2016 0 Door Sietske Kooijman

Ja, jullie lezen het goed. Een adventkalender. Op de knit en knot scoorde ik het boekje van Anja Toonen, beter bekend onder de naam HaakPret. Dit boekje staat geheel in het teken van de kerst. Tot en met 25 December zal er iedere dag een foto van de kerstboom online komen… steeds iets verder gevuld natuurlijk!

Vandaag dag 1! En we trappen natuurlijk af met… de kerstboom! In het boekje Kerst Haken staan drie kerstbomen, ik koos voor dit project de makkelijkste uit, namelijk een kegel. Hoewel ik de andere twee ook prachtig vind! Gelukkig wordt het volgend jaar weer kerst :-).

Ik haakte de kerstboom met Pinguoin Esterel garen in de kleur Gazon en een haaknaald 3 mm. Ik gebruikte iets meer dan twee bollen, waarmee mijn kerstboom ongeveer 30 cm hoogv is. In het boek is de kerstboom 100 toeren hoog, maar je kunt hem naar eigen inzicht groter of kleiner maken, dit staat gelukkig goed uitelegd in het boek.

dag-1

Het voelt gelijk als kerst in huis! Morgen is het tijd voor… de piek!

Rating: 5.0. From 1 vote.
Please wait...