Beddengoed van Tante Zoet – Blog 1

Beddengoed van Tante Zoet – Blog 1

26 september 2018 1 Door Sietske Kooijman

Al een tijdje volg ik de dames van de Zeeuwse Visserstruien. Ik maakte kennis met ze op een vorige editie van de Knit en Knot en werd gelijk verliefd op de deken die ze bij zich hadden: De Zeeuwse deken. In deze deken zijn motieven verwerkt van de Zeeuwse visserstruien. Ik voelde me destijds nog niet competent genoeg om een hele deken te breien. Akkelien van de Breimeisjes deed dat wel. Je vindt haar blogs over deze deken hier. Inmiddels zijn mijn breiskills een stuk verbeterd. Ik was dan ook vrijwel gelijk om toen bekend gemaakt werd dat er een nieuwe deken zou komen: Het beddengoed van Tante Zoet.

Dit beddengoed bestaat uit 30 motieven. Dit keer niet geïnspireerd op de visserstruien, maar op de klederdracht van de Zeeuwse vrouwen. Allemaal ajour-motieven. En zo ziet dat eruit!

©https://hetgeriefgoedvantantezoet.blogspot.com

Gaaf hè. De blokken worden gebreid in vijf verschillende banen. Iedere maand krijg je de patronen voor 1 baan (6 blokken). Zoals je ziet verschillen de blokken iets in hoogte, waardoor je een speels effect krijgt. Dit bracht me ook op het idee om de deken niet in een kleur te breien, maar in zes. Iedere keer in dezelfde volgorde, om een verloopeffect te krijgen.

Ik had nog een aantal bollen softfun van Scheepjes liggen in mooi verlopende kleuren. Ik vind dit een van de fijnste garens op de markt. Het is een katoen-acrylmengsel maar heeft een hele zachte uitstraling. Ik kon dan ook niet wachten om te beginnen met het eerste blok.

Het garen breit, zoals ik al verwacht had, heerlijk. Ik ga jullie de komende tijd op de hoogte houden van mijn vorderingen. Wil jij nu ook meedoen? Dat kan! Op de webshop van visserstruien kun je een bombonnement afsluiten (hoe leuk bedacht). Voor €7,50 krijg je de komende zes maanden iedere maand een patroon. Geen geld vind ik. Wil je graag gelijk het garen kopen, kun je terecht bij Blij dat ik Brei. Zij bieden pakketten aan voor de hele deken, en daarbij krijg je het bombonnement gratis.

Ik ga snel weer verder breien. Ik ben heel benieuwd wie van jullie er nog meer mee gaat breien.

No votes yet.
Please wait...