Beddengoed van Tante Zoet – Update 2

Beddengoed van Tante Zoet – Update 2

28 oktober 2018 0 Door Sietske Kooijman

Ìn de drukke afgelopen maand, heb ik gelukkig nog wat tijd gevonden om te breien aan het Beddengoed van Tante Zoet. Inmiddels zijn de eerste drie blokken van mijn naald gekropen. Stiekem is dit een van mijn favoriete projecten tot nu toe! Ik geef je een rondleiding door mijn Beddengoed in wording!

Bootje

Het eerste blok is vernoemd naar Bootje. Alle blokken zijn vernoemd naar de personen bij wie de patronen teruggevonden zijn. Extra leuk, dit brengt de deken nog meer tot leven. Een simpel blok om mee te beginnen! Fijn voor tijdens de verschillende beurzen!

Zo leuk dat je met 1 werkende toer zo’n speels effect krijgt. Bootje stond dan ook al snel op de naalden. Voor de knit en knot begon ik met blok 2: Tannetje

Tannetje

Tijd voor een klein beetje meer uitdaging! Iedere rechte toer een werkende toer. En zo creëer je heel makkelijk een leuk golfjespatroon. Ook dit blok ging me goed af. Het patroon was nog makkelijk genoeg om te breien op een beurs, met alle onrust om me heen!

Helaas brei ik (steikem wist ik dat al) wat losser dan de gemiddelde breister. Daarom red ik een groot blok (de blokken variëren in hoogte) net niet met 1 bolletje. Ik speelde een potje Yarn Chicken op de beurs… En ik verloor!

Nog 6 toeren… Beetje balen! En ik had van mijn kleuren maar 1 bolletje. Mijn plan was om iedere maand zes bolletjes bij te kopen (1 voor ieder blok) om zo de kosten te verspreiden. Gelukkig breide ik op een beurs… dan zal er wel een bolletje softfun te vinden zijn toch. Nope! De meest exotische garens vond ik in overvloed, maar softfun was helaas niet te vinden. Gelukkig was Jeanette van Blij-dat-ik-Brei zo lief om twee bolletjes voor me mee te nemen de volgende dag! En zo kon ik ook dit blok afmaken! Op naar Nella!

Nella

Gelukkig zitten de beurzen erop inmiddels, want de echte uitdaging is begonnen. Dit blok is namelijk een kwestie van blijven tellen en opletten. Maar dat is het zeker waard. Het effect is heel mooi!

Helemaal foutloos? Absoluut niet! Ik ben ergens in de rand misgegaan. Ik heb geprobeerd om het te fixen met wat brei-en-vliegwerk… Niet helemaal gelukt, maar goed genoeg! 

Zie jij de fout? Ik moest weer even goed zoeken. Een van de lastigste aspecten van dit patroon is de bobbeltjesrand. Hierin zit dan ook hier en daar een foutje. Gelukkig heb ik hem nu door, waardoor het laatste blok helemaal goed gegaan is! 

Ik ga snel door met de volgende drie blokken! Deze zijn gelukkig wat minder hoog dan de afgelopen drie blokken, dus wellicht kan ik deze sneller laten zien. De blokken van maand twee zijn namelijk ook al binnen! Welk blok is jullie favoriet?

Rating: 3.0. From 1 vote.
Please wait...