Breidagen Rijswijk – the Afterparty

Breidagen Rijswijk – the Afterparty

21 mei 2017 7 Door Sietske Kooijman

Gisteren was het zo ver en maakte ik de halve wereldreis naar Rijswijk. Haakwerkje in mijn tas en gaan! Op naar een dag vol inspiratie, nieuwe contacten opdoen en lekkere wolletjes voelen! Twee en een half uur later arriveerde ik bij de broodfabriek in Rijswijk en kon de brei- en haakdag beginnen! Lezen jullie mee?

Bij de Breiclub won ik kaartjes voor deze beurs. Zo leuk, iets winnen met een winactie, waarvan je niet eens meer wist dat je er aan meegedaan had! Verrassing ten top dus! Mijn dag begon in de trein. Ik nam mijn nieuwste aanwinst mee… Uiteindelijk viel ik namelijk toch (spuit-11) voor de nuts about squares-cal van Esther. Ik bestelde het prachtige pakket met Scheepjes Sunkissed bij de Breibar. Geen zorgen, binnenkort lees je hier meer over!

Natuurlijk gingen mijn eigen tasjes van Kirsten ook mee!

Garenproeverij

Eenmaal binnen was het tijd voor een garenproeverij! Wat een tof concept en wát slecht voor je portemonnee en wishlist! Ik nam plaats in een van de opblaasbare tenten (overigens een hele slimme oplossing!) en wachtte geduldig op de start van de proeverij. Het concept is als volgt: Een aantal standhouders hadden een tester van hun meest bijzondere wol beschikbaar gesteld. We kregen de kans om dit garen te voelen, uit te proberen en er even mee te breien of haken. En het leuke is, alle testers mochten mee naar huis! Ik werd er helemaal blij van!

Tijdens het “proeven” vertelde Rita Huijink van de amsterdamse steek mooie, inspirerende en verduidelijkende verhalen over het garen.

Om in de stijl te blijven, houden we het bij die voorproefje ;-). Morgen komt er een artikel online waar je alles leest over de verschillende garens die ik mocht proeven!

Ik had honger gekregen van deze proeverij, dus was het tijd om even snel te lunchen. Niet te lang, want er was nog veel te veel moois te zien! Om te beginnen vierde ik een feestje bij Draadkracht! Eindelijk… want beide edities van de knit en knot wilde ik heel graag een workshop doen, maar dat lukte niet! Nu had ik alle tijd!

Draadkracht

Wat een ervaring zeg! Zo leuk om dit deel van het handwerkproces ook eens mee te maken! Het niet aflatende enthousiasme van Gea draagt alleen maar bij aan de feestvreugde! Ik heb alvast een sneakpeek voor jullie, want ook hier komt een artikel over. Met een hele leuke verrassing, dus stay tuned!

Inmiddels was het alweer halverwege de middag en begon ik aan mijn eerste echte rondje!

Sweet Apple Designs

Mijn eerste stop was bij Sweet Apple Designs. Even bijkletsen met Wendy hoort er nou eenmaal bij op een beurs! Al kletsend viel mijn oog op twee bollen stardust van Scheepjes. Ik zei nog tegen Wendy: “Ik doe het niet hoor, ik ga alleen maar even kijken”. Op de een of andere manier liggen deze bollen nu toch in mijn haakkast. Bizar!

Ik had deze kleur nog niet eerder gezien (of eigenlijk, opgemerkt). Ik was gelijk verliefd! Ik had ook al gelijk een project in mijn hoofd, namelijk de Knotten-Kal!

Megurumi

Vervolgens kwam ik terecht bij Megurumi. Ik viel voor hun prachtige gehaakte tuintje!

Maar dat was niet alles! Ik raakte in gesprek met de eigenaresse en die vertelde me alles! Megurumi is een haakapp die binnenkort gelanceerd wordt. Niet zomaar een haakapp, maar een hele bijzondere! Je kunt in de app namelijk een foto van jezelf uploaden. Je krijgt vervolgens een gehaakte versie te zien. Deze kun je naar eigen wens aanpassen, om zo een karikatuur van jezelf te maken. Vervolgens krijg je het haakpatroon om jezelf te haken! Hoe tof is dat! J Jullie gaan hier absoluut meer van horen, maar ben je nu al nieuwsgierig, neem dan een kijkje op de site. Enne, als je je aanmeldt voor de nieuwsbrief, krijg je het superschattige patroon van de twee katjes erbij! Ik zeg doen!

Mijn wolletjes

In mijn voorpret artikel vertelde ik jullie al over het voor mij nieuwe merk Nako. Ik ging dan ook langs bij Mijn Wolletjes. Wat een gemis dat ik deze bolletjes niet eerder ontdekt heb! Mijn wolletjes heeft zich gespecialiseerd in garen dat “niet op iedere hoek van de straat verkrijgbaar is”. Wát een mooie wolletjes lagen daar! Dit was ook wel te zien aan de kraam. Ik nam twee kwaliteiten mee voor een editie van Kraken of Aanhaken!

De Nako Fiore (linkerfoto), bevat Linnen, katoen en Viscose. De Nako Estiva is een combinatie van Bamboe en katoen. Ik ben erg benieuwd hoe dit garen haakt! Leuk om eens met iets anders te haken dan katoen of acryl! Binnenkort lezen jullie alles!

Batts and Threads

O jongens, nu ik door het testen van de mystery blanket van de breiclub de basisbeginselen van het breien echt onder de knie heb, gaat er een nieuwe wereld voor me open! Al die mooie knotten breigaren, liep ik normaal toch voorbij. Stom eigenlijk, want met breigaren kun je natuurlijk ook prima haken! Maar feit blijft dat ik nu meer getriggerd ben!

Mijn oog en vooral mijn handen vielen op deze mooie knotten van Batts and Threads!

Het garen is van het merk Malabrigo, waar ik jullie binnenkort alles over ga vertellen! Het garen is 100% baby merino en óngelooflijk zacht! Ik ga op zoek naar een mooi patroon voor dit garen. Tips zijn zeker welkom! En… jullie raden het al, ook hier komt een review over!

Wol en Co

In mijn haaknieuws van afgelopen maand konden jullie al lezen dat er XL-pakketten kwamen van de altijd succesvolle garenpakketjes. Hier krijg je twee patronen bij (een brei- en een haakpatroon). Ik ging natuurlijk even langs om bij te kletsen en mijn oog viel op deze kleurencombi.

Tsja, paars en roze… Dat kon natuurlijk niet anders! Deze kleurencombi was er alleen in het kleine pakket, maar Sytske draaide ter plekke een xl pakket voor me! Superlief! En ja jongens, ik ga de uitdaging aan! Ik ga een omslagdoek breien! De hap-sjaal wel te verstaan! Deze sjaal gaat terugkomen in mijn updates!

Great British Wool

Bij Great British Wool werd ik verliefd op deze baret. Helaas bleek dit nog een beetje te hoog gegrepen te zijn! Gelukkig hingen er ook prachtige sjaals! Ik nam deze twee skeins mee.

Hoe mooi is deze kleurecombi! Ik ga me toch maar eens verdiepen in breipatronen, raverly, here I come!

Riannes Haaksels

Last but not least… Ik vertelde jullie in mijn voorpret-artikel al dat ik graag kennis wilde maken met Rianne van Riannes Haaksels. Dit is gelukt! We hebben een hele tijd staan kletsen (thanks voor het opmerken van de amigurumi-tassen Rianne ;-)). Ze gaf me een aantal bruikbare tips om een wayuu mochila tóch eindelijk een keer te laten slagen. Om dat te bewijzen, nam ik dit pakketje mee.

Ik ben verliefd op deze kleuren, ondanks ik normaal niet zo van de pastelkleurtjes ben! Jullie gaan mijn vorderingen zien in de updates! Neem zeker een kijkje op de webshop, blog of instagram van Rianne. Ze maakt prachtige tassen!

Dat was hem. Ik heb weer een review-voorraadje (die had ik ten slotte nog niet!). Laat je me weten waar je het liefst een review over wil lezen? Ik hoor het graag!

PS: Vandaag staat mijn eerste ambassadeurs-artikel online! Nog niet uitgelezen? Je vindt het artikel hier!

Rating: 5.0. From 3 votes.
Please wait...