Cadeautips feestdagen

Cadeautips feestdagen

3 december 2016 1 Door Sietske Kooijman

Het is december! De feestmaand is aangebroken en daar horen cadeautjes bij. Vind je het lastig om een cadeautje te bedenken voor een haakster of breister in je naaste omgeving, of zie je zelf door de kerstbomen het bos niet meer? Ik neem je bij de hand en geef je cadeautips voor ieder budget!

Haaknaalden

Tulip Etimo is dé trend op het gebied van haaknaalden. Eerlijk, ik geloofde er niet zo in, maar sinds ik een haaknaald probeerde tijdens de Knit en Knot ben ik om. Helaas ben ik nog niet in het bezit van zo’n heerlijke haaknaald, maar ze staan zeker op mijn lijstje! Voor een volledige set haaknaalden betaal je €109,95, maar daar krijg je wel een mooi etui, stopnaald, lineaal en schaartje bij. Zeker, een hoop geld! Maar ze zijn het waard! Wil je liever een wat voordeligere aanbieding? De nieuwe webshop yourzs, van Dennis de Gussem verkoopt ook setjes van drie haaknaalden in een etuitje, met alle extra’s erbij! Voor zo’n setje betaal je €31,95. Uiteraard kun je de haaknaalden ook los bestellen, ze kosten dan €7,95. MAAR: Ik heb iets leuks voor je! Met de kortingscode sietsaandehaak krijg je op de webshop van www.yourzs.nl 7,5% korting op alle producten van Tulip Etimo! De korting is de hele maand december geldig! Als je dus toch aan het shoppen bent, kijk dan ook even naar zijn superleuke labels. Deze labels zijn 2×2 cm en zijn er met allerlei mooie designs. Ook is het de moeite waard om even te kijken bij de haakgarens. Scheepjes Catona is standaard voordelig geprijsd voor €2,-. Genoeg reden dus, om de korting er weer lekker bij te shoppen ;-).

tulip-2 tulip

 

Tunisch haken is dé trend in haakland. Een Tunische haaknaald is dan wel een essentiele accesoire. Bij Pera & Pasha koop je een tunische haaknaald vanaf €2,99. Wil je een haaknaald met kabel, waardoor je meer steken op kunt nemen, ben je €12,- kwijt.

xl-tunische-haaknaald-roze-14mm-200x200

Accesoires

Voor iedere amigurumi-haakster zijn veiligheidsoogjes een absolute must-have in je haakstash. Je hebt oogjes in alle soorten, maten, kleuren en vormen. Een megagroot assortiment vind je onder andere bij Renske Creatief. Een paar veiligheidsoogjes kost ongeveer €0,50.

www.renskecreatief.nl

www.renskecreatief.nl

Hoe leuk is het om je haakwerk af te maken met een echt label. Bij de Haakfabriek heb je ontzettend veel keuze in allerlei soorten labels en kun je zelfs je eigen label laten ontwerpen! Voor een standaard label betaal je tussen de €0,50 en €2,-. Wil je je eigen logo op een label laten drukken, ben je iets meer geld kwijt.

Als je veel granny’s haakt, is een grannyblokspanner onmisbaar. Hierop kun je meerdere vierkantjes tegelijk blokken. Een spanner koop je voor €33,95 bij Pera en Pasha.

granny-blokspanner-1-500x500

© www.perapasha.nl

Hot of the hook! Gisteren bracht scheepjes een nieuw product uit: een yarn bowl! Heb je ook altijd last van bolletjes wol die de kamer rondvliegen? Dat is nu verleden tijd. De draad wordt door de yarn bowl naar je werk geleid, waardoor hij netjes in de schaal blijft zitten! Hij is onder andere te koop bij yourzs voor €32,50.

© www.yourzs.nl

© www.yourzs.nl

Haakboeken

Een must-have voor de beginnende haakster. In de haakbijbel worden enorm veel steken uitgelegd, zodat je eindeloos kunt variëren! De haakbijbel is onder andere te koop bij Wolplein voor €9,95.

haakbijbel

© www.wolplein.nl

Er zijn enorm veel leuke haakboeken op de markt. Een van mijn favorieten van dit moment is Hero en de magie van kerst. Dit boek is een combinatie van een voorleesverhaal en een haakboekje, waarmee je alle karakters uit het boek uit kunt haken. Leuk voor hakers dus, maar ook voor de rest van het gezin! En als je dan toch het boekje aanschaft, hoe leuk is het om één van de garenpakketjes erbij te bestellen, waarmee je gelijk aan de slag kunt! Alles is te koop bij Pera en Pasha. Overigens komt er van dit boek over twee weken een review online!

versie1-500x500hero

Draad! zijn de technische breiboeken van Wol & Co. Deze boeken nemen je bij de hand om je te leren breien. De boeken kosten €21,95, maar let wel op, van deel 2 zijn er niet meer zoveel op voorraad. Ben er dus snel bij om je geliefde niet teleur te stellen!

draad-1draad-2

Haakpakketten

De Ton-sur-Tonsjaal van byClaire haak je met acht bollen ByClaire nr 2. Je kunt de twee kleuren zelf kiezen of gaan voor één van de combinaties die Claire Boeter zelf heeft samengesteld.

ton-sur-ton-2 ton-sur-ton

Wil je ook graag al die mooie knuffels leren haken? Dan is Teckel Tony een perfect beginnersproject. Met duidelijke instructiefilmpjes, neemt Annemarie Arts van haakidee je mee door de wereld van amigurumi-haken, zodat je alle basisbeginselen onder de knie hebt. In het pakket van wolplein vind je alles voor het haken van deze leuke teckel, het enige dat je nog nodig hebt is een haaknaald!

Tekkel Tony

© www.wolplein.nl

Zoals hierboven al vernoemd, maakt de Breibar prachtige pakketten voor zowel crochet-alongs als andere projecten. Je kunt hier dus je hart ophalen, als je een garenpakket zoekt, in allerlei prijsklassen! Speciale aandacht voor de pakketten van de double trouble cal, het nieuwe project van Jolanda en Naomi… Wel bekend in de haakwereld!

double-trouble-1 mandala-madness

Haakgaren

Hoewel hij de laatste weken niet meer in mijn updates voorbij gekomen is, ligt hij zeker niet te verstoffen… De omslagdoek die ik haakte van Lammy Yarns magic Colors. Eén bol kost €19,95 en bevat 700 meter. Daarmee maak je een ruime omslagdoek.

omslagdoek-2 magic-colors

No votes yet.
Please wait...