Dagboek van een haakster – deel 8

Dagboek van een haakster – deel 8

6 mei 2017 2 Door Sietske Kooijman

Tsja jongens, het is een tijdje geleden. Maar mijn dagboek is terug van weggeweest. Het is topdrukte op mijn werk (lang leve de examenperiode) en in combinatie met een aantal testprojecten, waaronder de Mystery Blanket 2017, blijft er weinig tijd over om voor mezelf te haken. Het dagboek zal dan ook niet meer wekelijks online komen. Maar niet getreurd, de dagboeken die online komen zullen wel extra uitgbreid zijn! Klaar? Go!

Woondeken SerDani

Jullie hebben in mijn shoplog al wel gezien dat ik een set tunische haaknaalden kocht bij Dennis! Deze moesten natuurlijk even uitgeprobeerd worden! Ik zat een beetje op een dood punt in mijn woondeken. Het waren meer dan twintig dezelfde toeren, en dat stond me een beetje tegen. Het lijkt op de een of andere manier sneller te haken als je naar een nieuw blok toe kunt werken… Of ben ik nu gewoon een beetje raar? Anyway, ik ben er doorheen. Dankzij mijn nieuwe naalden, vloog ik door de laatste toeren heen en inmiddels zijn er drie nieuwe blokken aangebroken. Benieuwd? Voilà!

 Discover the Seasons Cal

Deze deken heeft ook een tijdje stil gelegen, maar hij heeft nog altijd een plekje in mijn hart. Hij gaat dus vast en zeker afkomen! Op de een of andere manier lukt het niet de deken mooi op de foto te krijgen. Door het tunisch haken, krult hij meer dan andere projecten. Gelukkig gaat het steeds beter, naarmate de deken groter wordt. We hebben bijna de hele breedte van de deken bereikt. Ik ben nog steeds heel blij met mijn kleuren!

De twee blokken die ik de afgelopen weken gehaakt heb zijn het paarse en het lila blok rechtsboven. Ze lijken nu wat schots en scheef, maar ik werkelijkheid valt het mee. Het kleine paarse blok heeft de neiging wat in elkaar de krimpen, waardoor de blokken eromheen er ook niet zo strak uitzien. Maar geen man overboord, ik heb er alle vertrouwen in dat het goedkomt als het blok erboven er ook aan zit! En anders hebben we altijd de grote blok-truc nog! Waar een beetje eucalan al niet goed voor is!

Sophies Universe

Sophies Universe is wat mij betreft hét ontwerp dat iedere haakster een keer gehaakt moet hebben! Hoewel ik Sophies Garden (het kussenformaat) al een paar keer gehaakt heb, ben ik nooit verder gekomen dan dat. Ik ben al sinds ik kan haken verliefd op het ontwerp met scheepjes stonewashed XL en na twee jaar moest het er maar eens van komen. Ik bestelde de bollen voor de eerste drie delen en kon het niet laten gelijk van start te gaan!

Ik word hier echt heel blij van! Ik heb me voorgenomen om héél lang over deze deken te doen, zodat ik kan blijven genieten van de mooie kleuren en het heerlijke garen. Hoewel ik al een tijd fan ben van Scheepjes Stone Washed, had ik de XL-versie nog nooit geprobeerd. Wat haakt hij heerlijk zeg! Het garen is erg dik, maar niet op een vervelende manier. Dit garen gaan jullie zeker vaker terug zien komen!

 

Dat was hem jongens, hopelijk laat het volgende dagboek iets minder lang op zich wachten! 

 

Rating: 4.7. From 3 votes.
Please wait...