Dagboek van een Haakster deel 9

Dagboek van een Haakster deel 9

28 mei 2017 4 Door Sietske Kooijman

Vandaag heb ik weer eens een ouderwets dagboek voor jullie! Er stonden twee projecten op de planning afgelopen week. Een “nieuw” project en een project dat jullie al een tijdje niet meer gezien hebben. Lezen jullie mee?

Discover The Seasons Cal

Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik dit project een beetje heb verwaarloosd, maar toen ik Marjolein tegenkwam op de Breidagen, bij de workshop van Draadkracht, begon het weer te kriebelen. Met het heerlijke (al moet ik heel eerlijk zeggen dat ik meer een wintertype ben) weer van afgelopen dagen, zijn er een hoop toertjes gehaakt. Stoeltje in de tuin, luisterboek op, patroon erbij en gaan!

Er kwamen vier blokken bij. Met het blok op de foto rechts had ik een haat-liefdeverhouding. Ik vind het resultaat supermooi, maar wat een rotwerk zeg! Niks ten nadele van het patroon hoor, want dat blijft prachtig en geweldig uitgewerkt! De kabels die je ziet, zijn gehaakt door 5-lossenboogjes in elkaar te vlechten. Een beetje hetzelfde effect als de Jacobsladder in het “gewone” haken. Maar juist die blokjes maken de deken tot een geliefd project! Dit zorgt namelijk voor de herinneringen in de deken!

Sophies Universe

Vorige week kwam het volgende deel van mijn bolletjes voor de Sophies Universe binnen! En ja, dit project wordt even mooi als ik hoopte. Ik ben gek op het effect van de stone washed en Sophies Universe is toch wel het haakpatroon der patronen!

Doordat het garen gehaakt wordt met haaknaald vijf, groeit de deken héél hard! Hij is inmiddels al ruim 80 cm in doorsnede! Ik heb de eerste drie patroondelen inmiddels afgerond. Toch moet ik heel eerlijk zeggen dat het niet zo snel haakt. Na iedere tien steken wil ik namelijk het patroon bewonderen… Herkenbaar?

Ik haak deze week weer lekker verder! Wat staat er op jullie haaknaald?

Rating: 5.0. From 2 votes.
Please wait...