Dagboek van een Haakster – week 1

Dagboek van een Haakster – week 1

12 februari 2017 0 Door Sietske Kooijman

Niet schrikken hoor! Dit is nog steeds de oude vertrouwde update… maar dan in een nieuw jasje. Nog steeds veel foto’s van mijn eigen haakwerkjes, nog steeds een terugblik op de afgelopen week. Eigenlijk is er dus niks veranderd, behalve de titel! Fijn toch! Afgelopen week was een bewogen week. Ik bezocht de handwerkbeurs, waarvoor ik twee uur moest treinen… Drie keer raden wat er meeging in mijn tas. Daarnaast liet ik mijn goede voornemens compleet varen (oeps), want ik startte een nieuw project. Om mijn eer te redden, haakte ik ook nog een stuk aan de Discover the Seasons cal… Daarnaast startte ik een winactie op mijn facebook-pagina… Met grote gevolgen! Ik kreeg er enorm veel volgers bij. Voor jullie allemaal een speciaal welkom! Lezen jullie mee?

Wieke Fair Isle sampler I

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen… Ja, ik ben schuldig. Ik begon een nieuw project. Ik hoor je denken: “Maar je had nog zo gezegd…”. Klopt. Maar anders werden de updates zo saai voor jullie ;-). Ik had de afgelopen weken een hoop opgezocht over fair isle breien. Via facebook zag ik regelmatig prachtige projecten voorbij komen. Ik besloot dat ik dat ook moest kunnen. Ik zocht de pagina van Wieke op, pakte mijn gloednieuwe rondbreinaald erbij en ging van start. Uiteraard lukte het niet gelijk, maar na een paar keer proberen, stond er toch ineens iets op de naald wat erop leek.

Ik zette door en begon het zowaar leuk te vinden! Het met twee kleuren breien was een stuk makkelijker dan ik dacht, vooral omdat ik me een tijdje geleden verdiept heb ik het continentaal breien. Beetje bij beetje vorderde het patroon en plotseling was ik aangeland bij toer vijftig…

Perfect? Verre van! Voor een eerste keer? Niet slecht, toch. Al zeg ik het zelf. Ik ga me de komende weken verder verdiepen in de breikunst. Wie weet wordt het dan toch ooit nog wat met mij en mijn breinaald!

Omslagdoek 

Omdat het buiten zo koud was, besloot ik in de trein naar de handwerkbeurs een lekker grote bol met lente-kleurtjes mee te nemen. Ruim drie uur treinen werd een feestje met deze bol Papatya Cake.

Ik zocht een luchtig patroontje op ravelry, wat lekker doorhaakt zonder na te denken. Dat ging dan ook vlot… en dit is het resultaat tot nu toe!

Het label is niet meer zo netjes… Een beetje gehavend door de treinreis en een dag rondstruinen op de handwerkbeurs. Maar dat mag de pret niet drukken! Inmiddels heb ik al ruim twee kleuren opgehaakt. Met dit soort bollen vind ik het zo leuk dat je iedere keer “even” een kleur af kunt haken. Het voelt ook altijd een beetje als een overwinning als ik bij een volgende kleur aangeland ben. Herkenbaar, of ben ik gewoon een beetje raar? Dit project heb ik gebombardeerd tot onderweg-project. Dat betekent dat hij niet iedere week voorbij zal komen, maar alleen als ik veel met het ov reis. Gelukkig staat volgende maand de Knit en Knot weer op het programma, dus dan gaan jullie zeker meer zien!

Discover the Seasons cal

Tjsa, en omdat ik jullie en mijn goede voornemen niet helemáál in de steek wilde laten, haakt ik vandaag nog drie blokken aan de discover the seasons cal. Op de handwerkbeurs ontmoette ik Marjolein, de ontwerpster van de cal. Ze had de complete deken bij en oh, jongens, wat komen er nog mooie blokjes. Haar deken is gemaakt van colour crafter en dat geeft weer een compleet ander effect dan mijn katoenen deken. Het is dat ik al zoveel projecten heb… Anders zou ik zo overwegen om een tweede versie te starten!

Nadat het vorige week tomeloos doorhaken was met 6 kleine blokken, stond er deze week weer wat meer uitdaging op het programma!

Vooral op het eerste blok ben ik helemaal verliefd. De honingraatsteek, die al eerder voorkwam in de deken, gecombineerd met een andere favoriet: de Stersteek. Het was even goed tellen, maar het resultaat is prachtig! Het tweede blokje van deze week haakte heerlijk weg. Het is de tunische variant op de granietsteek. In het begin moest ik even goed nadenken waar ik de laatste steek moest plaatsen. Ik was per ongeluk aan het meerderen. Even achteruit haken dus. Toen ik hem helemaal doorhad, gleed dit blokje zo van mijn haaknaald!

In de herhaling

Afgelopen Dinsdag haakte ik de derde bloem uit de bloemencal van Hedy Kunst. Je leest er hier alles over!

Woensdag stond geheel in het teken van mijn bezoek aan Pera & Pasha (of peren en pasjes, zoals manlief de winkel maar blijft noemen). Een prachtige winkel, waar een heerlijke haaksfeer hangt. Je leest er alles over in dit artikel!

En toen…. Nadat ik op de handwerkbeurs de laatste dingen verzameld had, besloot ik gisteren de lang geplande winactie op mijn facebookpagina online te gooien. Dat er wat likes bij zouden komen had ik wel verwacht, maar dat mijn facebookpagina in 1 dag 3 x zoveel volgers zou krijgen, kwam ook voor mij als een complete verrassing. Ik bleef mijn pagina maar verversen. Ik wil alle nieuwe volgers die dit artikel lezen dan ook van harte welkom heten. Ik hoop dat jullie net zoveel plezier gaan beleven aan mijn artikelen als ik en dat jullie nog lang blijven aanhaken! Helaas kun je niet meer meedoen met de winactie, maar wil je toch weten wat mijn favorieten zijn… klik dan hier! Enne, heb je niet gewonnen… Niet getreurd! Binnenkort komt er weer een nieuwe winactie aan!

 

 

Rating: 5.0. From 1 vote.
Please wait...