Een kus(sen) voor HEPPIE – Deel 2

Een kus(sen) voor HEPPIE – Deel 2

17 april 2017 13 Door Sietske Kooijman

Afgelopen weken stonden in het teken van mijn kussenproject voor HEPPIE. Wat een aantal maanden geleden begon met een gezellig gesprek met twee hakende dames, groeide uit tot een fantastisch project. Een paar weken geleden was het zover en konden we, nadat de kussens een halve wereldreis ondernomen hebben, maar liefst 58 kussens overhandigen aan drie groepen! Ik ben enorm trots op iedereen die meegehaakt heeft. En het allerleukste is… We gaan gewoon door!

Een keer in de vier weken reis ik bepakt en bezakt af naar het mooie Mierlo. Hier staat een heel bijzonder hotel: ons eigen HEPPIE-hotel! Dit hotel is in 2012 geopend en speciaal aangepast op de wensen en mogelijkheden van Stichting Heppie. Waarschijnlijk heb je me al veel vaker gehoord over HEPPIE, maar als je nog niet weet waar ik het over heb, kun je dit artikel lezen, of dit filmpje kijken!

Het filmpje is gemaakt door twee van de kinderen die mee geweest zijn op het zomerkamp waar ik leiding was afgelopen zomer. Het geeft een goed beeld van hoe een Ouder-Kindvakantie eruit ziet en als je goed kijkt, kom ik ook nog even in beeld. Als je gelijk verslaafd bent, net als ik, kun je doorklikken naar de andere 4 filmpjes die in deze zomer gemaakt zijn!

Dit keer was het een extra uitdaging om in Mierlo te komen. Onze auto is al een tijdje kapot, waardoor de kussen al vóór ze in het hotel waren een heuse wereldreis afgelegd hebben. Vanuit Rotterdam bracht Miranda ze naar Sprang-Capelle, waar ze een kleine week mijn gang bezet hebben. Vervolgens werden ze door een medevrijwilliger opgehaald, want om met 58 kussens richting Eindhoven te treinen zag ik niet zo zitten. Dat bleek achteraf maar goed, want, zo zul je altijd zien, de treinen reden niet.

Tsja, en zo ziet dat er uit. 58 kussens in een auto… Met veel moeite paste de bagage er nog bij!

Wow, ik ben supertrots op het resultaat en ik had nooit verwacht dat er zóveel kussens binnen zouden komen. Van beide kanten was het een enorm succes, want ook alle kids waren enorm blij!

Een greep uit de reacties:

  • “Wow, die mensen kennen mij echt goed, hoe weten ze anders dat paarden mijn lievelingsdieren zijn en mintgroen mijn lievelingskleur is?”
  • “De kussens mogen niet in de tas hoor, daar zijn ze veel te mooi voor”
  • “Yes, nu heeft mijn pop eindelijk een eigen kussen om op te slapen”
  • Een jongetje (10 jr) hoorde tijdens het avondeten over de kussens en bedacht spontaan een smoes: “Ik moet écht naar de wc”, om even op zijn kamer naar het kussen te gaan kijken. Dat de afspraak is dat we tijdens het eten aan tafel blijven zitten, was hij spontaan vergeten!

Voor herhaling vatbaar dus! Zo gezegd zo gedaan! We haken lekker verder voor HEPPIE, want in het najaar is er weer een groep kids die we nog HEPPIE-er kunnen maken dan we al doen. Ik zou het ontzettend tof vinden als jullie ook mee willen helpen. Dit kun je doen door je aan te melden bij deze of deze facebookgroep. Kun je niet haken, of heb je niet de mogelijkheid om een kussen te maken, maar wil je toch graag je steentje bijdragen? Voel je vrij om mij een mail te sturen: info@sietsaandehaak.nl, of stuur me een pb op facebook! We kunnen dan samen kijken naar de mogelijkheden!

Dan rest mij niets anders dan nogmaals álle dames die meegeholpen hebben ontzettend te bedanken. Namens mijzelf, maar ook namens alle ouders en kinderen. Dankzij jullie werd het voor ons allemaal een weekend met een gouden randje!

Rating: 5.0. From 6 votes.
Please wait...