Even bijkletsen – Over een nieuw patroon, een nieuwe grote liefde en een onmogelijke challenge?

Even bijkletsen – Over een nieuw patroon, een nieuwe grote liefde en een onmogelijke challenge?

27 mei 2018 2 Door Sietske Kooijman

Sinds het laatste artikel is er een hoop gebeurd. Hoog tijd dus, om jullie weer eens mee te nemen door mijn haak- en breileven. Mijn blog heeft, vooral door mijn werk, even op een laag pitje gestaan. Maar met de vakantie in zicht, is mijn motivatie weer helemaal terug. De inspiratie en ideeën zijn nooit weggeweest, dus dat zorgt ervoor dat ik nu een heel lijstje heb met artikelen! Gelukkig heb ik niet stilgezeten! Een artikel bomvol nieuwtjes en updates dus!

Pearl Passion?

Waar ik een jaar geleden nog niet had durven dromen dat ik een patroon uit zou brengen, laat staan dat er pakketten van beschikbaar zouden zijn, staat inmiddels mijn tweede patroon online. Een héél ander patroon dan mijn Little Romance Shawl! Ik stel je graag voor aan… Pearl Passion!

Morgen vertel ik alles over hoe dit kussen tot stand gekomen is! Wat ik wel al kan verklappen: Je krijgt een éxclusieve knoop bij het pakket, je kunt zelf je kleuren samenstellen én het kussen heeft alles te maken met mijn favoriete haaksteek! Je shopt het kussen bij Yourzs: Klik!

Siets aan de Brei?

Een van de grootste ontwikkelingen is wel dat ik een tweede (nou ja, derde, mijn man meegerekend) grote liefde heb gevonden: Breien. Ja, ik weet dat ik altijd geroepen heb dat het niets voor mij is, maar inmiddels heb ik zóveel mooie projecten ontdekt, dat ik stiekem behoorlijk oké kan breien inmiddels. Kwestie van veel doen en volhouden. Je zult dus niet alleen meer haakprojecten voorbij zien komen, maar ook een hoop breiprojecten… een dubbele dosis inspiratie dus!

Een sneakpeek van waar ik dan mee bezig ben? Vooruit dan..

Twee van mijn nog-niet-projecten. Het project met de our-tribe-bollen laat ik je aanstaande woensdag zien… de prachtige draadkrachtbolletjes zijn te mooi om al mee te breien, dus die zitten in een heel tof projecttasje van The Purple Lady, waar ik je vrijdag alles over vertel! En ja, je ziet het goed! Een sok, nou ja, een halve! Wie had dat gedacht, Siets aan de brei… en dan ook nog sokken! Het roze-koekgaren (briljante naam vinden jullie niet?), is geverfd door Janine Camijn van Yippee Yarn. Een absolute aanrader. Ik ben verliefd op dit garen! Het patroon is ontworpen door Bianca Boonstra. Ze heeft niet voor zichzelf onder gedaan. Hoewel het niet het makkelijkste patroon is voor een beginner, wordt het prachtig!

Een nieuwe Challenge

Ik hou ervan om mezelf uit de dagen… Daarom besloot ik een nieuwe challenge aan te gaan. Monogaam Handwerken. Ik liet mijn instagram-volgers kiezen welk project ze het mooist vonden, met de belofte dat ik komende maand alleen aan dat project ga werken! Lijkt me heerlijk rustig, geen keuzestress over welk project ik moet kiezen, gewoon gaan! Dit is een perfect project, want het bevat zowel haken, breien áls tunisch haken!

Mijn volgers kozen, en terecht, voor de prachtige zomerdeken van Chefwol! Mijn doel wordt om 1 blok per week te haken. Dat komt dus neer op 4,5 blok in de maand. Ik had al 2,5 blok af… Inmiddels zijn dit er 3. Nog 4 te gaan dus!

Inmiddels staat blok 4 op de pennen!

Een kleine maar… Regels zijn er om te breken, vinden jullie niet? Ik gun mezelf dus 1 uitzondering! Ik doe mee aan de Prism Cal, van Amilishly Designs. Deze cal duurt vier weken, inmiddels is deel twee gestart, maar je kunt het patroon vinden op haar etsy pagina. Zoals jullie weten ben ik geen grote fan van amigurumi, helaas, want ik vind het eindresultaat vaak zó leuk! Maar op deze patronen ben ik verliefd! Inmiddels is het al een echt popje geworden..

En de leukste delen komen nog! Het haar en het jurkje. Ik kan niet wachten!

Nog meer nieuwtjes?

Zoals jullie weten ben ik al een tijdje ambassadeur voor de breiclub. Deze week stonden we allemaal in het zonnetje op breiclub.nl, met een interview! Wil je ons graag beter leren kennen? Klik dan hier!

 

No votes yet.
Please wait...