Even een stapje terug

Even een stapje terug

5 december 2016 0 Door Diana van Eynde

DIANA || Soms wordt het allemaal even teveel. Je wilt heel graag honderden balletjes hoog houden, maar op een gegeven moment is de grens bereikt. En dat werd me vorige week erg duidelijk. In korte tijd veranderde ik van werkplek en nam ik eigenlijk iets te veel werk aan. Daarnaast wilde ik Siets blijven ondersteunen met de blog en dat resulteerde in dat ik mezelf geen rust gunde tot ik naar bed ging. En dat resulteerde in ‘overspannen’ gedrag. Ik blijf één keer in de twee weken bloggen, en help Siets achter de schermen met van alles en nog wat. Maar verder voorlopig geen deadlines.

En dat werkt, want ik heimg_2091b al meer gehaakt dan dat ik in weken heb gedaan. Langzaam gun ik mezelf rust en komt er ook meer van de plannen die ik in mijn hoofd maak. En dat maakt me een gelukkig mens.

Lossen&Vasten deken
Het is nog steeds mijn favoriete project, maar het is ook iets waar ik het liefst uren voor uittrek. Ik heb de afgelopen twee weken geen uren tijd gehad, of ik koos om lekker alleen op de bank te hangen en weg te dutten tijdens RTL Late Night – wat een heerlijke stem heeft Humberto… En dan lig ik gewoon lekker onder het deel van de deken dat ik al heb. Inmiddels loop ik enorm achter op schema, maar dat maakt me voor nu even helemaal niks uit.

De IJsbeer
Ik probeerde mezelf er nog toe te zetten om wat toertjes van Harold de IJsbeer te haken, maar het rompje wordt er niet mooier op. Ik wilde de moed met knuffels etc. al opgeven, dacht dat ik gewoon echt niet meer zo strak kon haken. Dat is gelukkig niet het geval. Daarover later meer. Ik denk dat ik of het rompje opnieuw ga maken (maar hou niet van werk overdoen), of deze knuffel voorlopig even skip. Ik ben er nog niet uit. Ik maak in januari wel een keuze.

Kersthaken
Nu is het namelijk tijd om me te richten op het haken van Kerstdecoraties. Ik heb het al eerder gezegd: Kerst is voor mij the most wonderful time of the year. Vanaf oktober, wanneer de eerste kerstspullen in de winkels komen te liggen, kijk ik uit naar de feestdagen. Voor mij is dan ook niks zo geweldig dan de hele maand december bezig zijn met kerstgerelateerde projectjes. En dit jaar is het voor mij extra bijzonder. Mijn zusje heeft nooit zin in Kerst. Dit jaar is de eerste keer dat ze echt zin heeft in Kerst. Ik ben dus de patroontjes van de Wolplein Adventkalender aan het haken zodat zij die in de kerstboom kan hangen. Een cadeau vol liefde van big sistah! Eerder haakte ik al het kerstklokje van Haakpret, maar ik vond dat patroon niet zo fijn. Het ‘klopte’ niet. Maar dat kwam vooral omdat Siets een deel was vergeten te sturen, haha. Uiteindelijk is het kerstklokje nog best cute geworden. Die gaat ook bij zus in de boom.

Overigens merk ik wel dat ik soms wat moeite heb met het begrijpen van de patronen. Bij het kerstklokje wist ik heel goed wat er moest gebeuren, maar ik kwam gewoon steeds niet uit op het aantal steken. Toen ik het mega cute kerstsokje maakte, heb ik eerst drie keer het patroon gelezen, ben ik aan de slag gegaan en uiteindelijk heb ik nog een deel 3 keer uit moeten halen, omdat ik het toch niet helemaal begreep. Dat kan aan mijn onervarenheid liggen, maar het is wel opvallend, omdat ik dat met eerdere knuffels niet heb gehad. Toch ben ik erg tevreden met het resultaat. Op naar de volgende!

En de volgende was een schaatsje. Zo enorm cute, maar ik was een beetje ‘bang’ voor het haken van het ijzer. Zou ik het wel goed doen? Ik begon en eigenlijk ging het eerste deel heel erg lekker. De kleurtjes kwamen mooi uit en ik snapte het idee van het haken van de ‘schoen’. Het ijzer ging verrassend snel. Voor ik het wist was het klaar. Het ijzer op de schoen haken was nog wel een priegelwerk, maar ook dat is gelukt. Ben erg trots op mijn schaats! En gisteren heb ik nog een begin gemaakt aan een rendier. Ben niet tevreden. Ik maak hem wel af, maar als het niks is, begin ik gewoon opnieuw. De patroontjes zijn makkelijk, dus opnieuw beginnen is dan minder erg. Wat denken jullie?

Oh ja… Ik werk inmiddels bijna om de hoek van Wollstreet en… Ik heb er nog niks gekocht… Volgens mij ben ik echt ziek… 😉

img_2060 img_2097 img_2107 img_2105   img_2108

No votes yet.
Please wait...