Mijn favoriete facebookgroepen

Mijn favoriete facebookgroepen

2 februari 2017 1 Door Sietske Kooijman

Facebook is een walhalla op het gebied van haken. In honderden haakgroepen, kun je je haakwerk laten zien, inspiratie opdoen en hulp vragen als je er niet uitkomt! Omdat ik me voor kan stellen dat je door de bomen het bos niet meer ziet, neem ik je mee door mijn favoriete facebookgroepen op haakgebied! Zit je er klaar voor? Daar gaan we!

Knuffeldekens Haken

Tsja, deze groep moest natuurlijk bovenaan! Ik vertelde jullie er al eerder over in deze en in deze post. Maar naast een ontzettend goed doel, is dit ook gewoon een hele gezellige groep. Inmiddels zijn “we” met 120 leden, maar daar kunnen er natuurlijk nog veel meer bij!

Vonnes Creaties

Op deze gezellig groep met meer dan 11000 leden is er naast ruimte voor het showen van je creaties óók aandacht om lekker te kletsen met andere haakliefhebbers. Vonne Spek is bekend van haar youtube-kanaal Vonnes Creaties waar ze superduidelijke tutorials maakt met budgetproof garen, van Zeeman en Wibra. Zeker de moeite waard om een keer een kijkje te nemen!

Planned Pooling Breien en Haken

Dat planned pooling dé haaksensatie van dit moment is, zal niemand ontgaan zijn. In deze facebookgroep kun je terecht voor hulp, prachtige voorbeelden en goede uitleg. Pas wel op: Verslavingsgevoelig! Enne, binnenkort komt er een tutorial op mijn youtubekanaal, waarin ik je alle kneepjes van het vak leer.

Fair Isle breien

Jullie konden in mijn nooit-te-oud-om-te-leren-artikel al lezen dat ik beter wil leren breien. Deze groep draagt daar zeker aan bij want tjonge, jonge, wát een prachtige creaties komen hier voorbij zeg! Gelukkig heb ik niet de illusie dat ik dit snel ga leren, maar dromen mag toch wel!

Sweet apple WIP Werkgroep

Deze groep heeft net een andere insteek, maar daarom niet minder leuk! Ik vertelde jullie er ook al over in mijn Goede voornemens artikel. Iedere haakster of breister herkent het wel… Een stapel onafgemaakte projecten in de hoek van de kamer. Geen zin meer, toch geen mooie kleuren, of dat éne garen is op en niet meer te verkrijgen. Zomaar enkele van de redenen om een project te verbannen naar die ene stapel. Wendy van Sweet apple designs had dezelfde ervaring en besloot een werkgroep op te richten, om ervoor te zorgen dat deze projecten juist wél afgemaakt worden. Superleuk om te zien dat iedereen hier tegenaan loopt. En hoewel ik nog niet toegekomen ben aan mijn eerste WIP, geniet ik met volle teugen van alle prachtige werkjes die voorbij komen.

Siets aan de Haak

Tsja, onze eigen facebook kan natuurlijk niet missen. Vind je het leuk om op de hoogte te blijven van álle artikelen, like dan de Siets aan de Haak facebook, dan blijf je op de hoogte van al het nieuws voor én achter de schermen! Binnenkort komt er een winactie aan, dus stay tuned!

Wat is jouw favoriete facebookpagina?

 

Rating: 5.0. From 2 votes.
Please wait...