Ik ben fan – Freubelweb X Wolcafé cal

Ik ben fan – Freubelweb X Wolcafé cal

17 november 2017 3 Door Sietske Kooijman

Dit artikel stond al een hele tijd op mijn lijstje om te schrijven. Vandaag kwam het er dan eindelijk van. En ik waarschuw alvast… Dit wordt weer eens een laaiend enthousiast artikel. Op de knit en knot maakte ik namelijk kennis met de prachtige cal van freubelweb en wolcafé. Ik was gelijk verkocht! Het duurde dan ook niet lang voor dit pakket in mijn digitale mandje kwam te liggen. Ik vertel jullie vandaag graag meer!

Een van de redenen dat ik zo verliefd werd op deze cal, is omdat het een enorm origineel idee is. Eens een keer geen deken, kussen of vest, maar… Een wandhanger gemaakt met gehaakte dromenvangers. Leonie van Wolcafé en Loes van Freubelweb besloten de handen in elkaar te slaan en in het diepe te springen. Het resultaat: een prachtige hanger!

I’m hooked! Siets goes natural… In eerste instantie natuurlijk niet 100% mijn kleuren, maar ik denk perfect passend voor dit ontwerp. Daarnaast staat deze hanger prachtig op onze rode slaapkamermuur verwacht ik. Win-win dus! Er wordt gehaakt met fantastisch natuurlijk garen van Borgo de Pazzi. Dit Italiaanse garenmerk heeft hele mooie natuurlijke materialen, die je zeker een keer moet proberen.

Freubelweb X Wolcafé cal Pakket

In het pakket vindt je alles wat je nodig hebt voor het haken van deze hanger: Alle garens, de ringen, een label, een stukje visdraad (om de ringen aan elkaar te maken) én een superleuke canvas tas.

Hier wordt je toch vrolijk van?

En dit is dan de inhoud.  7 bollen Borgo de pazzi, variërend in dikte en kwaliteit. Een aantal bollen zijn onbewerkt, waardoor ze (tot schrik van mijn man) nog lekker naar schaap ruiken. Het pakket kost €39,95. Een nette prijs vind ik, het pakket is erg compleet. Wil je liever met eigen garen aan de slag? Dat kan ook. Schaf dan alleen het ringenpakket aan! Je kunt deze kopen bij zowel wolcafé als freubelweb!

Erg leuk om een keer met deze natuurlijke materialen te werken. Inmiddels is de cal van start gegaan en staan de eerste drie patronen online. De cal duurt zes weken en mijn ervaring is dat de eerste twee weken niet veel tijd kosten, dus je kunt nog mákkelijk aanhaken. Bovendien blijven de patronen voorlopig online staan, waardoor je ook later kunt beginnen. Inmiddels staan bij mij de eerste twee weken op de haaknaald.. Met dit resultaat!

Week 1

Week 1 bestond uit twee kleine patroontjes. Fijn om de slag even te pakken te krijgen. Tot nu toe vind ik de patronen gemiddeld van niveau. Goed te doen voor beginnende haaksters, maar in sommige toeren is het opletten geblazen. Goed te doen met de nodige uitdaging dus!

Dit is het eerste patroon. De uitdaging zit hier wat mij betreft in de kabeldraainig in de laatste toer. Dit maakt wel het effect nog mooier, het heeft wat speels vind ik. Daarnaast is Leonie natuurlijk de koningin van het kabelhaken!

Ook was het even wennen om het haakwerk netjes in de ring te krijgen. Het patroon krimpt wat ineen en komt pas mooi tot uiting als het eenmaal in de ring zit. Zoals je ziet, is het af en toe lastig de halve vaste mooi strak om de ring te krijgen, maar aldoende leert men! Ik ben zeker niet ontevreden over het eerste patroon!

En ook deel twee van week 1 vind ik erg leuk.  Ik haak iets losser, waardoor het patroon eigenlijk net te groot werd, maar ik vermoed dat het in het grote geheel niet meer opvalt, dus ik laat het lekker zo.

Ik wil graag even een lofzang opsteken over dit garen. Borgo de pazzi bio, is het bewuste naar schaap ruikende wolletje, waar manlief vol overgave zijn neus instak… en toch wel een beetje schrok. Ik ben echter fan! Het garen is niet of bijna niet gedraaid, waardoor je bijna het gevoel van lontwol hebt. Hier had ik nog nooit mee gehaakt, maar ik ben hard aan het denken over een project met dit garen.

Week 2

In week 2 wordt er 1 ring gehaakt. We werken met hetzelfde garen als het tweede patroontje van week 1, maar weer met een compleet ander effect!

Ook bij dit patroontje is de sleutel vertrouwen. Het patroon lijkt een soort kommetje te worden, maar dit komt goed door het opspannen om de ring. Een soort blokken 2.0 eigenlijk! Dit patroon is niet gelijk aan de ring gehaakt, maar er later aan vast genaaid.

Ik kan niet wachten tot ik aan de slag kan met week 3. Jullie gaan de vorderingen zien in mijn dagboek (jaja, dat komt weer terug). Ik ben erg benieuwd wie van jullie er ook mee gaat haken! Je kunt de patronen vinden op de facebookpagina van deze cal. Daar komt iedere vrijdag het nieuwe patroon online!

 

 

No votes yet.
Please wait...