Gadget van de maand – Toerenteller armband

Gadget van de maand – Toerenteller armband

12 februari 2018 1 Door Sietske Kooijman

Een toerenteller is wat mij betreft een van de onmisbare haak- en breigadgets! Zeker sinds ik ben begonnen met het breien van sokken (ja, wie had dat gedacht), komt een toerenteller van pas! Het enige nadeel van een toerenteller (en menig ander haakgadget), is dat het áltijd kwijt is. Marieke heeft hiervoor een briljante oplossing bedacht: Toerenteller armbanden! Ik vertel je alles!

Ik ben niet zo’n sieradenpersoon, maar déze armbanden vind ik wel echt heel tof. Ze zijn speciaal voor chefwol ontworpen door Marieke, die ook de prachtige stekenmarkeerders ontwerpt. Hieronder zie je een paar voorbeelden!

Hoe werkt  het?

Een armband bestaat uit 9 grote en 9 kleine kralen. het principe is een beetje hetzelfde als een telraam van vroeger. De grote kralen staan voor 10 toeren, de kleine kralen staan voor 1 toer. Het bedeltje dat aan de armband zit, is je teller. Als je met een project start hang je het bedeltje helemaal links, voor de kralen. Voor iedere toer die je haakt of breit verschuif je de bedel 1 kraaltje. Na 9 toeren verplaats je de kraal weer naar links, maar na de eerste grote kraal. Het principe spreekt denk ik voor zich. Ik vind het zó slim bedacht!

Mijn mening?

Ik gebruik deze armband al een tijdje. Ze zijn op de handwerkbeurs zijn ze voor het eerst verkrijgbaar, maar Chefwol vroeg mij de armband alvast te reviewen. En geloof me, ik ben fan! Het is zo leuk om je voortgang te zien. Iedere toer is een feestje. Een heel leuk detail vind ik dat ik de armband ook “gewoon” kan dragen. Niemand weet ten slotte dat het een toerenteller is. En je hebt gelijk een leuk gesprek als iemand zegt “oh wat een mooie armband”!

Meer opties?

In het gebruik van de armband, zag ik gelijk veel meer toepassingen! Sinds ik in de breiwereld beland ben (hoe dat is gebeurd, weet ik nog steeds niet), ben ik in de ban geraakt van progress keepers. Dit zijn eigenlijk bedeltjes die je in je breiwerk hangt, om te kijken hoever je in een dag of week vordert met je Work in Progress. Megagoed voor mijn motivatie! De bedeltjes aan de armband zijn eigenlijk ook een soort progress keepers. Je kúnt de armbanden dus voor meer dan 1 project inzetten, door verschillende bedeltjes aan de armband te hangen. Je hebt meer dan genoeg ruimte om de kralen te verschuiven. Daarnaast ben ik niet altijd in the mood voor het dragen van een armband. Ik gebruik voor mijn projecten vaak een project bag. Door de armband aan de rits van je project bag te hangen, heb je de armband altijd bij het juiste project!

Waar?

Chefwol neemt de armbanden mee naar de handwerkbeurs in Zwolle van 15 t/m 18 Februari. Daarna zijn ze te koop in hun webshop! Zeker een kijkje gaan nemen, want er staan héél veel mooie producten in de shop!

Rating: 5.0. From 2 votes.
Please wait...