Garenproeverij

Garenproeverij

25 juni 2017 1 Door Sietske Kooijman

Het is al weer een paar weken geleden dat ik op de breidagen in Rijswijk de garenproeverij bijwoonde. Deze workshop, gepresenteerd door Rita Huijink van de Amsterdamse Steek, liet me kennis maken met een hoop, voor mij onbekende garens! Vandaag vertel ik jullie er alles over!

Om het garen aan jullie te laten zien én om te testen hoe dit garen haakt, maakte ik hartjes! Deze hartjes gaan jullie vaker voorbij zien komen in reviews. Uiteindelijk gaat de hele stapel naar Anneke van hartedeeltjes! Zij heeft zich tot doel gesteld om mensen te laten baden in een bad vol liefde! Een enorm goed doel, waar ik graag aan meewerk. Hier lees je alles. Je vindt hier ook het patroon om zelf hartjes te haken!

Eco-Fusion

Samenstelling: 50% bamboe, 50% eco-katoen

Naald: 3,5-4

Bijzonderheden: Handgeverfd in Zuid-Afrika

Verkrijgbaar bij: Yarnz

We beginnen gelijk met een knaller. Dit garen is enorm zacht en haakt heerlijk. Er zit een subtiel glittertje in door het gebruik van bamboe. Aanrader!

Gotlandsk Pelsuld

Samenstelling: 100% Gotland Wol

Naalddikte: 3,5-4

Bijzonderheden: Handwas

Verkrijgbaar bij: Knitted Knots

Dit is een garen van 100% wol en dat merk je ook wel. Het is wat kriebelig. Daarentegen is de kleur prachtig, met heel veel diepte en kleurschakeringen.

Madelinetosh Merino Light

Samenstelling: 100% Superwash Merino

Naalddikte: 2,25-2,75

Verkrijgbaar bij: Recht en Averecht

Madelinetosh is het neusje van de zalm op breigarengebied en dat is ook wel te merken. het haakt heerlijk en is erg zacht! Helaas is de prijs daar ook naar! Voor een streng betaal je €26.50. Daar zit dan wel bijna 400 meter op.

Madelinetosh Prairie

Samenstelling: 100% Superwash Merino

Naalddikte: 2.00-2.75

Verkrijgbaar bij: Recht en Averecht

De foto doet geen recht aan de prachtige kleurschakeringen van dit garen! Het garen is wat dunner dan haar broertje (de merino light). Stiekem ben ik wel een beetje fan!

The Fibre co. Cumbria

Samenstelling: 60% Merino Wol, 30% Masham Wol, 10% Mohair

Naalddikte: 4-5 mm

Verkrijgbaar bij: Cross and Woods

Dit garen heeft een stoere uitstraling, door de combinatie van Wol en Mohair. Ik denk dat dit garen heel mooi is om bijvoorbeeld een home-decomandje te haken!

Quince and Co Spearow Organic Linen

Samenstelling: 100% Linnen

Naalddikte: 3.25 mm

Verkrijgbaar bij: Wolgoed

Ik vind dat Linnen een hele mooie uitstraling heeft. Het is wel erg glad, waardoor het niet fantastisch haakt. Tsja, je moet wat over hebben voor een mooi eindresultaat!

Garthenor Shetland Organic Lace

Samenstelling: 100% shetland wol

Naalddikte: 2,75-3 mm

Verkrijgbaar bij: Wolgoed

Dollydots

Samenstelling: 85% Merino, 15% Viscose Dots

Naalddikte: 2.5-3.5 mm

Verkrijgbaar bij: Draadkracht

Jullie weten dat ik fan ben van draadkracht. Naar de knit me again is dit hun meest populaire garen. In het garen zitten viscose bolletjes in verschillende kleuren, die af en toe door je werk heen komen. Leuk en haakt heerlijk!

Titus Baa Ram ewe

Samenstelling: 50% Wensleydale, 20% Bluefaced Leicester en 30% UK Alpaca

Naalddikte: 2.75-3.75

Verkrijgbaar bij: Meetmake

Van de 100% wollen garens is dit mijn favoriet. Je ziet ook aan de foto dat dit garen het minst pluizig is en daarmee ook het zachtste.

Dovestone Baa Ram Ewe

Samenstelling: 25% Wensleydale, 50% Bluefaced Leicester en 25% Dark Brown Masham

Naalddikte: 4-4.5 mm

Verkrijgbaar bij: Meetmake

De kleur van dit garen komt niet helemaal over. In het echt is hij namelijk een stuk groener. Het garen haakt prima en is lekker zacht!

Dat waren ze! Heel leuk om op deze manier kennis te maken met de verschillende soorten garen. Voor herhaling vatbaar! Welke is jullie favoriet? En kenden jullie deze garens al?

Rating: 5.0. From 1 vote.
Please wait...