Granny’s… I love them

Granny’s… I love them

17 oktober 2016 0 Door Diana van Eynde

DIANA || Siets een weekje weg en meteen loopt er van alles in de soep. Wegens privé-omstandigheden wordt het artikel dat gisteren geplaatst zou worden donderdag geplaatst. Wel praat ik jullie vandaag bij over mijn haakweek, wat later, maar beter laat dan nooit, zeg ik altijd maar.

Heel eerlijk gezegd was mijn haakweek niet spannend. Ik had een erg drukke werkweek, had zaterdag met Wendy afgesproken en zondag ging ik naar de Bruidsbeurs van het Zuiden in Maastricht. De eerste ideeën voor onze bruiloft heb ik dus opgedaan. Heerlijk! Maar haken, dat deed ik heel weinig. De tweede week van de lossen & vastendeken is op 6 toeren na klaar en ik heb twee granny’s gemaakt van week 3. Dat was nog een heel gedoe. Ook hechtte ik alle draadjes af en werkte ik ze netjes weg. Wat een vreselijk werk! Ben blij dat ik het gedaan heb en vanaf nu werk ik ze direct weg.

img_1840               img_1837

Granny Squares
Ik keek heel erg uit naar het haken van de granny squares. Ik vind die altijd prachtig eruit zien, maar ik had er nog nooit een gemaakt. En dat vind ik zo leuk aan de deken. Je haakt zoveel verschillende steken. Het wordt geen moment saai. Het bloemetje had ik zo onder de knie, maar de square zelf was voor mij Chinees. Gelukkig heb ik dan altijd hulplijn Sietske die me er zonder moeite doorheen leidde. De tweede haakte ik zonder hulp van het patroon. Ik vind ze erg mooi worden.

img_1850     img_1851

Haakdate Wendy
Door mijn enthousiasme over Save the last dance on the beach deken van Scheepjes, raakte Wendy ook enorm enthousiast over het haken. Zij wilde al zo lang en graag een lapjesdeken en deze CAL maakte het haar mogelijk om die te maken. We spraken zaterdag af en we haakten samen onder het genot van een heerlijk glaasje wijn. Zij maakte twee lapjes af en ik deed 5 toeren van de Lossen en Vasten deken. Iets minder dan gehoopt, maar ik haak rustiger als ik alleen ben.

Haken op klassieke muziek
Ik ontdekte deze week nog iets nieuws: ik haak het lekkerst als er klassieke muziek op staat. Zonder klassiek ben ik veel eerder afgeleid. De muzieksoort past bij de soort ontspanning die voor mij bij het haken hoort. Hebben jullie ook specifieke haakmuziek?

Verder deze week
Deze week sta ik er even alles voor. Woensdag komt er een interview online met een bekende haakster. Donderdag vertel ik of Eindhoven nou wel of niet een Wolhalla is. Zaterdag komt mijn nieuwe update online en zondag verschijnt er een artikel over yarn pooling. Maandag lezen we Sietskes belevenissen. Zien we jullie dan weer?

 

No votes yet.
Please wait...