Haakfaals – 5 situaties die iedere haakster herkent

Haakfaals – 5 situaties die iedere haakster herkent

12 december 2016 1 Door Sietske Kooijman

Op de knit en knot zat ik aan de bloggerstafel met De Haakhelden. We raakten aan de praat over haakfaals en verbaasden ons over hoeveel we gemeen hadden! We besloten er een artikel over te schrijven, want als het voor ons herkenbaar is, voor jullie vast ook! Lees je mee?

Haren in je haakwerk

Vast herkenbaar voor de haaksters met lang haar… Eén keer in de zoveel tijd komt er standaard een haar vast te zitten in je haakwerk, ugh! Ik haak ze gewoon mee… Voor een beetje extra stevigheid zullen we maar zeggen! Overigens weet ik inmiddels dat haren in je breiwerk nog véél erger zijn!

De bank

Waar het bij normale personen onder de kussens van de bank bezaaid ligt met stiekjes en snoeppapiertjes. Bij mij, en ik vermoed bij menig ander haakster, is die collectie aangevuld met stopnaalden, stekenmarkeerders en haaknaalden. Speciaal voor jullie keek ik even onder de kussens van mijn bank en dit was mijn buit!

Een schaar, mijn fijne stopnaald en maar liefst 14 stekenmarkeerders… Zodra ik tegen mijn man zeg dat ik een haaknaald kwijt ben, wat meer dan eens per week gebeurt, duikt hij al onder de bank. Naast verdwaalde sokken, vist hij er dan vaak ook de betreffende haaknaald onder vandaan (of een andere haaknaald die ik nog niet kwijt was).

Waar laat je toch die stekenmarkeerder

Als ik een amigurumi haak, vraag ik me af wat ik met de stekenmarkeerder doe aan het einde van een toer. Als ik hem op de tafel leg, laat ik hem standaard vallen, leg ik hem op mijn schoot, vind ik hem drie weken later in de bank… Daarom stop ik de stekenmarkeerder tegenwoordig maar in mijn mond. Ik heb het niet eens meer door! Waar laten jullie je stekenmarkeerder?

Fouten in je haakwerk

Niets zo vervelend als een foutje ontdekken in je haakwerk. En meestal ook nog een toer of vier geleden… Uiteraard de moeilijkste toeren van het hele werk. Zolang het enigszins gaat, smokkel ik gewoon…. Ik HAAT uithalen… Maar soms moet je er toch aan geloven en kun je niet anders dan je hele werk uithalen! Irritaaaant!

Wist je dat… Engelstaligen Frogging gebruiken voor het woord uithalen… omdat het  geluid van uithalen zou lijken op het kwaken van een kikker.

Dit is een foto van mijn tunische by-claire sjaal… Ik vergat een lichtblauwe lus op te pakken. Hoewel ik me er zelf iedere keer aan stoor, valt het verder niemand op! Velen zeggen dan ook dat een zelfgemaakt project foutjes moet bevatten, zodat je blijft zien dat het handwerk is.

Ik kom zo… echt!

Iets wat alle vrouwen (en mannen) wel herkennen… Ik ben écht bijna klaar. Waar dat in de meeste huishoudens gaat over opmaken en tutten, gaat het bij ons over mijn haakwerk. Ik haak nog even één toertje en dan ga ik écht stofzuigen/leren/slapen… Not! Dat ene toertje worden er twee… en drie… en dan kan ik net zo goed dit blokje nog even afmaken. Of ik vergeet even dat dit “toertje” meer dan 400 steken heeft. Herkenbaar?

Haakhelden

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met de Haakhelden. Ook zij hebben een aantal haakfaals en andere herkenbare situaties op een rijtje gezet. Heb je dus nog geen genoeg van mijn haakfaals? Dan kun je daar ook je hart ophalen!

Rating: 4.3. From 3 votes.
Please wait...