Niet te missen: Wolplein garenetui XL

Niet te missen: Wolplein garenetui XL

20 oktober 2017 2 Door Sietske Kooijman

In “niet te missen” test ik iedere vrijdag een haak- of breigadget en vertel jullie iedere vrijdag over de nieuwste, meest innovatieve en onmisbare haakgadgets. Deze week staat het wolplein garenetui in de spotlights. Mijn trouwe lezers weten dat ik dit etui al eens eerder gereviewd heb, maar een aantal weken geleden kwam Wolplein met een XL-variant. Die moest ik natuurlijk hebben. Lees je mee?

Bijna een jaar geleden heb ik jullie al verteld over het wolplein garenetui. Ik ga eerlijk toegeven dat ik er inmiddels drie in huis heb. Er zit er één vast aan mijn woondeken van SerDani, één aan mijn mochilatas (uit het boek van Rianne) en één voor verschillende losse projecten. Een van de nadelen vond ik dat er geen grote bollen in dit haaketui passen. Katoenen bolletjes van 50 gram passen prima, maar zodra je aan de slag gaat met grover geschut (denk bijvoorbeeld aan colourcrafter van Scheepjes, of Stylecraft Special DK) loop je vast. Hier was Wolplein het mee eens, want niet zo lang geleden hebben ze een grote versie uitgebracht.

Informatie

Beide versies zijn los te koop bij Wolplein, maar je kunt ze ook in een handige set bestellen. Hieronder de nodige informatie:

Garenetui klein:

Afmeting: 27 x 13 x 12 cm

Prijs: €4,95

Garenetui Groot:

Afmeting: 40 x 20 x 10 cm

Prijs: €7,50

Set:

Prijs: €11,00

Een nette prijs vind ik, zeker als ik merk hoe vaak ik de etuis gebruik. Ze zijn ideaal als je meerdere projecten hebt. Helemaal projecten waar je meerdere bollen in 1 toer voor nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan C2C-haken of mochilla-haken.

Garenetui en Garenetui XL

Eerste indruk

Toen het pakketje binnenkwam, schrok ik een beetje van de grootte van de etui. In eerste instantie vond ik hem niet heel handzaam. Gelukkig zag ik toen dat het etui, net als de kleine variant een handvat heeft, waardoor je hem makkelijk mee kunt nemen. Bovendien passen er makkelijk vijf grote bollen garen in. De kleine variant heeft zes gaatjes om je garen doorheen te leiden, de grote variant heeft er 5. Wat mij betreft geen probleem. Op deze manier passen de bollen er makkelijk in, zonder te hoeven proppen. Bij projecten met zulk garen gebruik ik vaak toch niet zoveel kleuren in dezelfde toer.

Net als de kleine variant, heeft de grote etui ook een opbergvak aan de binnenkant. Helaas is het elastiek aan de bovenkant niet zo stevig, waardoor je haaknaalden/stekenmarkeerders er bij mij nog wel eens uitvallen als ik het tasje openrits. Even voorzichtig zijn dus, zeker als je de tas meeneemt op reis.

De grootte van de tas vind ik prima, al had hij wat mij betreft net een paar centimeter hoger mogen zijn, waardoor de bollen er nog makkelijker in zouden passen. Een ander nadeel is dat je echt vanuit het midden van je bol moet beginnen. Als je etui vol zit, hebben de bolletjes namelijk geen ruimte om “af te rollen”. Als ik er een hele knot uittrek, leg ik deze wel los in het tasje, bovenop de grote bol. Ik laat dan een klein stukje van de draad door het gaatje lopen. Dit gaat prima. Sommige merken hebben een handig labeltje om de start van de bol gehangen, zodat je het midden makkelijk vindt.

Niet te missen als:

  • je je haak- of breiwerk vaak meeneemt op reis.
  • je vaak met meerdere kleuren werkt in één project of in één toer.
  • blij wordt van zo’n felroze tasje in je stash

Laten liggen als:

  • Je je bollen niet van binnenuit wilt gebruiken.
  • Vaak projecten in 1 kleur maakt.

Wie van jullie gebruikt dit garenetui nog meer? Welke gadgets zouden jullie de komende weken willen zien? Leuk als je een berichtje achterlaat!

 

Rating: 5.0. From 2 votes.
Please wait...