Haaknieuws April

Haaknieuws April

31 maart 2017 0 Door Sietske Kooijman

Omdat de nieuws-artikelen zo goed door jullie worden ontvangen, trappen we voortaan iedere maand af met de heetste nieuwtjes van dat moment. Op de eerste dag van de nieuwe maand, vind je op Siets aan de Haak een artikel vol met de nieuwste cals, leukste boeken en spannendste events! Enne, om maar gelijk de regel te bevestigen met de uitzondering. Deze maand is het haaknieuws een dagje eerder, door mijn HEPPIE-weekend! Lees je mee?

Evenementen

Yla’s colour event

O jongens, wat baal ik dat ik hier niet naartoe kan. YLA lifestyle (je weet wel, van die megahandige yarn project planner) heeft een ontzettend tof evenement georganiseerd: Yla’s colour event. Dit event vindt plaats op 13 Mei en dit is wat Yla zelf zegt over de dag:

“Er worden deze dag drie workshops verzorgd. Je begint de dag met een haakworkshop; een Make & Take verzorgd door YLA Lifestyle & Wol en een workshop Kleuradvies van I’A.M. Kleur & Stijl. Na de lunch ga je samen met Monique van Monique’s Fiber Art aan de slag met het verven van je eigen streng wol”

Daarnaast krijg je een lunch aangeboden en ga je naar huis met een goodiebag ter waarde van €30. Kaartjes voor het event kun je kopen via deze link. Je betaalt €75,- voor een compleet verzorgde dag! Ik zeg doen!

Garens

Het is volop lente, dus poppen er weer een aantal nieuwe garens uit de grond.

Yarn and Colors

Yarn and Colors lanceerde nog niet zo lang geleden drie nieuwe kwaliteiten garen. Binnenkort komt daar een vierde bij, waardoor je inmiddels al keuze hebt uit 8 verschillende soorten garen. Het nieuwste garen heeft de naam Epic en gaat slechts €1,50 kosten. Stay tuned voor meer informatie! Enne, er komt weer een grote yarn and colors aflevering aan van kraken of aanhaken. Ik kreeg namelijk nog niet zo lang geleden deze doos binnen.

Wist je trouwens dat het yarn and colors garen op steeds meer plaatsten te verkrijgen is? Je kunt het inmiddels ook bestellen bij Echtstudio!

Cal’s

Er starten maar liefst twee nieuwe cal’s de komende weken.

Nuts about Squares

Deze nieuwe cal van medeblogger It’s all in a nutshell start vandaag! Voor mij een gevalletje “ik doe het niet, ik doe het niet. Nou ja, misschien toch wel”. Ik heb mijn garen nog niet in huis, dus ik kan tegenover jullie nog volhouden dat ik het écht niet ga doen toch, of geloven jullie me bij voorbaat al niet meer ;-).

Nu moet ik heel eerlijk zeggen dat bij de drie samengestelde pakketten niet echt mijn kleuren zitten. Hoewel ze prachtig bij elkaar passen, ben ik gewoon geen fan van blauw- en bruintinten. Op dit soort momenten is de breibar mijn redding! Zij maken van vrijwel alle grote cals eigen pakketten, zodat je megaveel keuze hebt. Ik denk dat ik toch maar weer naar de paars- of roodtinten ga grijpen. Wat is jullie favoriete kleurencombi?

Sweet Fantasy Blanket

Ook mr Cey komt met een nieuwe cal: De sweet fantasy blanket. Deze deken, in samenwerking met Lana Grossa wordt gehaakt in Cool Wool. Deze prachtige kwaliteit gebruikte ik al eerder in de mystery blanket en ik ben fan! Hoewel dit garen 100% Merinowol is, zou je dat qua uitstraling en zachtheid absoluut niet zeggen. Daarnaast haakt het ook nog eens heerlijk. Het originele pakket is niet goedkoop (€135), maar inmiddels zijn er ook twee varianten samengesteld die wat vriendelijker zijn voor je portemonnee, met Mr. Cey katoen óf met Scheepjes Colour Crafter. De pakketten bestel je hier!

Kort nieuws

  • Zowel CutedutchMr. Cey én Annemarie Arts van Haakidee komen binnenkort met een nieuw boek. Volg ze op facebook om als eerste op de hoogte te zijn! Meer kan ik er nu nog niet over zeggen, maar blijf Siets aan de Haak zeker volgen voor reviews en de eerste indruk van alle drie deze boeken!

Overig

Big labels Yourzs

Dat Yourzs enorm leuke labels in zijn assortiment had, wist ik al. Nu heeft Dennis een nieuwe serie toegevoegd, namelijk de Big Labels. Deze staan prachtig op een groter project, bijvoorbeeld een mooie deken of stoere gehaakte mand. De labels zijn 3x10cm en kosten €2,50. Je bekijkt ze hier!

Dat was hem voor deze maand! Ik wens jullie allemaal een creatieve, lente-achtige en bovenal wollige maand toe!

 

 

Rating: 5.0. From 2 votes.
Please wait...