Haaknieuws Juni

Haaknieuws Juni

4 juni 2017 3 Door Sietske Kooijman

Het is alweer een paar dagen Juni. Helaas kwam het er eerder niet van dit artikel te schrijven, maar dat betekent natuurlijk dat jullie hem nog gewoon tegoed hadden. Er is namelijk weer veel leuks te melden op haak- en breigebied! Lezen jullie mee?

Cals

Kreafabriek

De Kreafabriek is een supertoffe webshop, waar ik, verbazend genoeg, nog niet eerder aandacht aan besteedde. Tot vandaag! In Juni start er namelijk een supertoffe en  originele CAL. In zeven weken haak je een hele hippe strandtas! Inclusief etui, om je kostbare spulletjes in te bewaren. Het pakket is erg compleet en bevat alles wat je nodig hebt om de tas te kunnen haken. Uiteraard het garen, maar ook bijvoorbeeld touw om de bodem te haken (ja, dat lees je goed!), de hengsels en de rits. Daarnaast kun je optioneel stof toevoegen voor de voering.

©Kreafabriek.nl

Kahakai is het Hawaiiaanse woord voor strand, van het woord alleen al word ik instant vrolijk! Deze zomerse cal wordt gehaakt met het nieuwe Durable coral-katoen. De Kreafabriek heeft de tas in het zachtroze gehaakt, maar er zijn heel veel vrolijke kleurtjes waar je uit kunt kiezen! Ik dacht eerst dat er geen felpaarse kleur beschikbaar was, maar vrijwel gelijk na het online zetten van het artikel kreeg ik een mail van Kreafabriek, dat ze dat wel kunnen regelen. Jullie raden dus als welke kleur mijn tas gaat worden… Paars!

Echtstudio Amigurumidag

De amigurumidag is inmiddels een bekend begrip in hakend Nederland. Echtstudio organiseert jaarlijks deze dag, waarop amigurumi-liefhebbers hun hart op kunnen halen! Het thema van dit jaar is Amigurumi around the world. Acht bekende haakontwerpers, namelijk Marieke Dissel (Made by Mriek), DenDennis (need I say more?), Stefanie Trouwborst (cutedutch), Christel Krukkert, Tessa van Riet-Ernst (woolytoons), Annemarie Arts (haakidee), Kristel Droog (my krissie dolls) én Herriet van de Wiel (Stip en Haak) tekenden voor een ontwerp dit jaar. Niet de minsten dus! In achttien weken tellen we samen af naar de amigurumidag op 7 Oktober 2017.

Ik doe ook mee met de cal, en ga jullie er de komende weken alles over vertellen. Wekelijks zal er een artikel online staan over dit haakfeestje! Morgen, in de aftrap, lees je er alles over! De patronen zijn ontworpen met het fijne garen van Yarn and Colors, een goede keuze wat mij betreft!

Wolplein Poncho

Ook Wolplein blijft niet achter. Ook daar start in Juni een nieuwe Cal, maar weer iets héél anders dan we eerder zagen. Zij haken namelijke en Tunische Poncho. Annamarie Arts, van Haakidee, tekende voor het ontwerp. Met negen tunische haaksteken haak je je eigen poncho. Door het gebruik van Lana Grossa Cotton Mix, is het een relatief voordelige cal!

©Wolplein.nl

Boeken

Riannes Haaksels

Ik vertelde jullie vorige week al dat ik op de brei- en haakdagen zo’n ontzettend leuk gesprek had met Rianne van Riannes Haaksels. Wat ik jullie toen nog niet kon vertellen, is dat er binnenkort een enorm tof boek van haar hand uitkomt!

Ik ben héél erg benieuwd, maar de cover ziet er alvast geweldig uit! Je kunt het boek nu al bestellen op de site van Rianne! Hij staat alvast hoog op mijn verlanglijstje!

Cutedutch

Ook Stefanie (beter bekend als CuteDutch), brengt volgende maand een nieuw boek uit. Na het ongekende succes van haar boek handpoppen haken, komt ze met een heel nieuw idee: Babysets haken.

©Cutedutch

In dit boek vind je vijf verschillende babysetjes, die ieder bestaan uit 4 items. Ik vind de aap alvast superschattig! 1 Juli viert Stefanie haar eigen haakfeestje bij Echtstudio, waar het boek officieel gelanceerd zal worden en… jullie raden het al :-). Ik ben erbij! Ik ga jullie er dus alles over vertellen!

Kort Nieuws

Tek-Tek

Ik vier alvast een klein feestje, want er zitten nieuwe kleuren aan te komen van het Tek-Tek-garen van MadebYvon. Jullie weten dat ik een enorme fan ben van dit garen!

Ik vertel jullie natuurlijk alles over de nieuwe kleuren als deze beschikbaar zijn!

Garens

Scheepjes

Scheepjes kwam afgelopen maand met nieuwe kleuren van de stonewashed (xl) en softfun! Ik word helemaal vrolijk van al dat moois!

Stay tuned, want deze maand vertel ik jullie er alles over!

Dat was hem weer. Wat was jouw favoriete nieuwtje?

 

 

Rating: 5.0. From 2 votes.
Please wait...