Haaknieuws

Haaknieuws

13 januari 2017 1 Door Sietske Kooijman

Zo vlak na de feestdagen, is er een hoop nieuws onder de zon in haakland. Van crochet-alongs tot nieuwe boeken, van nieuwe garens tot spannende projecten. Allemaal dingen waar mijn haakhart sneller van gaat kloppen! Hoogste tijd dus voor een rondje haaknieuws. Lezen jullie mee?

Crochet-a-longs

Verschillende crochet-a-longs begonnen in Januari. Zij hebben één gemeenschappelijke deler… Tunisch haken is hot. Dat dit een trend is op haakgebied is ook merkbaar in mijn updates, die door de woondeken van SerDani en de discover the seasons cal bol staat van het tunisch haken. In December en Januari begonnen deze Crochet-a-longs

Double Trouble – Jolanda en Naomi

De naam double trouble zegt het al. Deze deken zorgt voor dubbel zoveel problemen… of dubbel zoveel lol. In deze deken worden “gewoon” haken en tunisch haken gecombineerd. Een erg originele insteek, bedacht door de dames die toch wel de maat geven op cal-gebied. Na de prachtige deken van vorig jaar (die nog steeds op mijn WIP-stapel ligt), komen zij nu met deze uitdaging. Pakketten zijn te koop bij een heleboel webshops.

Discover the Seasons – cal

Dat ik verliefd ben op deze deken, weten jullie inmiddels wel. De deken, ontworpen door Marjolein Kooiman, maakt gebruik van entrelachaken. Na de succesvolle Sterrendeken van Muis, heeft het sterrenteam zich opnieuw verenigd om deze deken te ontwerpen. En met succes. Deze deken is erg toegankelijk om de beginselen van het tunisch haken onder de knie te krijgen. In de verschillende blokken worden eigenlijk alle veel voorkomende technieken afgewisseld. De uitleg van Marjolein in de bestanden is enorm duidelijk, waardoor het jou ook gaat lukken. Daarnaast heb je maar vier kleuren nodig voor het haken van deze deken, dus kies vier kleurtjes die jij mooi vindt en ga van start! Wil je graag een van de officiële pakketten? Die zijn onder andere te koop bij caro’s atelier en Steek van Wal. De originele deken is gehaakt met Scheepjes Colour Crafter.

Scheepjescal 2017

Tsja, vorige week stond mijn facebook, twitter én instagram vol met de prachtige nieuwe cal van Scheepjes… Succes met je goede voornemens. In plaats van een deken, wordt dit jaar een sjaal gehaakt, waar naast haken ook veel borduren in voorkomt. De pakketten zijn te koop bij zo ongeveer iedere webshop die ook scheepjesgarens verkoopt.

En ja, ik heb een pakket besteld… en nee, ik ga er niet mee beginnen voor ik één van mijn lopende projecten af heb… dénk ik!\

Garens

Nieuwe kwaliteiten Yarn & Colors

Eind Januari komt Yarn & Colors met maar liefst drie nieuwe kwaliteiten, bovenop de 4 kwaliteiten waar ik al eerder over schreef. Deze garens worden wederom uitgebracht in dezelfde kleurstellingen, waardoor mixen en matchen nog leuker wordt! De naam van de eerste kwaliteit werd afgelopen week bekendgemaakt in koffie en wol! Het urban-garen is een dik garen, wat met name geschikt is voor home-decoprojecten. De eerste previews deden mijn hart sneller kloppen, dus ik ben enorm benieuwd naar de andere twee kwaliteiten.

©yarn and colors

©yarn and colors

Dit garen is vanaf eind januari te koop bij onder andere Wolplein! Wil je op de hoogte blijven? Like dan de facebook-pagina van Yarn and colors en laat je lekker maken door prachtige kleurenpaletten en blijf op de hoogte van alle nieuws!

Boeken

Pasen haken – Anja Toonen (Haakpret)

Anja Toonen, die al vele fantastische boeken op haar naam heeft staan, komt met een nieuw boek. Wil je de sneeuw even ontvluchten en je met je haaknaald alvast in het voorjaar wanen? Dit boek is dan zeker iets voor jou. Dit boek staat bol van de vrolijke en superschattige paaspatronen. Een schaaltje paaseitjes en een kopje thee binnen handbereik en ga van start! Het boek is te koop via de site van Haakpret en onder andere bij Yourzs.

Evenementen

Haakathon Lepra-stichting 28 Januari

Al voor het derde jaar wordt de haakathon georganiseerd. DenDennis verbond wederom zijn naam aan dit geweldige evenement, waar jaarlijks zoveel mogelijk knuffeltjes gehaakt worden ten goede van de Lepra-stichting. Na de Rode kater en de teckel Lotje uit Jan, Jans en de kinderen, is het dit jaar de beurt aan Catootje.

Op 28 Januari barst het feest los bij onder andere EchtStudio. Na 28 Januari kun je via de Lepra-stichting een haakpakketje, het patroon of een al gehaakt exemplaar bestellen. Doe jij ook mee? Wil je meer informatie? Klik hier!

Knit en Knot voorjaar 2017

Op 17, 18 en 19 Maart is het weer zover! Na het grote succes van afgelopen najaar (hier kun je alles lezen), komt de Knit en Knot terug. Op vrijdag, zaterdag en zondag dit keer, zodat je nóg meer kans hebt om je onder te dompelen in dit haakfestijn.

Vanaf 1 Februari kun je je kaartjes kopen via de website. Like ook zeker hun facebookpagina en ben als eerste op de hoogte van alle nieuws rondom deze haakbeurs!

Genoeg te doen dus in haakland. Ben jij van plan om naar de knit en knot te komen?

 

 

No votes yet.
Please wait...