Hakend de boekenweek door

Hakend de boekenweek door

29 maart 2017 0 Door Sietske Kooijman

Tot en met aanstaande zondag is het nog boekenweek. Vroeger was de (kinder)boekenweek voor ons altijd een feestje, want we mochten een boek uitzoeken van mijn ouders. Ik, als echte leesfanaat, had al maanden mijn lijstje klaar! De laatste jaren kies ik natuurlijk altijd voor een haakboek. Daarom vond ik het hoog tijd om jullie mee te nemen door mijn favoriete haakboeken. Enne, als je ze voor zondag bestelt, krijg je er gratis het boekenweekgeschenk bij, geschreven door Herman Koch. Je kunt hiermee zondag gratis reizen met de NS.

Pasen Haken – Anja Toonen, Haakpret

De nieuwste boeken van Anja Toonen: Dierenkruk haken, zijn een regelrechte hit, maar hier wil ik graag aandacht besteden aan Pasen Haken. Ontzettend toepasselijk in deze tijd van het jaar. Als je even doorhaakt heb je voor de pasen nog een leuke knuffel in huis, die je kan vergezellen tijdens het paasontbijt! Anja heeft nog veel meer leuke boekjes geschreven, dus is Pasen niet echt jouw ding, heb je genoeg andere keuzes!

 

Tunisch Haken – Margje Enting & Riek Siertsema

Tunisch haken is helemaal hot op dit moment. Het kon dan ook niet anders dan dat er een boek over zou komen. In dit boek vind je 13 patronen, maar vooral heel veel uitleg over alle aspecten van tunisch haken. Van de basissteek tot entrelac-haken. Alles komt voorbij!

 

Pluis en haar vriendjes haken – Tessa van Riet-Ernst

Mensen die mij al langer volgen, kennen de knuffels van Tessa van Riet wel van die leuke amigurumi’s in love, die Diana haakte. In haar nieuwste boek staan knuffels die even schattig zijn, maar toch heel anders door het gebruik van het garen. Je knuffels krijgen hierdoor een mega-schattige en softe uitstraling.

 

Ik leer Haken – Lucinda Guy & Francois Hall

Vragen je (klein)kinderen al een tijd wat je nou doet met die haaknaald? Vind je het leuk en belangrijk om ze de beginselen van het haken bij te brengen? Dan is dit een boek voor jou. In dit boek wordt op een toegankelijke manier uitleg gegeven over haken, met in de hoofdpersoon twee muisjes en een vriendelijke wolf. Te leuk toch! Het boek is geschikt voor kinderen vanaf zes jaar en bevat eenvoudige projectjes. Er is ook een Ik leer Breien-variant.

 

DenDennis

Ik wilde eigenlijk een boek uitkiezen van DenDennis, maar eigenlijk moet je ze gewoon allemaal in huis hebben! Zowel Dendennis zoekt zijn Knuffel, DenDennis viert feest én Prettig gestoorde amigurumi’s zijn een must in ieders haakkast. Dat ik fan ben van zijn ontwerpen en boeken weten jullie al langer. Snap je nog niet waarom? Kijk eens naar het vrolijke ontwerp van zijn boeken en de megaschattige knuffels die erin staan! Need I say more?

 

Kabels Haken – Leonie Schellingerhout

Ik ben verliefd op de prachtige uitstraling van gebreid werk met kabels. Hoewel ik de breibeginselen aardig onder de knie begin te krijgen, is dit toch nog een beetje veel gevraagd. Ik sprong dan ook een gat in de lucht toen er een boek zou uitkomen over kabels HAKEN. Ik heb dit boek gisteren besteld, dus jullie gaan hier meer over horen!

 

Kransen Haken – Marjolein Flick

Ook dit boek zie ik steeds vaker voorbij komen op de grote haakgroepen op facebook. In dit boek staan ontwerpen voor het haken van kransen. Ieder seizoen heeft zijn eigen krans, met prachtige details en bijpassende kleuren. Het leuke van dit boek is dat je er alle kanten mee uit kunt en je de kransen vrij makkelijk aan kunt passen en aan kunt vullen!

 

Haken in Ibiza style – Yolande van der Boom

Met rokjesdag achter de rug, kunnen we volle kracht vooruit de zomer in! Dit boek is dan een absolute must-have. Er staan heerlijke zomerse projecten in met de nodige glitter en glam! De projecten zijn echt anders dan in andere boeken. Wat denk je van een glitterend zomerpakje, of een barefoot sandal!

Ik denk dat jullie wel even genoeg inspiratie hebben, of niet? Ook dan is er geen man overboord, want bol.com staat vól met leuke haakboeken. Shop ze!

No votes yet.
Please wait...