Handwerkbeurs Zwolle

Handwerkbeurs Zwolle

13 februari 2017 2 Door Sietske Kooijman

Afgelopen vrijdag heb ik een halve wereldreis ondernomen: naar de Handwerkbeurs in Zwolle. Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik lang twijfelde om te gaan: Sprang-Capelle-Zwolle is best een eindje. Maar als jezelf respecterend blogger kon ik er natuurlijk eigenlijk niet onderuit, dus: haakwerk in mijn tas en op naar Zwolle. Ik vertel je er alles over! Lees je mee?

Rond half twee kwam ik de enorme hal binnen. Het zag gelijk zwart van de mensen. Dat was wel even slikken, ik hoopte dat het op de vrijdag wat rustiger zou zijn. Maar ja, breien en haken is nou eenmaal hot! Gelukkig waren de twee hallen enorm groot en ruim opgezet, dus het was niet enorm benauwend. Wel warm! Buiten was het ijskoud, dus de eerste tien minuten was de warmte aangenaam, maar daarna werd het peentjes zweten. Maar ach, een kniesoor die daar op let. Ik stortte me dan ook maar in het feestgedruis en kwam al snel een aantal bekenden tegen.

De eerste stand die ik tegenkwam, was de stand van Marlaine. Ik ontmoette de dames al eerder op de knit en knot, dus het was een feest van herkenning. De stand zag er prachtig uit en het was lekker druk. Toch was er tijd om even bij te kletsen. Ik kreeg dit mega-schattige uiltje mee om te reviewen. Marlaine is ook weer op de knit en knot in Maart, dus wil je dit superschattige uiltje ook scoren? Kom dan zeker langs! Je kunt de uiltjes ook bestellen op haar webshop!

Daarna liep ik snel verder voor de tweede boodschap op mijn lijstje. Sweet Apple Designs bracht nog niet zo lang geleden supertoffe haak- en breigerelateerde ansichtkaarten uit. Deze moesten natuurlijk mee naar huis!

Hoe tof zijn ze! Vooral de kaart met SSSSST, ik tel mijn steken, is supertoepasselijk voor mij. Ik denk dat ik die maar gewoon naast me neerleg als ik aan het haken ben. Als manlief er dan weer eens doorheen tettert, hoef ik alleen maar te wijzen! Welke is jullie favoriet?

De volgende stand waar ik watertandend bleef staan was van Yla lifestyle en wol. Hoewel ik regelmatig naar hun webshop surf, om van alles in mijn winkelmandje te stoppen (en er netjes weer uit te halen natuurlijk, you know me!), heb ik er nog nooit over geschreven. Maar dat gaat veranderen! Op de beurs lanceerden zij namelijk iets dat wat mij betreft écht nog miste in de haakwereld: een projectplanner. Jullie weten dat ik een sucker ben voor lijstjes en planningen, ik sprong dat ook een gat in de lucht toen ik de aankondiging voorbij zag komen.

In de planner is ruimte voor 12 projecten. Aanstaande woensdag vertel ik jullie er alles over, want dit boek kon natuurlijk niet ongebruikt in de kast blijven liggen!

Hierna kwam ik aan bij de stand van creactivity. Er is een ding op haakgebied wat me nog steeds niet wil lukken: Mochilla-haken. Anouschka van Creactivity overtuigde me het toch nog een keer proberen en ik ging natuurlijk overstag! Toen kwam het lastigste… kleurtjes uitkiezen. Ik besloot vrolijke kleurtjes te gaan, maar wel met een twist. Geen rood, zoals jullie van mij gewend zijn. Uiteraard wel paars (want hoe kan het ook anders!).

Wat vinden jullie? Het mosterdgeel wordt de basiskleur. Ik ben erg benieuwd of het me nu eindelijk gaat lukken, en of de kleuren uitkomen zoals ik hoop! En als het me niet lukt, weet ik je te vinden Anouschka ;-).

Ook de stand van wolplein kon natuurlijk niet ontbreken. Ik kletste even bij met Koen van Yarn and Colors (binnenkort kunnen jullie een review verwachten over de nieuwe kwaliteiten!). Ik verzamelde de laatste spulletjes voor de winactie en kletste even met Saskia Laan, je weet wel, van de vlogs op het youtubekanaal van wolplein! Haar boek: Alles is haken, is een van de basisboeken die iedere haakster wat mij betreft in haar kast moet hebben staan. Ik schaamde me dan ook diep dat dat bij mij nog niet het geval was. Dat maakte ik maar snel goed.

Zoals jullie weten staat het alles is haken-vest op mijn wishlist voor dit jaar. Met dit boek is dat vest weer een stapje dichterbij!

En we gaan nog even door in de categorie boeken. Op dit moment is het nieuwe boek van Anja Toonen een regelrechte hit in haakland. Met Pasen in aantocht, belandde dit boek dan ook in mijn tas. Een review volgt zo snel mogelijk!

Maar even… hoe schattig zijn deze patronen? Toevallig had ik nog een voorraadje stone-washed liggen, dus ik startte gelijk met een van de projecten!

En dan de klapper van de dag. Zoals ik jullie al eerder vertelde, ga ik leren breien. En omdat ik dat niet in mijn eentje wil doen, ga ik de boeken van Wol & Co gebruiken. Met deze drie boeken heb je de basis van het breien zo onder de knie. Ik heb de boeken stiekem al even doorgebladerd en ik heb nog nooit zúlke duidelijke handboeken gezien. Letterlijk alle stapjes staan uitgeschreven. Verder verraad ik nog niet te veel van wat ik vind, want dat kunnen jullie allemaal gaan lezen in de reviews!

Met drie zware boeken in mijn tas, besloot ik toch maar weer richting uitgang te gaan. Dat kon ik best, blik naar voren, oogkleppen op… O nee, mislukt! Ik kwam Henriëtte van Stip en Haak tegen. Vooruit, nog heel even kletsen dan. Wat zijn de knuffels van Stip en Haak toch fantastisch. Ik werd opnieuw verliefd! En plotseling ging Snuf Konijn met mij mee naar huis. Geen idee hoe het kan, ik denk dat hij gewoon de hele dag op me heeft liggen wachten.

Henriëtte heeft ontzettend veel leuke patronen, maar Snuf is toch wel de basis van haar succes. Dit wordt dan ook mijn allereerste Stip & Haak knuffel. Jullie lezen snel meer!

En toen was ik écht bij de uitgang. Op naar weer twee uur in de trein. En jongens, af en toe vervloek ik mijn blog. Dit zorgde er namelijk voor dat ik al mijn gescoorde spulletjes netjes in de tas moest laten zitten… en dat ik niet stíekem al kon beginnen. En geloof me, dan duren twee uur lang! Al met al vond ik de handwerkbeurs een hele gezellige en mooi opgezette beurs. Het aanbod is erg breed. Naast alles op haakgebied, vind je ook een afdeling voor borduren, vilten en naaien. Of ik de volgende keer weer ga, weet ik nog niet. De afstand is voor mij toch wel een dingetje. Maar als jullie mij een beetje kennen, weten jullie waarschijnlijk wel waar het op uit gaat draaien ;-).

 

 

Rating: 5.0. From 2 votes.
Please wait...