Hero en de magie van kerstmis

Hero en de magie van kerstmis

26 december 2016 0 Door Sietske Kooijman

Om de kerst af te sluiten een artikel dat al een paar weken op de planning stond. Gelukkig wordt het volgend jaar weer kerst en heb je het hele jaar de tijd om alles uit dit superleuke boek te haken! Op de KreaDoe in November nam ik dit boek van Mr. Cey mee. Ik had er al veel over gehoord, dus toen ik hem in het echt zag en door kon bladeren was ik om. Het boek is uniek, doordat het een combinatie is van een voorlees- en haakboek. Leuk dus voor zowel kinderen als (groot)ouders. Alle personages uit het boek kun je nahaken.

TitelHero en de Magie van kerst

Prijs€12,95

Aantal bladzijden: 94

Aantal haakfiguren: 11 + een (voor)leesverhaal

Mr Cey

Mr Cey heeft al drie succesvolle haakboeken op zijn naam staan. Het succes begon met Hero en de draak, het eerste voorlees-haakboek. Daarna kwam het boek Knuffelkussens haken (wat overigens ook ab-so-luut op mijn lijstje staat!). Ten slotte kwam in Oktober het boek Hero en de magie van kerst uit. Een vervolg op het succesvolle eerste boek. In dit boek vindt je 11 karakters om te haken, ik som ze even op:

 • Hero, de hoofdpersoon van het boek
 • Oma Riet
 • Rendier
 • Arreslee
 • Sneeuwpop
 • Grinch
 • Kerstman
 • Kerstboom
 • Cadeauzak
 • Kerstkoekje Joppie
 • Pinguin
 • Engel

Bijna alle figuren zijn even schattig. Mijn favorieten zoals ze in het boek zijn, zijn de kerstboom, het rendier en de pinguin. Maar ook Oma Riet, de engel… ach, eigenlijk zijn ze allemaal leuk! Welke is jullie favoriet?

 

Pakketje

Ik nam bij de stand van Pera & Pasha het pakketje van het rendier mee, dit leek me een goed figuur om mee te beginnen. Eenmaal thuisgekomen zag ik wel dat dit schatje wel de hoogste moeilijkheidsgraad had. Gelukkig ben ik niet voor één gat te vangen, dus vol goede moed begon ik!

In dit pakketje zit alles om gelijk te kunnen starten met haken! Ik neem jullie even mee door de inhoud van het pakketje:

 • 2 bollen Scheepjes Softfun aquarel Forestscape
 • 1 bol Scheepjes Softfun crème
 • 1 bol Scheepjes Softfun chocolate
 • 1/2 bol scheepjes Sweetheart Soft Snow White
 • Restje zwart
 • Restje Scheepjes Softfun Rood
 • Veiligheidsoogjes
 • Chenilledraad
 • Stukje wit vilt

Een erg compleet pakketje dus. Fijn ook dat er halve bolletjes en restjes geleverd worden. Een pluspunt! Je hoeft dan niet een hele bol te kopen voor een klein beetje garen dat je nodig hebt. Ik heb stom genoeg de foto’s van de losse onderdelen van het pakketjes verwijderd, maar jullie kunnen je er vast iets bij voorstellen!

De bollen waren redelijk afgepast. Ik hield een restje Softfun Aquarel over en van de bruine softfun een half bolletje. Allebei prima afgepast. Van de crème heb ik wel erg veel over. Ik heb denk ik niet eens een kwart van het bolletje gebruikt. Van dit garen had wat mij betreft dus ook minder in het pakketje gemogen.

Proces

Ik heb er, met tussenpozen, ongeveer twee weken over gedaan om het rendier te haken. De onderdelen waren niet heel moeilijk te haken, maar het in elkaar zetten was wel een dingetje. De onderdelen zijn erg goed en duidelijk beschreven. Fijn ook dat de verschillende stappen onder elkaar vermeld staan, in plaats van achter elkaar zoals je ook wel eens ziet. Daarnaast staan er regelmatig extra tips in om het figuur in elkaar te zetten. Voor een echte beginner is het rendier misschien minder geschikt. Begin dan bijvoorbeeld met de pinguïn of het kerstkoekje. Als je echter al enige ervaring hebt, of veel geduld, loodst Mr Cey je gemakkelijk door het rendier heen en heb je voor je het weet je eerst knuffel van je haaknaald laten glijden.

Mijn rendier is niet perfect, maar ik vind hem wel schattig… En daar gaat het om toch! Mag ik jullie voorstellen aan Rudulph, het rendier.

Zoals je ziet staat zijn gewei een beetje raar. Ondanks dat ik hem haakte zoals in het boek stond en de chenilledraad in het gewei zit, kreeg ik hem niet goed in vorm gebogen.

Ik vind de heupen van Rudolph zo leuk… Die maken hem echt uniek.

Ik kon het dan ook niet laten jullie even een foto van zijn billen te laten zien.

Eindoordeel

Hero en de magie van kerst is een superleuk haakboek. Uniek door de toevoeging van een voorleesverhaal, met duidelijke haakinstructies en prachtige figuren. Een echte aanrader dus! Je koopt het boek hier en hier vind je de pakketjes voor alle figuren uit het boek! Enne… als je nu begint, heb je volgend jaar met kerst een mooie verzameling kerstfiguren!

Wordt vervolgd?

Inmiddels heb ik ook de pakketjes voor Oma Riet en de Kerstman in mijn bezit. Deze komen dus zeker voorbij in de updates. Hou deze dus de komende tijd in de gaten!

Zijn jullie net zo enthousiast als ik? Wat is jullie favoriete figuur? 

Rating: 5.0. From 1 vote.
Please wait...