In de spotlight: Byclaire

In de spotlight: Byclaire

29 augustus 2017 1 Door Sietske Kooijman

Claire Boeter is een van de grote namen in de haakwereld. Naast de prachtige patronen die zij maakt en uitbrengt, heeft ze ook nog eens haar eigen garenlijn. Deze lijn is de afgelopen maanden compleet vernieuwd en uitgebreid! Vandaag vertel ik jullie er alles over!

Ik neem jullie eerst mee door de drie verschillende kwaliteiten die byclaire op dit moment voert. Dit zijn drie verschillende garens: De byclaire cotton, byclaire soft-mix en byclaire chunky cotton. Wat mij betreft een aantrekkelijke en afwisselende mix.

Byclaire Cotton

Dit garen kenden we voor de vernieuwing als Byclaire 1. Dit is een mooi glanzend katoenen garen. het garen komt in 56 kleuren en is geschikt voor haaknaald 2,5-3. Een bolletje van 50 gram is 125 meter en kost €2.15.

Ik vind dit heerlijk garen. Erg geschikt voor het haken van amigurumi, maar ook voor kleine projectjes. Er zit lekker veel garen op een bolletje. Daarnaast vind ik de kleuren van byclaire erg mooi. Zeker een aanrader!

Byclaire Soft-Mix

Ook dit garen zullen de vertrouwde byclaire-fans herkennen. Dit is namelijk het “oude” byclaire-2 garen. Een wat dikker garen, geschikt voor haaknaald 5-7. Dit garen komt in 46 kleuren en kost ongeveer €3,60. Dit bolletje is een mix (vandaar de naam) van katoen (58%) en acryl (42%)

Met dit garen is de “wereldberoemde” byclaire-sjaal gehaakt. Zoals jullie weten ben ik een enorme fan van dit soort chunky garen. De combinatie van katoen en acryl zorgt voor een mooie stekendefinitie én een zacht resultaat. Het beste van twee werelden dus.

Byclaire Chunky Cotton

Dit garen is compleet nieuw! Wederom een katoenen garen, maar een stuk dikker dan het eerste byclaire cotton. Dit garen is geschikt voor haaknaald 8-9 en komt in 15 kleuren. Dit garen is perfect voor toffe home-decoprojecten. Op een streng van 100 gram zit 50 meter garen van 100% katoen. Het garen kost €5,25.

Wat een tof garen is dit zeg. Ik vind een streng garen altijd zo luxe aanvullen. Helaas kan ik er nooit goed mee omgaan. Op de een of andere manier raakt het bij mij altijd in de knoopt. Een paraplu-winder staat dan ook hoog op mijn lijstje! Na een uurtje met het garen gevochten te hebben, kon ik ermee aan de slag en ik moet zeggen… Het haakt heerlijk!

Alle byclaire-garens shop je bijvoorbeeld bij Wolplein.

Resultaat

Ik ontving van Claire een pakketje met alledrie deze garens en ook nog een tof patroon, waar alledrie de garens gecombineerd worden. Deze doily was dan ook al een hele tijd gehaakt en lag klaar om in een blog verwerkt te worden.

Op onderstaande foto kun je mooi de structuren van de drie verschillende garens zien!

Tof om te zien hoe goed de drie structuren samen gaan. Hoewel doily’s en mandala’s vaak niet mijn favoriet zijn vind ik deze wel vrolijk!

Spaarsysteem en color-tag

Zoals jullie wellicht wel gezien hebben, zijn de labels van de garens compleet vernieuwd. Ze hebben nu een frisse witte look. Naast het feit dat ze er heel goed uitzien, zijn ze ook nog multi-functioneel. Ieder label bevat namelijk een colortag. Je kunt hier een klein staaltje van je garen aan doen. Op het label staat exact welk kleurnummer je garen heeft en uit welk verfbad komt. Ideaal!

© http://www.byclaire.eu/

Ook vindt je op ieder etiket een spaarzegel. Met die zegels kun je sparen voor korting op byclaire-patronen. Op een spaarkaart passen 25 zegels, die je recht geeft op een korting van 5% op een patroon van byclaire.

© www.byclaire.eu

Byclaire favourites

En dat is nóg niet alles. Naast het garen heeft Claire ook een aantal byclaire-favourites gelanceerd. Denk hierbij aan leuke home-deco artikelen, zoals een tof vaasje, washi-tape (ik ben groot fan van washi-tape!) en leuke bakjes om je spaarpunten in op te bergen. Mijn absolute favoriet van claires favorieten is het notebook. In dit boekje kun je alles opschrijven en bijhouden over je haakprojecten. Daarnaast is er plek om je color-tags op te bergen. Fantastisch!

Nieuws

De nieuwtjes over Byclaire blijven maar binnenstromen!

Sinds gisteren is de nieuwe byclaire-agenda overal te bestellen. Met deze agenda kun je hakend het jaar door. Uiteraard in de vrolijke stijl van alle byclaire-producten. Daarnaast staat er in de agenda een heuse cal. Deze cal staat in het teken van filethaken. Door maandelijks een aantal blokken te haken, heb je aan het einde van het jaar een prachtige woondeken. Zouden jullie het leuk vinden een review te lezen over deze agenda? Laat het even weten, dan kijk ik wat ik voor jullie kan doen!

Daarnaast komt er in het najaar een nieuw boek! Dit boek gaat heten byclaire fashion. Je kunt het hier al bestellen!

Zo, nu zijn jullie weer helemaal op de hoogte rondom byclaire. De volgende editie van “in the picture” zal in het teken staan van Yarn & Colors!

Rating: 5.0. From 2 votes.
Please wait...