In the picture: Creactivity

In the picture: Creactivity

15 november 2016 0 Door Sietske Kooijman

Bij creactivity kocht ik op de beurs die prachtige bol verloopgaren van Lammy – Magic colors. Ik raakte aan de praat met Anoesjka en ze vertelde enthousiast over haar bedrijfje. Ik kreeg ook nog enkele ideeën bij mijn bol garen. Ik hou van die kleine extraatjes. Dit deed me besluiten Creactivity in the picture te zetten op siets aan de haak! Kijk je mee?

 

Anoesjka vertelt over hoe ze haar winkel begon: “Op m’n 35ste verjaardag heb ik mezelf een inschrijving bij de KvK cadeau gedaan en in 2009 heb ik daadwerkelijk ontslag genomen van mijn goedbetaalde baan om mijn droom te verwezenlijken: creatief bezig zijn met medemensen. Zo begon ik een bedrijfje gericht op het verzorgen van creatieve workshops voor volwassenen, toen nog erg in de hobby hoek dus denk aan mozaïeken, sieraden maken, home decoratie etc. De dames werden enthousiast en wilden graag ook materialen bij mij kopen om thuis aan de slag te gaan, dus in 2010 begon ik een klein winkeltje aan huis. Dit winkeltje barste na 2 jaar uit z’n voegen en toen ben ik een groot winkelpand gaan huren. Nu ik eindelijk meer ruimte had kon ik ook gaan investeren in een leuke collectie brei- en haakgarens. Als linksepootje was ik daar zelf eerst niet zo handig in. Na even doorbijten kon ik eindelijk met links haken (met rechts kan ik niet zoveel) en tja, toen is m’n haakverslaving begonnen. Niets heerlijkers dan nieuwe garens uitproberen en leuke voorbeelden voor de winkel maken! Na drie jaar moest ik echter concluderen dat mijn plan financieel niet haalbaar was en moest ik de winkel sluiten. Nog even aan huis doorgegaan, maar ook dat liep moeilijk. Daarom richt ik me nu op m’n webwinkel en creatieve beurzen in verband met het gezellige klantencontact wat ik erg mis zonder winkel.” Dat kun je zeker merken als je met Anoesjka praat. Wat een enthousiaste vrouw zeg!
winkel
“Bij mij kan je altijd terecht voor duidelijk advies en een portie passie wat betreft handwerken. Ik denk graag mee met klanten en ben altijd op zoek naar leuke nieuwe ideeën / inspiratie.” vertelt ze. Die passie is zeker duidelijk! Alleen al de maak-ideeën die je krijgt bij een bol wol en haar enthousiasme maken dat duidelijk.
“Ik spreek niet alleen namens mezelf als ik dames oproep juist in te kopen bij de kleine (maar professionele!!!) ondernemers. Mooie wolwinkeltje zijn een uitstervend ras, dus wees er zuinig op. Dit geldt natuurlijk ook voor kleine webwinkels.” Ik kan hier natuurlijk niets aan toevoegen. Ik ben het er helemaal mee eens, al maak ik mezelf er ook nog wel een schuldig aan!
“Verder probeer ik altijd complete pakketten samen te stellen voor leuke projecten, maar daar loop ik een beetje in achter. Je weet wel, meer ideeën dan tijd…..” Of ik dat weet? Je hoeft maar een kleine blik te werpen op mijn wishlist om te weten dat ik met exact hetzelfde probleem kamp. Ik denk dat we allebei maar 200 moeten worden om alle projecten te maken die we willen maken. Er is nog een overeenkomst tussen ons, zo vertelt Anoesjka: “Ik ben fan van scheepjes omdat hun garens aantrekkelijk geprijsd zijn en van goede kwaliteit zijn. Zo vind ik hun Cotton 8 ideaal voor de Mochila techniek omdat het niet splijt. Sinds kort ben ik verliefd op de Merino soft, zon heerlijk zacht garen, dat wil je niet meer loslaten als je ermee bezig bent.” Ik heb merino soft nog nooit geprobeerd en ik denk dat ik er ook maar niet mee moet beginnen. Af en toe moet je jezelf behoeden voor een nieuwe verslaving!
Anoesjka geeft jullie ook nog een gratis DiY-tip: “Mijn wensenlijst met te maken projecten is veel te lang om op te noemen. Dankzij sites als Ravelry komt er geen einde aan die stroom van inspiratie. Mijn tip: je vooral eens aanmelden bij Ravelry, het kost je niks, alleen een paar minuten om je aan te melden en het haak- en brei patronen paradijs gaat voor je open! Waar ik op Pinterest nog wel eens de weg kwijt raak, slaag ik op Ravelry altijd wel.” Ik ben zelf niet zo’n ravelry-fan, maar dat komt denk ik omdat ik nooit de tijd genomen heb om me er in te verdiepen. Dat ga ik zeker een keer doen. Ik wil hier zelf graag nog een tip aan toevoegen… Ga ook een keer dat prachtige garen van Lang-yarns uitproberen… en het allerleukste is… Je kunt een bol winnen! Van Anoesjka mag ik twee keer een bol naar keuze weggeven! Kijk op onze facebookpagina, wat je moet doen om te winnen!
omslagdoek magic-colors
No votes yet.
Please wait...