In the picture: Sweet apple designs

In the picture: Sweet apple designs

11 november 2016 0 Door Sietske Kooijman

Vandaag staat de webshop Sweet Apple Designs in the picture. Jullie hebben de naam al een paar keer horen vallen afgelopen week, ik ben namelijk superenthousiast! Op de KreaDoe heb ik met Wendy een erg leuk en gezellig gesprek gehad. Ze vertelde erg gepassioneerd over haar webshop en het nieuwe KPC-garen. Reden genoeg dus om haar webshop in het zonnetje te zetten vandaag!

20160912_084744-e1478861340588

Wendy vertelt over het begin vaan haar webshop: “Ik brei en haak zelf al heel lang. Ooit ben ik begonnen met veel baby/kinder kleding om zo op die manier veel verschillende steken te leren in een project wat snel klaar is. Het meeste van mijn eerste brei,- en haaksels heb ik weggegeven. Sommige dingen heb ik bewaard en die kan mijn dochter nu aan. De afgelopen jaren heb ik beter leren breien en haken, waardoor ik zie wat in het begin fout heb gedaan. Geen proeflapjes maken is daar echt een voorbeeld van; mouwen te lang of juist te kort of te krap.

1e-breiwerk

20161110_075033-2-e1478861714981-768x1024Zo’n 5 jaar geleden heb ik een deken gehaakt waarvan veel mensen het patroon wilde hebben. Het was een deken met een patroon in mijn hoofd en nog niet eens af! Om mij heen begonnen zij die deken de “wendy blanket” te noemen en die naam heb ik uiteindelijk ook aangenomen voor het uiteindelijke patroon; http://www.ravelry.com/patterns/library/wendy-blanket. Inmiddels is het patroon al meer dan 2000 keer gedownload op ravelry! Bekijk het patroon HIER! Of er ook al zo veel dekens gehaakt zijn durf ik niet te zeggen.

wendyblanket-2 wendyblanket_medium2

Een eigen wolwinkel was altijd al mijn droom en nu deze deken mij naamsbekendheid gaf, dacht ik dat het nu het juiste moment zou zijn om de winkel te starten. Twee jaar geleden raakte ik door een fusie van mijn werk mijn baan kwijt en omdat mijn dochter toen nog klein was hebben wij er voor gekozen om even geen nieuwe baan te zoeken maar voor mijn dochter te gaan zorgen en de webshop vanuit huis op te gaan zetten.”

Dat de webshop een succes is, is wel duidelijk. Op de Kreadoe 2015 stond Sweet Apple Designs met 1 marktkraam, terwijl ze op d

e KreaDoe 2016 een prachtig mini-winkeltje hadden van 12 vierkante meter!

20161102_122039-2-1024x768

20161102_122019-2-e1478861642262-768x1024

20161102_122029-2-e1478861667217-768x1024

Wendy vertelt over wat haar onderscheid van andere ondernemers. “Ik hoop dat  ik mij onderscheid doordat ik mezelf kan zijn in mijn werk. Wie wil nu niet de hele dag tussen de wol werken? Ik vind het leuk om mensen nieuwe dingen te laten zien en te leren. Daarom open ik binnenkort een showroom met workshop ruimte. Iedereen is natuurlijk vrij om te bestellen waar hij of zij wilt. Ik hoop dat mensen voor mijn winkel kiezen omdat ze de aandacht waarderen die ik mijn klanten geef. Zowel online als op de beurs.” Dit kan ik alleen maar beamen! Wendy viel me echt op op de KreaDoe en dat is knap, als je bedenkt hoeveel mensen ik gesproken heb! Een leuke meid, met kennis van zaken, behulpzaam en ook nog zakelijk en commercieel talent!

“Op dit moment is mijn favoriet Glencoul van KPC. Super zacht en warm maar door de katoen toch weer sterk. Ideaal voor kindertruien want het mag ook in de wasmachine. Met 60 kleuren dus meer dan genoeg om allerlei variaties te maken.” Hier ben ik het natuurlijk helemaal mee eens, maar dat had je vast al in de review gelezen (niet??? klik dan snel hier!).

20161024_153459-e1478861389573-768x1024

Ik ben benieuwd of Wendy zelf nog een leuke haak- of breitip heeft voor jullie. Dat hoefde ik geen twee keer te vragen: “Op dit moment ben ik zelf helemaal gek van fair isle breien. Het is echt een project waar je aan begint en niet meer kan weg leggen. ‘Nog 1 rij breien en dan ga ik echt slapen…’” Klinkt herkenbaar, in ieder geval voor mij! En dat is niet het enige waarin we op elkaar lijken: “Misschien als je deze vraag over een paar maanden stelt ben ik weer druk met het haken van een deken. Zo was ik vorig jaar vooral sokken aan het breien, maar dat heb ik nu wel weer even gezien. Hoewel, over een paar weken komt de nieuwe sokkenlijn van Arne & Carlos binnen dus ik weet zeker dat ik dan wel weer een paar ga breien en dan ben ik vast weer verkocht.”

Ben je ook zo enthousiast geworden na dit interview? Haar webshop vind je hier, volg Sweet Apple designs ook op facebook en instagram, om op de hoogte te blijven van al het nieuws! Kom op de Knit en Knot ook zeker de stand bekijken, zodat je zelf even kan voelen aan dat heerlijke KPC-garen. Wel op eigen risico natuurlijk, want voor je het weet ben je hooked!

No votes yet.
Please wait...