In the picture: The Purple Lady

In the picture: The Purple Lady

2 oktober 2017 0 Door Sietske Kooijman

Sinds ik serieus ben begonnen met breien, zijn er weer een hoop nieuwe gadgets, webshops en vooral een nieuwe wishlist bij! Een van de eerste ondernemers die ik ontdekte was Tirza van the Purple Lady. Ze maakt prachtige brei- en haakgadgets! Een bestelling kon natuurlijk niet uitblijven! Ik vertel jullie er vandaag alles over!

Dat Tirza enorm creatief is, is een ding dat zeker is. Naast chiagoo breinaalden en enkele sokkengarens, verkoopt zij namelijk zelf ontworpen en zelf gemaakte accesoires. Ik bestelde een yarn sleeve, een charm set en een naaldhouder. Daarnaast kreeg ik er van Tirza een aantal leuke goodies bij. Ik laat jullie alles zien!

Yarn sleeves

Jullie weten dat ik een grote fan ben van mijn wolwinder. Zeker bij garens die geleverd worden op een streng (zoals bij breigaren vaak het geval is), is deze gadget onmisbaar. Het nadeel van deze yarn cakes is echter wel dat ze soms uit elkaar vallen als je een eindje in je bol bent. Daarop bedacht Tirza de yarn sleeve. Een zakje om je wol in te doen, die ervoor zorgt dat je garen mooi bij elkaar blijft. Het ziet er ook nog eens super vrolijk uit!

Hier wordt je toch instant vrolijk van? De bruine verise is extra rekbaar, waardoor ook grote bollen hierin passen. Denk bijvoorbeeld aan een scheepjes Whirl.

Yarn Charm set en stekenmarkeerder

Een ander nadeel van de yarn cakes is dat de buitenste draad nog wel eens af wil gaan wikkelen. Ook hier bedacht Tirza iets op: een yarn charm set. Dit setje bestaat uit een klipje om je buitenste draad vast te zetten en een bedeltje om je binnenste draad te geleiden. Hiermee haal je makkelijk de draad terug uit het binnenste van de bol. Tirza heeft een heleboel verschillende bedeltjes, maar bij het zien van de eiffeltoren was ik gelijk verkocht. Mijn man vroeg me daar namelijk ten huwelijk.

In dezelfde figuren heeft Tirza ook stekenmarkeerders, die je met een haakje aan je haak- of breiwerk kunt bevestigen.

Naaldhouder

Hoe vaak is het me niet overkomen dat mijn breinaalden van de tafel rolden en daarmee ook mijn hele breiwerk… vaak inclusief een aantal steken die van de naald gleden. Ik ben nog niet zo’n kundige breier dat ik dit netjes op kan lossen, dus vaak betekende het gewoon opnieuw beginnen. Gelukkig is daar iets op gevonden (blij dat ik niet de enige ben met dit probleem). Een naaldhouder. Je legt hier je breinaalden in en klikt het zakje dicht. Hierdoor zijn je naalden mooi opgeborgen (geen kinderhandjes die zich prikken aan de scherpe punt) en je werk is beschermd.

Tijdens het wachten op de mystery blankets, besloot ik wat te stoeien met kabelen… Ik nam als voorbeeld een patroon van de kabel-kal van het wolhuis. De naaldhouder werkt perfect. Dit lapje wordt gebreid op naald 8, en deze naalden passen er makkelijk in!

En verder…

Jullie gaan de komende tijd nog meer zien van The Purple Lady. Je kon de afgelopen weken een adventpakketje bestellen. Dit pakket zal bestaan uit een projecttas en een aantal handgemaakte cadeautjes, 1 voor iedere week van de advent. Hoe tof is dat! Ik ga jullie in de adventperiode dus meenemen en iedere week 1 pakje unboxen. Als ik dat volhoud ten minste, ik ben nogal nieuwsgierig aangelegd…

Daarnaast was ik al een hele tijd op zoek naar een paraplu-haspel. Nu ik steeds vaker garen heb dat op een streng gedraaid is, heb ik dit “echt” nodig. Ik moet nog even de tijd vinden om hem goed uit te testen, maar dan komt er zeker een review aan.

Kun je niet wachten op de volgende artikelen, neem dan zeker zelf een kijkje op de website van The Purple Lady. Het is absoluut de moeite waard! Ik zou het leuk vinden om te horen of jij een van deze goodies hebt, of dat je ze graag zou willen hebben!

Rating: 5.0. From 1 vote.
Please wait...