Knit en Knot 2017: een weekend vol uitdagingen

Knit en Knot 2017: een weekend vol uitdagingen

16 oktober 2017 4 Door Sietske Kooijman

Moe maar voldaan zit ik achter mijn computer. Het waren weer drie heerlijke dagen, die in het teken stonden van uitdagingen en verrassingen… Nieuwe projecten, nieuwe kleuren en nieuwe contacten zorgden voor een geweldig, maar vermoeiend weekend. Ik zet de hoogtepunten voor jullie op een rijtje!

Onvoorstelbaar hoe vol een koffer kan zitten waar alleen maar wol inzit… Ik was afhankelijk van het openbaar vervoer, maar zoveel kan wol niet wegen toch… Boy, I was wrong. Maar na een vermoeiende wandeltocht naar de bushalte, kwam ik aan op de beurs. Het voelt inmiddels al een beetje als thuiskomen deze derde editie. Toch moet ik toegeven dat ik het best spannend vond een eigen stand te hebben hoor! Die spanning ebte al vrij snel weg zodra de eerste mensen binnenkwamen, want wat is er nou leuker dan de hele dag kletsen over haken, breien en wol!

Draad en Praat

Mijn overbuurvrouw was drie dagen lang Lisanne Multem van Draad en Praat met haar nieuwe magazine Handmade Living. Niet zo lang geleden kocht ik bij The Purple Lady Designs iets dat al een hele tijd op mijn lijstje stond: een parapluhaspel. Helaas wilde het me nog niet lukken om hem op de juiste manier te gebruiken. Lisanne had toevallig een haspel bij en liet me zien hoe het werkte. Ik kan jullie vast vertellen dat het me gelukt is en dat de review binnenkort online komt!

Yarnbag

Een van de eerste mensen die ik sprak was Fleur. Ik merkte gelijk hoe enthousiast ze was en vond het dan ook enorm leuk om te horen dat ze op het punt stond een webshop te openen: Yarnbag. Inmiddels staat de website live en ik ben impressed. Een prachtige site, met hele mooie merken. Aan alles merk je de passie die Fleur heeft voor haar nieuwe bedrijfje. Neem zeker een kijkje! Enne.. met het motto: World full of wool, kun je bij mij natuurlijk al niet mis ;-).

Herfst omslagdoek

Op de spaarzame momenten dat er even niemand was om mee te kletsen, werkte ik aan mijn omslagdoek met Yarn and Colors Epic. Ik had het geluk het garen voor deze omslagdoek te mogen ontvangen van Yarn and Colors en Yourzs. Ik moet zeggen dat ik in drie dagen een behoorlijk eindje gekomen ben!

Het wordt dus een heerlijke herfstsjaal. Anneke van hartedeeltjes was even verliefd als ik, dus inmiddels is de sjaal veranderd van beursproject naar reisproject en hoop ik hem volgende week te kunnen overhandigen aan Anneke. Gelukkig zit ik deze week veel in de bus!

Hartedeeltjes

Zaterdagmiddag en zondag was Anneke zelf aanwezig op de beurs… en volgens mij zijn er weer een hoop hartjes gehaakt! Haar badje stroomde bijna over! Inmiddels zit zij op ruim 54.000 hartjes. Een onmetelijk aantal, maar er moeten er nog veel meer bij! Een ideaal project om je restjes op te maken!

Draadkracht

Uiteraard moest ik weer even bijkletsen bij draadkracht. En er waren weer een hoop mooie nieuwe producten. Zo ben ik enorm benieuwd naar het Eucalypta-garen dat voor 50% bestaat uit Lyocell. Daarnaast werd ik verliefd op een pakketje Verborgen-Lagune shawl van Terralita.

Uiteraard in roze-tinten. Het garen is erg mooi geverfd met verschillende kleurschakeringen roze, en wat geel en oranje erdoor. Ik ben inmiddels begonnen met het breien van deze sjaal en het patroon is enorm duidelijk uitgeschreven. Hier gaan jullie meer van horen!

Batts and Threads

De afgelopen tijd heeft breien een steeds groter plekje in mijn hart. Hoewel ik heel blij ben met mijn knitpro-zing breinaalden, hoor ik steeds vaker de term hiyahiya rondzingen… Volgens mij is dit de tulip onder de breinaalden en ik kon het dan ook niet laten om een setje mee te nemen bij batts and threads. Ik koos voor de vier millimeter, zodat ik hem kan gebruiken voor het breien van de terralitasjaal. Hoewel ik nog een beetje moet wennen aan de scherpe punten, merk ik wel dat het beter breit!

Huize van Marrosa

Op de eerste dag had ik een enorm gezellig gesprek bij de stand van Marrosa! Naast prachtige amigurumi-patronen lag er nog veel meer moois op de stand, waaronder hun eigen katoenen garen. Ik nam een bolletje mee om te testen.

Daarnaast gaan jullie binnenkort nog meer horen over dit leuke bedrijf.!

Durable

Ik was enorm benieuwd naar de nieuwe kwaliteiten van Durable, namelijk de double four en de chunky. En geloof me… in het echt zijn ze nog mooier dan ik dacht. Vooral van de chunky ben ik enorm gecharmeerd. En.. een leuk nieuwtje.. binnenkort komt de durable-sjaal van Wieke van Keulen hier voorbij.. en wel in de volgende kleuren.

Heerlijke herfstkleurtjes enne… Valt het jullie op, GEEN paars!

Madebyvon

We gaan nog even door met de shocking kleurtjes. Ik besloot namelijk nog een Knit en Knot Stekendeken te gaan maken, maar dan in Tek Tek garen van Madebyvon. Jullie weten dat ik fan ben van dit garen. Mijn kussen trok dan ook veel bekijks op de beurs.

Zijn jullie er klaar voor…. Hou je vast:

Heerlijk om eens een keer met zoete kleurtjes te gaan werken. De deken gaat aan elkaar gehaakt worden met de donkergrijze kleur, waardoor er toch een stoer accent inkomt. Stay tuned for more!

Mijnwolletjes

In mijn afterparty van de brei- en haakdagen konden jullie al lezen dat ik het nako-garen ontdekte bij Mijn wolletjes. Helaas is het door omstandigheden er nog niet van gekomen om hier mee aan de slag te gaan, maar daar gaat verandering inkomen. Ik voegde twee kwaliteiten toe aan mijn collectie. Twee mooie mohair-garens, waarvan je makkelijk een omslagdoek kan haken.

Of het echt een omslagdoek wordt weet ik niet, misschien ga ik wel een ander projectje zoeken… Wordt vervolgd dus.

Sieraden enzo

Onze buurvrouw was Sieraden enzo. Naast het mooie papatya garen, werd ik onmiddellijk verliefd op het enorm zachte sokkengaren van Alize. En ik besloot eens gek te doen… Ik ga een poging doen om sokken te breien, geïnspireerd door de prachtige en vooral zachte sok die als voorbeeld op de stand lag. De bolletjes waren er in drie kleuren: roze, groen en blauw… En jullie raden het al.. Ik koos voor..

Niet verwacht he? Ik ook niet! Maar bij een nieuwe uitdaging, hoort een nieuwe kleur!

Wolcafé

En dan ga ik jullie nog één ding laten zien.. Wolcafé lanceerde op de beurs namelijk de nieuwste cal, in samenwerking met freubelweb. Ik was op slag verkocht!

Dit keer geen deken of kledingstuk, maar een prachtige wandhanger. In het pakket zitten alle benodigdheden voor dit kunstwerkje aan de muur. Al het garen, maar ook de ringen bijvoorbeeld. Het garen is van het merk Borgo De Pazzi. Een garen wat ik graag nog eens uit zou proberen. In combinatie met de hanger die perfect in onze slaapkamer zou passen, vrees ik dat er binnenkort een shoplog online gaat komen…

Terrays Leven

Ik heb drie geweldige dagen gehad. Heerlijk om een eigen stand te hebben en heerlijk om alles te kunnen delen met Tertia. Ook zij gaat een aantal artikelen over de beurs schrijven, dus houd ook haar blog in de gaten.

Maart

En nu is het wachten… maar dat ik er in Maart weer bij ben is een ding dat zeker is. Wie van jullie heb ik gezien op de beurs?

Rating: 5.0. From 3 votes.
Please wait...