Knit en Knot: de Afterparty!

Knit en Knot: de Afterparty!

20 november 2016 1 Door Sietske Kooijman

Het zit erop! De afgelopen drie dagen bracht ik door op de Knit en Knot beurs. Ik deed veel nieuwe contacten op, leerde prachtige nieuwe wolletjes kennen en maakte mijn vlogdebuut! Lees je mee? 

Zoals jullie weten stond vorige week geheel in het teken van de Knit en Knotbeurs. Samen met een aantal standhouders, telden we af naar de beurs. Ik keek na zoveel voorbereidingen en eindeloos de site checken erg uit naar de dag dat ik aan de slag mocht. Donderdag was het zover. Ik pakte de avond van tevoren mijn tassen. Mijn plan was om drie dagen draadjes weg te gaan werken. Normaal heb ik daar een hekel aan, dus ik hoopte dat het tijdens het kletsen met jan en alleman minder vervelend zou zijn. Dat had wel tot gevolg dat ik drie boodschappentassen meesleepte naar de bus!

tassen

Eenmaal aangekomen installeerde ik me aan de lange bloggers en vloggerstafel. De bloggerstafel was erg leuk ingericht, met mandjes met byClaire-garen, zodat mensen gewoon een draadje konden pakken om lekker te gaan haken of breien.

mandjes

Op facebook waren alle makers al groots aangekondigd. Ik vind het wel een dingetje hoor, om tussen deze grote namen te staan. Stiekem ben ik daar best wel trots op!

bloggers

Ik zat aan tafel met de Annemarie en Hanneke  van Hemelsblauw. Superleuke meiden die prachtige dingen maken. Ze maakten bijvoorbeeld kleine kerstboompjes van vilt, en borduurden op katoenen tasjes. Neem zeker een kijkje op hun site en hun webshop. Ze hebben namelijk ook hele leuke kaarten en posters! Ik had expres nog geen rondje over de beurs gedaan, omdat ik voor knit en knot live verslag zou doen via hun facebook-pagina. Spannend hoor! Ik besloot er maar niet teveel over na te denken van te voren en het gewoon te doen. Dit bleek een goede tactiek. Ik kreeg erg veel leuke reacties! Het filmpje is terug te kijken op de facebook van Siets aan de Haak!

Na iedereen met camera gezien te hebben, besloot ik ook nog maar even een rondje zonder camera te lopen. Natuurlijk moest ik even langs Anoesjka van Creactivity, om de andere kleuren Magic Colors (je weet wel, van die omslagdoek) te bewonderen en nog maar eens aan de merino soft van scheepjes te voelen. Zo zacht! Ik liep even langs Herriët van Stip en Haak om haar creaties in het echt te bewonderen (geloof me, dan zijn ze nog leuker! Ik ben helemaal verliefd op de hamsters, dus die staan absoluut om mijn wishlist).

En toen kwam ik bij de stand van Wol & Co. Deze stand viel me tijdens het vloggen al op. Het was net een snoepwinkel met hele grote knotten wol van een kilo van het merk Holst Garn. Ik kende dit merk nog niet, dus ik was erg nieuwsgierig. Je kunt kleine bolletjes van 10 gram kopen in allerlei kleuren voor slechts €1,- die ter plekke gedraaid werden, of zelf het aantal gram bepalen. Een soort kaaswinkel voor wol dus. Erg leuk! Ik kreeg van beide soorten garen (100% katoen en 50% katoen/50%wol) tien kleine bolletjes mee om uit te proberen en over te schrijven. Je leest hier woensdag alles over. Ik kan jullie alvast vertellen dat ik erg enthousiast ben!

piramideholst-garn

Naast de bloggers en vloggerstafel stond de stand van CuteDutch en Marlaine. Stephanie heeft kortgeleden haar eerst boek uitgebracht, en wat voor één! Een prachtig vormgegeven boek waarin 13 patronen voor handpoppen staan. Stephanie doet haar naam eer aan, want de poppen zijn echt supercute! Maar naast haar boek heeft ze nog een hoop andere patronen die allemaal even schattig zijn. Ik kreeg het patroon van pinguïn Happy om te reviewen. Wat eens schatje is dat zeg! Volgende week woensdag laat ik je het resultaat zien en vertel ik je veel meer over CuteDutch en haar patronen. Webwinkel Marlaine heeft pakketjes gemaakt van alle patronen van Stephanie. Daarnaast hebben ze pakketjes voor superschattige speenkoorden en muzieksterren! Zeker de moeite van het kijken waard!

cutedutch

Rond een uur of vier ging ik nog even langs bij atelier SerDani. Op de KreaDoe was ik al verliefd geworden op de Tunische Haak Maar Aan deken, en nu ik hem nog een keer goed van dichtbij bekeken heb, was ik definitief om. Alleen geen enkele van de samengestelde kleurencombinaties in Schachenmyer Bravo stal mijn hart. Dat lag absoluut niet aan de kleurencombinaties hoor, maar puur aan mijn smaak. Gelukkig is Ina erg behulpzaam en heeft ze een perfecte kijk op kleuren die goed bij elkaar passen. Na een hoop gepuzzel en geschuif met bolletjes, hadden we de perfecte kleurencombinatie bij elkaar gezocht. Jullie raden al wat de hoofdkleur wordt… Paars en roze..

serdani

Ik heb de bollen gevraagd voor mijn verjaardag in December, dus het is nog even afwachten of het ook echt doorgaat. Fingers Crossed!

Inmiddels was het al na vijf uur, dus op naar de bus om de volgende dag weer vroeg terug in de koepelhal te zijn. Vrijdag zat ik aan tafel met de Haakhelden. Ze hadden een hoop prachtige projecten meegenomen. We kletsten wat af en hebben hard gelachen om herkenbare haakfaals. Zo hard zelfs dat jullie daar binnenkort nog een artikel over gaan lezen. De blog van de haakhelden is ook echt een aanrader om een kijkje te nemen. Als je onze blog leuk vindt, kun je daar ook je hart ophalen! Hij staat in ieder geval in mijn favorietenlijstje!

Het was vrijdag merkbaar drukker op de beurs, waardoor ik minder tijd had om rond te lopen. Wel ging ik nog even langs bij especial & more. Ik kletste een hele tijd met Janny en bewonderde de prachtige kussens en tassen die ik op de KreaDoe ook al zo mooi vond. Ik blijf jullie aanraders geven vandaag, maar ook deze website moeten jullie echt even bekijken! Hoe tof zijn de haakpakketten!

De dag ging rap voorbij, dus ineens was het weer vijf uur en tijd om op te ruimen. Op naar de Zaterdag. De Zaterdag vond ik wel een dingetje hoor! Vier grote scheepjesbloggers zouden komen. Ik bewonderde ’s ochtends al hun prachtige dekens. Om een beetje tegen dit haakgeweld op te kunnen, nam ik mijn scheepjesdeken en mijn kerstdeken mee. Deze vonden gretig aftrek. Ik heb menig bezoeker de c2c-steek geleerd en ook de blog van Sarah heb ik even flink gepromoot.

totaal bewerkt tafel buiten

Erg leuk om zoveel bezoekers te spreken. Ik werd zelfs een aantal keer herkend van mijn site of van mijn vlog. Superleuk! Rond een uur of drie ontstond er een spontane haakworkshop. Ik had op maandag Meike van de organisatie van Knit en Knot al leren haken. Op zaterdag waren haar zus en haar moeder aanwezig en die wilden het ook leren. Dat kan geregeld worden! Daar kwamen meer mensen op af en moest ik zelfs haaknaalden lenen bij Marlaine om iedereen van een haaknaald te voorzien. Wie weet komt dus binnenkort de nieuwe rubriek: “Door Siets aan de Haak”.

meiek

Zaterdagmiddag deed ik nog een laatste rondje over de beurs en raakte aan de praat bij de stand van Haakpret. Haakpret is het bedrijf van Anja Toonen. Ze maakt ontzettend leuke haakboekjes, waaronder een boekje over kerst. We hadden al langer het idee om een soort adventkalender te maken op de blog en bij het zien van dit boekje ontsproten er gelijk allerlei ideeën in mijn hoofd. Die adventkalender komt er! En verder vertel ik jullie lekker nog niets! Volgende week zondag vertellen we je alles!

anja

Als allerlaatste ging ik nog een keer langs de stand van Kunstigdatwel. Op Vrijdag had ik al een tijd met Hedy Kunst staan praten. Ze maakt ontzettend leuke haakpatronen, maar helaas kende ik haar nog niet. Ik begrijp niet waarom niet, want haar patronen zijn geweldig en ze woont ook nog eens in Zaltbommel, waar mijn schoonouders ook wonen. Ze heeft een prachtige site waar ze naast haar eigen patronen ook haakpakketjes verkoopt voor patronen van andere bekende hakers en haaksters. Erg leuk! Ik kreeg van haar een haakpakket mee om te reviewen van een fantastische aap! Ook hier gaan jullie dus meer over horen!

kunstigdatwel

En toen zat het er echt op! Drie geweldige dagen, waar ik veel (nieuwe) volgers gesproken heb, nieuwe contacten opgedaan heb en… uiteindelijk bijna geen draadjes heb weggewerkt :-). Zeker voor herhaling vatbaar, om precies te zijn op 17, 18 en 19 Maart. Heb je deze editie gemist? Geen nood! Like de facebookpagina van Knit en Knot en houd de website in de gaten, dan mis je de volgende keer niets!

Rating: 4.5. From 2 votes.
Please wait...