Knit en Knot najaar 2017: de voorpret

Knit en Knot najaar 2017: de voorpret

6 oktober 2017 4 Door Sietske Kooijman

Over een week is het zover: de najaarseditie van de Knit en Knot. Een voorpret-artikel kon dan ook niet uitblijven. Ik heb er enorm veel zin in en met mij alle standhouders, bloggers en workshop-docenten! Ik neem je mee door een aantal van de stands die je wat mij betreft echt niet mag missen, maar je vindt alle informatie op de website van de Knit en Knot! Kijk je mee?

Stand 47

Ik vind dit wel een momentje hoor jongens! Ik heb deze editie, samen met Tertia een eigen stand. Je kunt ons hier ontmoeten, gezellig (bij)kletsen, kennis maken met onze favoriete garens en een hele hoop projecten bewonderen, bevoelen en bekijken. Natuurlijk neem ik ook de knit en knot stekendeken mee en krijg je een sneak peek van de afwerking van de deken! Ik kijk er naar uit jullie allemaal te ontmoeten! Schroom niet om gezellig langs te komen!

 

Stiekem ben ik best wel trots op het feit dat Tertia in dit lijstje staat. Jullie weten al dat ik dankzij de allereerste cal ben begonnen met haken. Ook de volgende deken die tertia ontworpen heeft, stal mijn hart. Zo kwam ik dan ook op haar blog terecht en een paar jaar was ik een stiekeme fan. Inmiddels is Tertia een dierbare haakvriendin geworden en we zullen dan ook samen op een stand staan op de Knit en Knot. Tertia neemt al haar dekens mee, en dat zijn er een hoop. Kom dus vooral langs om alle dekens te bewonderen, te voelen en gezellig bij te kletsen of mee te haken.

Madebyvon

Het garen van madebyvon heeft een speciaal plaatsje in mijn hart. Ik haakte hier mijn allereerste patroon mee, het stoere kantkussen.

Ik kan jullie melden dat er een hoop spannende dingen gaan gebeuren bij Yvonne. Ze gaat namelijk zelfstandig! Dit heeft geen invloed op de prachtige kwaliteit van haar garen, maar wel op de look & feel én de service! En geloof mij, ik twijfel er niet aan dat deze alleen maar beter wordt. Op de beurs geeft ze een sneak peek van een deel van de veranderingen. Zeker de moeite waard om een kijkje te gaan nemen. Naast het prachtige garen, is Yvonne namelijk ook een hele lieve en gezellige vrouw, die je enorm goed kan adviseren over verschillende projecten om met dit garen te maken! Ik ga zeker even langs!

Chestnut Cabin

Chestnut Cabin heeft altijd prachtige zelfgeverfde strengen garen. Ik loop altijd even langs deze stand, maar dit jaar nemen ze wel erg bijzondere producten mee. Diervriendelijkheid en ecologisch denken staan hoog in het vaandel bij Chestnut Cabin. Ze zijn dan ook een nieuwe samenwerking aangegaan met het Duitse bedrijf Pascuali. Dit bedrijf ondersteunt kleine boerderijen in het buitenland. Door deze bedrijfjes te ondersteunen, waarborgt Pascuali de diervriendelijheid van de producten én zorgt hij voor een hoge kwaliteit wol en garen. Binnenkort vertel ik jullie uitgebreid over dit fantastische initiatief!

Pascuali heeft slechts 20 handververs in dienst en Chestnut Cabin is daar 1 van! Ze nemen dat ook 5 zelfgeverfde kwaliteiten mee naar de beurs: een sokkengaren zónder nylon (maar wel met de kwaliteit van garen met nylon), een wolmix van yak en bamboe, een garen van katoen en kasjmier en 2 compleet veganistische garens: van gerecycled katoen van spijkerbroeken en een garen uit plantaardige vezels van linnen, brandnetel en katoen. Ik ben enorm benieuwd en ga jullie er zeker meer over vertellen. Kun je niet wachten, neem dan zeker een kijkje op deze stand!

Durable

Durable is een van de bekendste en oudste garenmerken. Op de beurs zijn zij aanwezig met een stand om al hun prachtige kwaliteiten te laten zien en voelen. En geloof me, dat zijn er een hoop. Ik ben ook enorm benieuwd naar het nieuwe garen double-four. Daar is deze hele mooie sjaal mee gemaakt!

Joep

Een van de leukste ontdekkingen op haakgebied afgelopen jaar vind ik Joep. Dat haken niet oubollig is, bewijst hij, door op zijn 17e zijn eerste haakboek uit te brengen. En nog een heel tof boek ook, met stoere projecten die iedereen kan haken! Er komt deze week nog een review online over zijn boek: Haken met Joep. Wil je hem live ontmoeten? hij is op zaterdag en zondag aanwezig op de Knit en Knot!

Punch Workshops

Naast haken en breien kun je nog veel meer met wol. De afgelopen tijd wordt er veel aandacht besteed aan Macramé, maar punchen is minstens net zo leuk. Je kunt dit zien als schilderen met wol. Door gebruik te maken van verschillende stofjes, maak je prachtige ontwerpen. Doordat het niet moeilijk is, kun je je creativiteit op de vrije loop laten. Punch workshops geeft verschillende workshops op de beurs. Neem zeker een kijkje!

Draadkracht

Draadkracht is een van mijn favoriete bedrijven op haak- en breigebied. Uiteraard omdat ze prachtige garens hebben en zelf verven, maar misschien nog wel meer door de passie die Geja en haar team duidelijk laten zien tijdens iedere beurs waar ik ze tegen kom. Ook op de knit en knot kun je deze begeisterung zelf ervaren door je eigen draad te verven. Zeker de moeite waard!

Daarnaast neemt Draadkracht verschillende nieuwe kwaliteiten garen mee, waaronder een linnen garen. Ook brengen ze pakketjes naar de beurs voor de bekende speckle & pop cal. En, last but not least, goede voornemenspakketjes. Deze zien er supertof uit, vinden jullie niet!

Draad en Praat

Lisanne is bekend van het blog Draad en Praat. Een tijdje geleden heeft ze haar eigen handwerktijdschrift Handmade Living uitgebracht. Hoe tof is dat! Op de beurs is zij drie dagen aanwezig om jou kennis te laten maken met dit tijdschrift. Daarnaast neemt ze meerdere bloggers mee, bij wie je voor al je vragen terecht kunt! Niet te missen dus!

Hartedeeltjes

Anneke is een van de leukste mensen die ik door mijn blog heb leren kennen. Vorig jaar op de beurs ontmoette ik haar en we hadden gelijk een gezellige klik. Met hartedeeltjes is ze een enorm project begonnen, waar ik gelijk een warm hart van kreeg. Ze wil namelijk iedereen laten baden in liefde. Hiervoor heeft ze veel, heel veel hartjes nodig. Genoeg om een ligbad te vullen. Inmiddels zijn er al meer dan 50000 hartjes gehaakt, maar er kunnen er nog veel meer bij! Op de beurs is zijn aanwezig om samen hartjes te haken en om alles te vertellen over dit prachtige initiatief. Schuif dus gezellig bij haar aan en help mee aan dit fantastische intitiatief!

Rating: 5.0. From 1 vote.
Please wait...