Knit en Knot, The afterparty – dag 1

Knit en Knot, The afterparty – dag 1

20 maart 2017 10 Door Sietske Kooijman

Het zit er weer op! Het waren drie geweldige dagen, die bol stonden van de inspiratie, nieuwe contacten en leuke ontmoetingen. Omdat dit er zóveel waren, heb ik besloten om mijn afterparty in drieën te delen. Vandaag, morgen én woensdag lezen jullie alles. Nieuwsgierig? Lees dan snel verder!

Ik begon mijn dag met een hoop gesleep. Op de website stond ten slotte dat ik veel voorbeelden mee zou nemen. Zo gezegd, zo gedaan. Bepakt en bezakt vertrok ik naar Tilburg. Het was nog wel even lastig wélke projecten ik dan mee zou nemen. Mijn keuze is uiteindelijk gevallen op de Mystery Blanket (dûh), de woondeken van Serdani, mijn mandala madness (je kunt hem vinden als je een hele hoop updates terugscrollt) én mijn scheepjesdeken van vorig jaar. Daarnaast mochten ook een aantal van mijn amigurumi’s me vergezellen. Dat zag er dus zo uit:

Lang leve het OV. Ik moet zeggen dat de buschauffeur me wel een beetje raar aankeek.

Aangekomen in Tilburg, dropte ik mijn spullen bij de grote bloggerstafel en liep rechtstreeks naar de stand van Especial and more. Een van die geheime projecten waar ik al een tijdje mee bezig ben, is namelijk het uithaken van een aantal items voor op de stand van Janny. Volgende week lees je hier alles over, maar ik geef je alvast een sneak peek!

Leuk is hij hè! Stiekem best wel trots dat een van mijn haaksels als reclamemateriaal gebruikt wordt! Het haakpakket voor de fles en de eitjes kun je vinden op de webshop!

Daarna ging ik me, na heel veel mailcontact, even in het echt voorstellen aan Anja Toonen, van Haakpret. Ze was er de hele beurs om haar nieuwste boek: dierenkrukken haken, te lanceren. En wat zijn ze leuk zeg! Ik was spontaan verliefd (het zal eens niet 😉 ). De nieuwe vormgeving van de boeken ziet er prachtig uit!

Voor ik eindelijk plaats kon nemen aan de bloggerstafel. móest er nog even bijgekletst worden met Manon van Marlaine. Wat een leuke meid is dat toch! Ze had een prachtige kraam, met een hoop must-haves. Jullie weten dat ik al eerder de rammelaar van het uiltje haakte. Nu kon ik het niet laten om ook de olifant mee te nemen. Daar horen jullie snel meer over!

Toen belandde ik eindelijk bij de bloggerstafel. Ik stalde mijn spullen uit en maakte kennis met mijn medebloggers. Ik zat aan tafel met Dutch Knitty, voor mij een onbekende blogger, omdat ik mij nog maar net in de breiwereld begeef, maar wat een prachtige stukken maakt ze zeg. Je kunt haar vinden op haar blog, maar ook op facebook en instagram. Zeker de moeite waard om een kijkje te nemen. Ook maakte ik kennis met de dames van Club Geluk. Ik bewonderde hun truien van dichtbij en besloot dat ik dit ook óóit wil leren. Eerst maar eens gewoon rechtdoor breien, dat is al moeilijk genoeg :-).

Een van de gasten bij mij aan tafel was Dennis van Yourzs. Jullie weten hoe enthousiast ik ben over zijn webshop. Dat heb ik ten slotte niet onder stoelen of banken gestoken :-). Ik heb regelmatig contact met hem over leuke nieuwtjes voor mijn blog en zo wees hij me op de nieuwe yarn dispenser in zijn assortiment. Ik zat te stuiteren op mijn stoel van enthousiasme, al helemaal toen hij beloofde er eentje voor me mee te nemen naar de beurs waar hij als bezoeker was. Wat ontzettend lief! Hij werd natuurlijk gelijk uitgepakt en heeft de hele beurs zijn werk gedaan. Vanavond lezen jullie de review!

Hij deed er ook nog eens drie van zijn nieuwe labels bij. Beide items kun je bestellen op zijn webshop, enne, hij heeft ook pakketjes voor alle dierenkrukken van Haakpret!

Vervolgens schoof er een leuke meid aan, die van Omroep Brabant Radio bleek te zijn. Of ze me live op de radio mocht interviewen. Geen probleem natuurlijk. De vraag was of ik haar wilde leren haken. Benieuwd of dat gelukt is? Het fragment beluister je hier vanaf ongeveer 18 minuten.

En toen was het aanpoten. De hele middag heb ik gekletst met bezoekers die mijn blog al wel, of nog niet kenden. Ik heb haakvragen beantwoord, herkenbare haakfeitjes gedeeld en mooie gesprekken gevoerd. Om vier uur had ik eindelijk tijd om zelf even een rondje te lopen. Dat rondje bleef bij één stand. Ik kwam namelijk terecht bij MadebYvon, die het nieuwe Tek-Tek-garen bij zich had. Ik had dit garen al gespot op instagram en bij de haakhelden, dus mijn hart ging onmiddelijk sneller kloppen! We raakten aan de praat en wat volgde was een hilarisch gesprek met Yvonne en Laura van Cosy up (ook een aanrader)! Zo leuk om blog- en haakervaringen te delen. Ik heb me rot gelachen! We hadden het onder andere over het onderwaarderen van haakwerk (“wil jij dit even voor mij maken”, over een twee-persoons-sprei waar minstens 100 uur ingaat), dat haken niet zo makkelijk is als veel mensen denken én over hoe leuk het is om “bekende” Instagrammers in het echt te zien. Plotseling was het vijf uur! Ik kon het niet laten om tóch drie bollen Tek-Tek-garen mee te nemen.

De twee rode bollen zijn precies dezelfde kleur als de muur van onze slaapkamer. Dit gaat dus een vloerkleed worden. Met de grijze bol komt er een bijpassend kussen. Benieuwd? Binnenkort lezen jullie alles! Ben je nu al overtuigd? Je kunt de bollen bestellen op de webshop van Yvon!

Onderweg naar de uitgang kwam ik Meike nog tegen (je weet wel, van mijn haaklessen van vorig jaar), dus er moest natuurlijk dringend even bijgekletst worden! Om kwart voor zes ging ik dan toch echt op huis aan! En toegegeven, soms is het héél moeilijk om te wachten tot er goede foto’s gemaakt zijn. Hoe vaak ik niet op het punt gestaan heb om gewoon alvast te beginnen met het tek-tekgaren. Maar, zoals jullie zien, ik heb me in weten te houden!

Vanavond kun je de review lezen over de yarn dispenser, morgen lees je alles over dag twee van de knit en knot. Een tipjes van de sluier? Ik gaf eindelijk toe aan een liefde die ik in November opdeed, ik ontdekte een gewéldig nieuw merk en ik kletste bij met oude bekenden!

Rating: 5.0. From 2 votes.
Please wait...