Kraken of Aanhaken – Scheepjes Our Tribe

Kraken of Aanhaken – Scheepjes Our Tribe

29 mei 2018 0 Door Sietske Kooijman

Ik vond het hoog tijd worden voor een nieuw review-artikel. Dit keer een garen dat al een tijdje op de plank ligt. Het nieuwe garen van Scheepjes: Our Tribe. Een prachtig sokkengaren, die zowel in effen kleuren als in een tof verloop verkrijgbaar is. Wil je meer weten? Lees dan snel verder!

Praktische info?

Merk: Scheepjes

Garen: Our Tribe

Samenstelling: 70% Merino Superwash x 30% Polyamide, een sokkengaren dus

gram/meters: 100 gram, 420 meter

Prijs: €8,95

Verkrijgbaar bij: De effen bollen shop je bij Chefwol, Yla Lifestyle heeft het verloopgaren in hun assortiment!

Wie is Our Tribe?

Scheepjes heeft dit garen gemaakt in samenspraak met alle scheepjesbloggers. Een ieder van hen mocht hun eigen favoriete kleurencombinatie samenstellen en het betreffende garen werd naar hun vernoemd. Hoe gaaf moet dat zijn als blogger! Wil je meer weten over deze ervaring? Carmen van New Leaf Designs vertelt er in deze podcast alles over.

Er zijn een hele hoop mooie kleurencombi’s! Ik val uiteraard gelijk voor de rood- en paarstinten, op het eerste gezicht vond ik dan ook kleur 971 Jellina Creations en kleur 968 Happy in Red het mooiste. Maar zeker met zo’n verloopgaren, zie je eigenlijk pas goed hoe mooi het is als je het garen ziet in een project. Nu deze langzaam binnen beginnen te stromen, werd ik verliefder en verliefder op dit garen. Ik besloot dan ook op de handwerkbeurs (ja, dat is alweer een tijdje geleden) twee bollen mee te nemen. De effen kleuren die te koop zijn, vullen de verloopbollen perfect aan, zodat je deze makkelijk kunt combineren in een project.

Af en toe heb je van die bolletjes in je kast liggen, waarvan je niet goed weet wat je er mee moet. Waarvan je het gevoel hebt dat die meant to be zijn voor een bepaald project, maar dat je nog niet goed weet welk project. Gelukkig kwam de klik toen ik het nieuwe Yarn Bookazine op mijn deurmat vond. Net als de andere breiclub.nl ambassadeurs, heb ik deze van scheepjes mogen ontvangen.

Project inspiratie

Soms komen dat soort pakketjes precies op het juiste moment… Ik besloot dus op tijd naar bed te gaan, en dit tijdschrift eens van voor tot achter door te bladeren en de inspiratie op me in te laten werken.

En toen gebeurde het… Ik bladerde langs de big sister shawl… and I was gone! Ik bedoel, hoe mooi komen de kleuren in deze prachtige omslagdoek, ontworpen door Tammy Canavan-Soldaat, van het blog Canadutch naar voren.

©scheepjes.com

Deze versie is gemaakt met kleur 967 Simy, maar ik besloot het over een andere boeg te gooien en met mijn rode bollen aan de slag te gaan. Ander succesmomentje voor mezelf… dat het me gewoon in een keer lukt om zo’n uitgebreid breipatroon te lezen. Ik word nog eens een pro!

Helaas zat er wel een enorme knoop in het garen, waardoor ik er een stukje tussenuit heb moeten knippen. Hierdoor loopt het eerste stukje verloop net niet mooi over. Typisch zo’n oneffenheidje dat je alleen zelf ziet!

De omslagdoek paste perfect bij de bloemen in de tuin van mijn ouders, daar moest even een insta-fotoshoot van gemaakt worden! Inmiddels ben ik alweer een stukje verder en kun je het patroon al goed zien verschijnen.

Hier kun je ook het verloop van het garen goed zien. Ik vind dit verloop heel prettig, de draad wordt niet in een keer een andere kleur, maar je krijgt echt een faded effect. Natuurlijk zullen de banen steeds smaller worden, omdat je iedere toer in deze omslagdoek meerdert. Ik ben dus erg benieuwd hoe het effect zal verlopen.

Kraken of Aanhaken?

Mijn eindoordeel zal wederom geen grote verrassing zijn denk ik! Ik heb nu een tijdje met dit garen gebreid. Ik vind het verloop van de kleuren erg mooi en het garen voelt, mede door het hoge percentage merino erg fijn aan. Wel merkte ik dat er, vooral in het begin van mijn bol, snel knoopjes in het garen komen. Nu gaat dat een stuk beter. Dit garen is ook vrij kwetsbaar. Je trekt het makkelijk kapot. Ik heb dit tijdens het breien nog niet meegemaakt, maar ik heb geen schaartje nodig om mijn draad af te breken. Breien geeft over het algemeen wat minder spanning op je garen dan haken, dus ik denk dat het bij een gehaakt project helemaal belangrijk is om goed op te passen.

Een prachtig garen dus, dat je met zorg moet behandelen! Aanhaken dus maar!

No votes yet.
Please wait...