Kraken of Aanhaken: Cutedutch

Kraken of Aanhaken: Cutedutch

30 november 2016 1 Door Sietske Kooijman

Zoals ik jullie al eerder vertelde, kwam ik op Knit en Knot in contact met Stefanie Trouwborst-Wijers. Ze schrijfster van de nieuwste hype in haakland, het boek Handpoppen haken en beter bekend onder de naam Cute dutch. Op KreaDoe kon ik de verleiding weerstaan, omdat het toen megadruk was bij de stand! Op Knit en Knot had ik drie dagen de tijd om langzaam verliefd te worden op het boek en alle patronen van Stefanie. En ik kan jullie vertellen, dat is gelukt!

Stefanies patronen zijn heel duidelijk te herkennen, doordat zij altijd haakt met fluffy garen. Rico Teddy Aran en Scheepjes Sweetheart Soft zijn bij haar favoriet. Dit zorgt ervoor dat al haar patronen er superschattig uitzien! Als je rondsnuffelt in haar webshop, wil je alle patronen instant in je winkelmandje doen. Ik zal een paar van mijn favorieten met jullie delen!

Wolf Vince

Hoe leuk is deze wolf? Een wolf in schaapskleren wel te verstaan! Zijn blik geeft hem iets sulligs, wat hem extra schattig maakt!

Wolf Vince

www.cutedutch.nl

Rendier Rudolf

In aanloop naar de kerstperiode, zou ik dit rendier zo in huis willen zetten. Uiteraard kan ik er dan niet langslopen, zonder even over zijn zachte vachtje te aaien!

Rendier Rudolf

www.cutedutch.nl

Schildpad Sep

Ook al zo’n schatje! Superknap hoe Stefanie een dier dat niet zo’n hoge knuffelfactor heeft, toch knuffelbaar weet te maken, door het gebruik van garen en gezichtsuitdrukkingen! Jullie raden het al, ook deze staat op mijn lijstje!

Schildpad Sep

www.cutedutch.nl

Pinguïn Happy

En dan wil ik jullie graag voorstellen aan mijn nieuwe liefde: Pinguïn Happy! Ik nam op de beurs natuurlijk een patroon van Stefanie mee en mijn oog viel gelijk op de pinguïn. Toen ik de naam zag, was ik natuurlijk helemaal verkocht! Ik nam ook een bolletje Rico Teddy Aran mee, en begon vol goede moed. Wat een feest is het om met een patroon van CuteDutch te haken. De stappen staan netjes onder elkaar en aan het eind van iedere toer staat netjes het aantal steken vermeld. Maar wat vooral opvalt, is het mooie design van het patroon! Door het gebruik van foto’s en kleine tekstjes, ziet het er erg vrolijk en aantrekkelijk uit. Dubbel feest dus!

cutedutch

Helaas lukte het op de beurs niet om te haken met het Teddy-garen. Ik had een flinke pleister op mijn vinger, waardoor haken al niet heel makkelijk ging. Haken met dat fluffy garen werkte helemaal niet. Ik legde het garen dus even weg, en begon thuis opnieuw. Het effect van dit garen is geweldig, je knuffel wordt er heerlijk zacht en schattig van, maar het haken is niet heel makkelijk. Als je het eenmaal doorhebt gaat het prima, hoor. Een voordeel van dit garen is dan weer dat je een foutje niet zo snel ziet. Als je dus niet uitkomt, kun je makkelijk een beetje smokkelen. Daarnaast kun je de steken wel voelen. Stekenmarkeerders zijn wel een echte musthave! Daarmee maak je het jezelf een stuk makkelijker! Conclusie: als je een echte beginner-beginner bent, zou ik je aanraden met een ander patroon te beginnen. Ben je echter een wat meer ervaren haker, dan zijn deze patronen een must-have voor op je verlanglijstje!

Op Instagram hield ik onze volgers op de hoogte van de vorderingen van mijn happy-project! Kijken jullie mee?

happy-2 happy-1 happy-3 happy-6 happy-5

En dit is hem dan… Mijn nieuwe liefde! Door zijn sjaal en muts wordt het een echte kerstpinguïn, maar als je die weglaat, heb je een prima excuus om hem de hele winter in de kamer te laten staan.

happy-close-up

happy-kaal muts-en-sjaal-los

Handpoppen Haken

Stefanie is bij het grote publiek bekend geworden door haar boek Handpoppen haken. Dit boek stond al een tijdje op mijn verlanglijstje, maar tijdens de knit en knot kon ik me echt niet meer inhouden. In dit boek staan dertien patronen om je eigen handpoppen te haken! Wat een fantastisch idee, zeg! Stefanie vertelde me dat dat ook was wat ze wilde: iets maken dat er nog niet was. En dat is gelukt! Het boek ziet er prachtig uit, ook weer zo mooi vorm gegeven als haar losse patronen. Boer Tom en boerin Bibi hebben elf dieren op hun boerderij, die je allemaal kunt haken. Natuurlijk zijn ze allemaal even zacht en knuffelbaar, omdat hier ook weer in bijna alle patronen het fluffy garen gebruikt wordt! Mijn favoriet was (natuurlijk) Ezel Erik. Ik besloot dan ook een garenpakket voor deze handpop mee te nemen bij de stand van Marlaine. Ik ben enorm benieuwd hoe het haken van zo’n handpop in zijn werk gaat. Stiekem lijkt het me nog best ingewikkeld om hem goed in elkaar te zetten.  Jullie zullen dit boek vanaf volgende week dus nog regelmatig voorbij zien komen in de wekelijkse updates!

handpoppen

Eindoordeel

Al met al zijn de patronen van Cute dutch voor iedereen die al vaker (een amigurumi) gehaakt heeft een enorme aanrader! Neem dus ook zeker een kijkje in de webshop van CuteDutch. Als je dan je favoriete patroon uitgekozen hebt, kun je gelijk het garen en de accesoires, zoals veiligheidsoogjes en snorharen bestellen op de website van Cute dutch! Haak jij ook aan?

Rating: 5.0. From 1 vote.
Please wait...