Kraken of Aanhaken: Garen Draaischijf

Kraken of Aanhaken: Garen Draaischijf

20 maart 2017 9 Door Sietske Kooijman

Een van de grootste frustraties van vrijwel alle haaksters zijn rondvliegende bolletjes wol. Ten minste, als ze aan je haakwerk zitten. Verder heb ik geen problemen met rondvliegende wol.. Ik bedoel, stel dat het wol zou regenen in plaats van druppels, dan mag het voor mij altijd dit weer blijven. Maar goed, tot zover mijn fantasieën. Over naar het onderwerp van deze review: De yarn dispenser. Dit ideale apparaatje, voorkomt een hoop frustratie! Nieuwsgierig? Lees dan snel verder!

Dennis van Yourzs stuurde me een plaatje van de garen draaischijf toen ik hem vroeg of hij nog leuk haaknieuws had. Ik zat gelijk te stuiteren op mijn stoel. Ik was dan ook helemaal in de wolken, toen hij aanbood om hem voor me mee te nemen naar de Knit en Knot, zodat ik hem uit kon proberen. Dank je wel Dennis!

Naam: Garen draaischijf

Merk: Opry

Prijs: €13,95

Verkrijgbaar bij: Yourzs

Ik was zo enthousiast, omdat de draaischijf een hoop haakproblemen oplost. Ik was dan ook superbenieuwd of hij zo goed werkt als het lijkt. Ik kan alvast verklappen dat het antwoord “ja” is! Soms werkt hij zelfs iets te goed.

De draaischijf bestaat uit twee onderdelen. Een standaard en een draaischijf. De twee onderdelen schuif je over elkaar heen waardoor de draaischijf om de stang van de standaard draait.

Vervolgens spies je je bolletje wol op de stang van de draaischijf en je kunt aan de slag. Ik weet dat veel haaksters de draad van binnenuit pakken, maar ik heb vaak last van yarn vomiting… Je weet wel, dat de helft van je bol eruit ligt. Dan kun je alsnog gaan rollen!

Ik testte de draaischijf eerst met het tek-tekgaren, want nu er eindelijk foto’s van gemaakt waren, kon ik écht niet meer wachten om het te testen.

Even hoor, hóe mooi ziet dit eruit? Ik word hier echt gelukkig van! Ik maakte een filmpje, zodat jullie het concept goed kunnen zien.

Nu zijn de tek-tekbollen natuurlijk al redelijk mooi opgedraaid van zichzelf. Ik probeerde het dus ook met een gewone bol. Lekker knal-oranje, gewoon omdat het over een maand koningsdag is :-).

Zoals je ziet, ook met een gewone bol werkt het. Af en toe draait de schijf zelfs iets te soepel, waardoor de draad wel eens onder de draaischijf terecht komt. Dit is makkelijk te corrigeren door de draaischijf even van de standaard te tillen. Het is even wennen met haken. Ik ben gewend om mijn garen om de zoveel tijd een “ruk” te geven, om de draad uit de bol te trekken. Dat is nu niet meer nodig. De draaischijf draait vanzelf mee als je haakt. Als je hier eenmaal aan gewend bent, is het een geweldig apparaatje dat wat mij betreft niet kan ontbreken in de kast van iedere haak- en breister! Ben je het met me eens en wil je de draaischijf ook in jouw collectie? Je koopt hem hier!

 

Rating: 4.5. From 4 votes.
Please wait...