Al heel lang ben ik fan van de gepersonaliseerde haakzakken gemaakt door Kirsten van Nimwegen. Ik schreef er al over in mijn állereerste Wishlist-artikel, inmiddels alweer een jaar geleden! Deze tassen bleven in mijn hoofd spoken en afgelopen maand ging ik dan eindelijk overstag! Benieuwd naar het resultaat? Lees snel verder! Enne, aan het einde van het artikel heb ik nog een leuke verrassing voor jullie!

Een paar weken geleden trok ik de stoute schoenen aan en zocht contact met Kirsten. Bijna gelijk kreeg ik een superenthousiaste reactie terug. En toen begonnen de dilemma’s. Allereerst: Welke maat tas wilde ik. Kirsten verkoopt twee verschillende maten. Een grote en een kleine variant. Ik besloot voor de kleine variant te gaan. Ik wil dit tasje namelijk gebruiken voor het bewaren van mijn amigurumi-projecten. hiervoor heb je vrijwel nooit veel bolletjes nodig. Daarnaast leek me dit makkelijker bewaren. Voor grote projecten (bijvoorbeeld dekens), lijkt de grote tas me ideaal.

Dilemma 2: Wat voor tekst moet er op de tas komen? Hoewel er een hoop leuke algemene teksten zijn (waarvan “Ik heb geen therapie nodig, ik moet gewoon haken” mijn favoriet is), was de keuze voor mij niet zo moeilijk. Hoe tof is het om een échte Siets aan de Haak project bag te hebben?

De volgende keuze was het stofje van de voering. Zoals je ziet zijn er talloze mogelijkheden en nadat ik een paar eisen had doorgegeven, kwam Kirsten met een hoop stofjes om uit te kiezen. Ik wilde graag een vrolijke tas, met rood of paars. Uiteindelijk koos ik voor dit stofje:

Geen paars dus, maar wel rood met lekker felle kleurtjes. Ook helemaal my cup of tea!

En toen was het wachten geblazen! Na een week of twee kwam er weer een berichtje van Kirsten. Ze had net een nieuw product gelanceerd: haakzakjes waarin je al je accesoires in kunt bewaren (je weet wel, alles wat je altijd kwijt bent). Ze vroeg of ik het leuk zou vinden zo’n zakje te ontvangen in dezelfde stijl als mijn tas. Daar zei ik natuurlijk geen nee tegen! Hopelijk ben ik vanaf nu mijn scharen, stopnaalden, stekenmarkeerders en kopspelden niet meer kwijt (wishful thinking vrees ik). Aan de tas van Kirsten zal het in ieder geval niet liggen!

Vanavond was het dan eindelijk zover! Ik kwam thuis na een lange dag werken en eindelijk lag het pakketje op de deurmat (wachten duurt lang als je je ergens op verheugt!)! En wat zijn ze gaaf geworden!

©Kirsten van Nimwegen

De tas is ongeveer 28 centimeter hoog, het etui ongeveer 18 centimeter.

De haaktas heeft aan de linkerkant een trekkoord. Ideaal, want zo kun je de tas altijd goed dichtmaken.

Linksvoor zie je een gaatje waar je je draad doorheen kunt leiden! Zo trek je nooit je hele bolletje uit de tas. Het gaatje is strategisch geplaatst. Je bolletje raakt dan niet in de knoop door andere bolletjes!

Aan de andere kant heeft de tas een hengsel, waarmee je hem makkelijk mee kan nemen.

De binnenkant van de tas is in dezelfde kleur als het bovenste randje. Ik word er helemaal vrolijk van!

Ik denk dat  in het tasje makelijk tien bolletjes katoen passen. Werk je met grotere bollen, bijvoorbeeld Colour Crafter, dan kun je er denk ik 5 kwijt. Een ideale grootte voor amigurumi of kleine projectjes dus! Je hebt alles bij elkaar en het staat een stuk vrolijker in de kamer dan rondslingerende bolletjes!

Het juwelentasje heeft een mooie hanger aan de rits. Dit geeft het tasje net dat beetje extra’s. Leuk!

En, ten slotte kreeg ik er nog een paar extraatjes bij.

Vooral de sleutelhanger vind ik heel tof! Die ga ik zeker gebruiken!

Naast deze twee producten maakt en verkoopt Kirsten nog meer soortgelijke artikelen. Een overzichtje:

 • Haaktas klein
  • 28 cm hoog, 20 cm breed
  • Prijs: €28,-
 • Haaktas groot
  • 43 cm hoog, 30 cm breed
  • Prijs: €39,50
 • Haaknaaldenrol
  • 50 cm breed
  • Prijs: €25
 • Breinaalden
  • 48 cm diep, 18 cm breed
  • Prijs: €25
 • Haaktasje accesoires
  • 18 cm breed, 18 cm hoog
  • €24,50

 

De producten zijn niet heel goedkoop, maar bedenk wel dat alle tassen handgemaakt zijn. En ik twijfel niet dat er enorm veel liefde inzit. De tassen zijn netjes afgewerkt en overal is aan gedacht. Daarnaast is de communicatie met Kirsten persoonlijk en vriendelijk. Wat mij betreft dus zeker een aanrader!

Samen met Kirsten heb ik een verrassing voor jullie geregeld! Als je namelijk voor 1 Juli bij Kirsten een product bestelt, krijg je 10% korting als je erbij vermeldt dat je via Siets aan de Haak komt! Je kunt nog veel meer voorbeelden van mooie tassen vinden op de facebook groep Haken in Stijl. Wil je graag een product kopen, kun je het beste een pb sturen naar Kirsten van Nimwegen!

Ik ben mega-blij met mijn tas! Ik ga hem snel inrichten! Waar bewaren jullie je lopende projecten?

Rating: 4.7. From 3 votes.
Please wait...

9 gedachten over “Kraken of Aanhaken – Mijn eigen projectzak!”

 • Ze zijn heel gaaf. Maar zijn er ook andere kleuren buitenkant? Ik vind dat beige zo saai…

  Rating: 5.0. From 1 vote.
  Please wait...
  • Nee…als buitenkant heb ik alleen deze kleur…de reden is dat alle gekleurde stofjes er echt mooi bij zijn…en dat ik er mooi op kan borduren met alle kleuren….

   Groetjes,
   Kirsten

   No votes yet.
   Please wait...
 • Superleuk! Heel professioneel zo, je eigen tas. En hij ziet er inderdaad heel erg mooi afgewerkt uit.
  Dat vrolijke rode stofje heb je goed gekozen 🙂

  No votes yet.
  Please wait...
 • Ik vind ze geweldig. Maar heb zoveel projecten, dat ik een hele rij nodig heb

  No votes yet.
  Please wait...
 • Dat zijn mooie aanwinsten! Het ziet er echt prachtig uit en ik snap dat je zo enthousiast bent 🙂
  Groetjes,
  Akkelien

  No votes yet.
  Please wait...
 • Ik heb net een kleine en grote haakzak bij Kirsten besteld. Bedankt voor je beschrijving hierboven. Ik wilde de haakzak al heel lang, maar ik bleef maar twijfelen. Nu de knoop doorgehakt. En zoals je al beschreef: Kirsten neemt uitgebreid de tijd om er zeker van te zijn dat de zak echt naar je zin is.

  No votes yet.
  Please wait...
  • Wat leuk Angela! Ik ben benieuwd hoe hij bevalt!

   No votes yet.
   Please wait...
 • Ze zijn inderdaad super geworden. Ik heb het voornemen dat ik er een van mijn dochter ga bestellen ook een fanatieke haakster en dan voor kerst of zo.

  No votes yet.
  Please wait...

Geef een reactie