Kraken of Aanhaken: Tulip Etimo

Kraken of Aanhaken: Tulip Etimo

23 december 2016 2 Door Sietske Kooijman

Ik heb het lang uit kunnen stellen, maar sinds een paar weken ben ik óók om voor dé haaksensatie van 2016: Tulip Etimo. Nu we een paar weken verder zijn, deel ik mijn ervaringen met jullie! Ik bestelde de producten bij de webshop van Dennis de Gussem: www.yourzs.nl. De korting van 7,5%, met kortingscode Sietsaandehaak geldt nog tot 31 December!

Merk

Tulip Etimo is een van oorsprong Japans merk, wat allerlei soorten handwerknaalden produceert. Zowel haak- als breinaalden, maar ook naalden om te quilten en vilten in hun assortiment. En natuurlijk de klassieke stopnaalden. Naast alle verhalen over hoe geweldig de naalden zouden haken (wat ik in eerste instantie moeilijk te geloven vond… een haaknaald is toch een haaknaald?), viel het merk mij op door de complete pakketjes die ze aanbieden. Een haaknaaldenset in een etuitje met een schaartje en een stopnaald erbij. Zo ben je gelijk compleet en kun je aan de slag! De etuis zijn ook los te verkrijgen, zonder de haaknaalden en de extra’s… en ook dan zijn ze heel erg leuk!

Haaknaalden

Ik kreeg voor Sinterklaas vier haaknaalden. Ik heb de maten 3; 3,5; 4 en 4,5. Dit zijn de maten die ik het meeste gebruik.

En… hoe haken ze? Ik was stiekem al om op de Knit en Knot… Daar liet Stephanie (van cutedutch weet je wel) me een haaknaald proberen. Ze haken écht beter. Doordat de naald ontzettend glad is, glijdt hij erg makkelijk door je werk. Zeker voor garen wat iets lastiger haakt, is dit erg fijn. Daarnaast heeft het haakje voor mij precies de goede diepte. Waar ik minder enthousiast over ben is de vorm van het handvat. Velen zullen het met mij oneens zijn, want ik hoor er erg goede verhalen over. Nu haak ik een beetje “gek”, ik houdt mijn haaknaald niet als een pen vast, zoals de meeste haaksters, maar als mes. Het design van de naalden is afgestemd op penhaaksters, waardoor het afgeplatte stuk van de naald voor mij niet op de juiste plaats zit. Heb ik daar last van… nee, dat niet. Het voelt niet vervelender, maar ook zeker niet fijner aan dan mijn “gewone” haaknaalden. Het materiaal voelt wel fijn, het is zacht en het veert een beetje mee. Dit voelt erg fijn aan je vingers.

Haaketui

Om mijn haaknaalden op te bergen, kocht ik een haaketui. Ik vond de roze etui wel erg roze, dus koos ik voor een grijze etui met een subtiel zilveren glittertje.

In de etui is plaats voor tien haaknaalden en een los vakje voor andere benodigdheden. Je kunt het “flapje” over de punten doen, zodat deze beschermd blijven. Mijn ervaringen… Ik vind het etuitje heel fijn. Als hij dichtgevouwen is, is het formaat precies goed. Groot genoeg om hem niet kwijt te raken (hoewel…), maar geen enorm gevaarte in je tas of in je haakhoekje. Hij voelt stevig aan en je kunt er veel in kwijt. Het magneetje is sterk genoeg om de etui dicht te houden, zodat je niet bang hoeft te zijn dat hij open springt in je tas. In het vakje bewaar ik een klein schaartje en het stopnaaldensetje. Dit past prima. Zitten er dan helemaal geen nadelen aan? Jawel… Haaknaalden groter dan naald 5 krijg ik niet in de vakjes. De basis van alle Tulip-naalden is hetzelfde. Ik snap dus waarom ze de vakjes niet groter zijn, maar handig is het niet als je andere naalden hebt!

Stopnaaldensetje

Ten slotte kocht ik een stopnaaldensetje. Mijn naalden raken altijd kwijt… die vind ik dat weer ergens tussen de bank of onder het vloerkleed. Ik stopte dit setje dan ook onmiddellijk in mijn winkelmandje.

Het is een klein mapje met vijf stopnaalden. Wat ik niet zag op de webshop is dat het magneetje gesloten wordt met een magneetje. Ideaal, je raakt nooit meer een naald kwijt (als je ze netjes terug doet in het mapje ten minste). Ik ben er erg blij mee.

Algemene indruk

Jullie begrijpen natuurlijk wel dat dit een Aanhaken wordt! Tulip is niet het goedkoopste merk dat er op de markt is. Als je dus net begint met haken, zou ik kiezen voor een andere set naalden. Weet je zeker dat je je haaknaalden vaak gebruikt, is een set Tulip-haaknaalden onmisbaar in je haakstash!

Rating: 5.0. From 1 vote.
Please wait...