Kraken of Aanhaken – Wayuu Mochila’s haken

Kraken of Aanhaken – Wayuu Mochila’s haken

27 augustus 2017 2 Door Sietske Kooijman

Gisteren was het zover. Ik toog af naar het mooie Zaltbommel voor de boekpresentatie van het eerste boek van Rianne de Graaf bij wolplein. Waarschijnlijk ken je haar al van de prachtige Mochila-patronen die ze ontwerpt. Dat talent is niet onopgemerkt gebleven en sinds gisteren ligt haar boek met 10 patronen in de winkel. Ik ontmoette Rianne voor het eerst op de Brei- en haakdagen in Rijswijk. Ze vertelde me daar voor het eerst over haar boek en sindsdien kijk ik er al naar uit. Laten we dus snel een kijkje nemen! Kijken jullie mee?

Ik moet zeggen… I’m impressed! Ik heb inmiddels al heel wat haakboeken van binnen én buiten gezien. Ik weet dus wat ik verwacht van een haakboek en wanneer ik het wel en niet fijn vindt om eruit te haken. Dit boek bevat alle punten van mijn lijstje… en meer!

Allereerst is dat de maat van het boek. Hoewel er natuurlijk boeken in soorten en maten zijn, blijft mijn favoriet toch gewoon het A4-formaat. Hierdoor kan ik het boek makkelijk openslaan en past er lekker veel op 1 pagina. Zeker voor boeken met getekende patronen vind ik dit een voordeel!

De opmaak van het boek is erg mooi. Er staan prachtige sfeerbeelden in van de tien verschillende tassen. I like!

Maar dan… Het uiterlijk van een haakboek is natuurlijk niet alles, het gaat met name om de inhoud. En dat is waar dit boek er echt uit springt wat mij betreft. Heel het boek staat boordevol nuttige tips, duidelijke foto’s en fijne diagrammen.

De uitleg is ook erg compleet. Niet alleen het haken van de tas wordt van voor tot achter behandeld (of eigenlijk van beneden naar boven), maar in het boek is ook een hoofdstuk ingeruimd voor het maken van de band en het sluitkoord.

Al met al een plaatje dus! En hoewel ik tot nu toe het haken van een mochila nog niet aandurfde, ben ik met hulp van Rianne toch van start gegaan!

Voor een eerste keer (oke, eigenlijk derde keer, maar ik tel mijn twee mislukte pogingen even niet mee), niet slecht toch. Ik ben nog lang niet tevreden, maar we moeten ergens beginnen!

Wil je dit boek ook graag in je stash hebben? Je bestelt het boek hier.

Je kunt het boek ook op de website van Rianne bestellen. Daar vind je ook alle benodigdheden die je nodig hebt voor zo’n prachtige tas!

 

Tot mijn verrassing kreeg ik bij aankoop van het boek een goed gevulde goodiebag! Ik zal jullie even meenemen door de inhoud hiervan (let op: jaloezie-gevaar!)

Allereerst zaten er in de tas de benodigdheden voor de kleine zandloper-tas uit het boek. Dit is de tas voor beginners. Ik vind de kleuren prachtig, zeker als ik zie hoe ze in de tas tot hun recht komen! Daarnaast bevatte de bag ook een Kumihimo-schijf (oke, ik geef toe, ik moest ook even opzoeken hoe je dat ook alweer schreef ;-)). Hiermee kun je de koorden voor de tassen maken. Ik ben erg benieuwd!

Ten slotte bevatte de goodiebag een superleuk label van de Haakfabriek, passend bij de fantastische flamingo-tas uit het boek, een bolletje Phildar-Paillettes, een Mollie-Makes, een megahandig wolplein-meetlint… Laat ik mijn eigen meetlint nou net kwijt zijn… én twee edities van de Yarn van Scheepjes. Wat een lucky girl!

Sinds ik blog, moet ik vaak mijn geduld enorm aanspreken. Ik kan natuurlijk vaak thuis pas foto’s maken, waardoor ik niet in de trein terug al lekker aan de slag kan. Dit keer hoefde dat niet. Tertia van Terrays Leven, had namelijk gevraagd of ik een boek voor haar mee wilde nemen. Ik ging dus met een dubbele goodiebag naar huis, waardoor ik mooi haar goodies kon gebruiken voor de foto’s en ik gisterenmiddag gewóón al aan de slag kon met mijn tas!

De boeklancering vond plaats bij wolplein… En ik kon het natuurlijk niet laten om nog even door de koopjeshoek te struinen. Daar vond ik bolletjes byclaire nr. 2, die in de sale waren. Ik heb inmiddels al twee byclaire-sjaals gehaakt, maar nog geen voor mezelf. Daar moet natuurlijk verandering in komen.

 

Deze twee kleurtjes gaan het worden! Ik ben erg benieuwd hoe het uitpakt.

Dat was hem weer. Als jullie meer willen zien of lezen, houdt dan zeker mijn Facebook en instagram (@sietsaandehaak) in de gaten. Daar plaats ik regelmatig updates!

Rating: 5.0. From 4 votes.
Please wait...