Kraken of Aanhaken: Wolplein Garen etui

Kraken of Aanhaken: Wolplein Garen etui

20 december 2016 0 Door Sietske Kooijman

Afgelopen vrijdag ging ik met mijn schoonmoeder naar het Wolplein Kerstfestijn. Daar spotte ik de superhandige garenetui. Die moest natuurlijk mee naar huis. Ik gebruik heb nu een paar dagen en vertel jullie of hij echt zo ideaal is als hij lijkt.

 

Uiterlijk

De etui heeft het standaard knalroze wolplein-kleurtje. Handig zodat je hem snel terug vindt tussen je haakzooi, ehm, ik bedoel natuurlijk tussen al je creatieve uitbarstingen. Op de bovenkant staat het wolplein-logo. Hoewel het voor mij niet gehoeven had, vind ik het ook niet storend. Ik ben blij dat er niet met grote letters wolplein opstaat, want dat had ik to much gevonden.

Aan de achterkant zit een handig handvat, waardoor je het tasje makkelijk mee kunt nemen. Dit is handig als hij leeg is, maar als er een project aan hangt, neem ik over het algemeen het tasje niet meer op sleeptouw. Wel handig natuurlijk als je hem puur gebruikt om bolletjes in op te bergen.

Aan de binnenkant van het tasje zit een vak waar je haaknaalden, stekenmarkeerders en stopnaalden in kwijt kunt. Fijn dat dit vak erin zit, maar ik vind het elastiek wat te los, waardoor je alle spullen los uit het tasje moet vissen als hij weer opengaat. Bij haaknaalden is dit natuurlijk niet zo erg, maar voor stekenmarkeerders en stopnaalden is dit minder fijn (of ben ik de enige bij wie die krengen steeds tussen mijn handen doorglippen?).

De rits en de rest van het tasje voelen stevig en degelijk aan. Daarnaast glijdt de rits lekker soepel open en dicht. Ik heb er een hekel aan als die de hele tijd blijft steken.

Gebruik

En dan het meest ideale aan dit tasje… de gaatjes in de voorkant. Aan de voorkant vindt je zes gaatjes waar je je draden door kunt laten lopen. Zo heb je nooit meer last van wegrollende bolletjes. Er passen makkelijk zes kleine bolletjes in, bijvoorbeeld catona. Dat maakt dit tasje dan ook ideaal voor het haken van mochillatassen. Ik gebruik het momenteel voor mijn Serdani-deken, die ik haak met Bravo. Dit zijn flinke bollen en ik merk dan ook dat hier eigenlijk net geen zes bollen van inpassen. Natuurlijk ben ik eigenwijs en doe ik het wel. Het tasje kan dan ook dicht, maar als ik een stukje draad wil aanhalen, merk ik dat de draad in de war komt, doordat de bollen te strak op elkaar zitten. Toen ik er 1 bol uithaalde en op een breivisje zette, ging het een stuk beter.

Prijs

De prijs voor dit tasje vind ik erg goed: slechts €4,95. Hiervoor krijg je een stevige tas, die ook nog eens superhandig is. Je kunt hem bestellen via wolplein of kopen in het inspiratiecentrum in Zaltbommel.

Kraken of Aanhaken?

Jullie hadden het al verwacht… een dikke Aanhaken. Complimenten voor Wolplein!

Rating: 4.5. From 2 votes.
Please wait...