Kraken of Aanhaken: Yarn Project Planner

Kraken of Aanhaken: Yarn Project Planner

15 februari 2017 3 Door Sietske Kooijman

Vlak voor de handwerkbeurs, zag ik een facebookberichtje voorbij komen van Yla Lifestyle & Wol, waar mijn hart sneller van ging kloppen. Ze zouden namelijk een haakgadget uitbrengen, die ik écht nog miste: Een projectplanner voor al je haak- en breiprojecten. Op de beurs snelde ik dan ook gelijk naar deze stand, om mijn aankoop veilig te stellen. Vandaag vertel ik jullie er alles over, want ik nam hem natuurlijk gelijk in gebruik!

De planner is mooi vormgegeven. Door de ringband blijft hij netjes open liggen. Fijn! Het boek heeft een fijne maat, waardoor je hem makkelijk naast je op tafel of op de bank kunt leggen als je aan het haken bent.

Een leuk extraatje… bij het boek zit een pen, die je makkelijk aan de ringband kan klikken. De pen schrijft erg fijn (ik heb een hekel aan pennen die vervelend schrijven), en heeft een fantastische opdruk!

In het boek is plaats voor twaalf projecten en daarnaast zijn er een aantal fijne extra’s! Ik neem jullie even mee.

Als je het boek openslaat, zie je gelijk de fijne indeling. Er is een “halve” pagina gereserveerd om je garen in het boek te bevestigen. Ik heb de eerste pagina’s al ingedeeld en de scheepjes-cal die deze week begon, is mijn eerste project.

Er is ruimte om vijftien verschillende garens te bevestigen. Voor veruit de meeste projecten is dat ruim genoeg. Heel fijn dat je de kleurcodes erbij kunt zetten, dat scheelt een hoop gezoek. Hoe vaak moet ik bij een cal niet opnieuw de eerste week downloaden om te kijken welke kleur ook alweer welke code had.

Op de linkerpagina kun je algemene info over je project kwijt. Vooral de haaknaald is onmisbaar! Het gebeurt me nog wel eens dat ik vergeet met welke haaknaald ik gehaakt heb. Mijn motivatie om verder te gaan is dan vaak gelijk weg! Achter dit voorblad is er project een lege ruimte van 5-6 pagina’s om alle info die je verder nog kwijt wil, op te kunnen schrijven. Denk bijvoorbeeld aan het uitschrijven van patronen, of “even” opschrijven bij welke steek van welke toer je gebleven bent.

Er zijn zowel pagina’s met lijntjes als met ruitjes. Ideaal!

Ten slotte is er aan het eind van ieder project nog een knipsels en plaksels pagina waar je al je inspiratie kwijt kan. Kleurenpaletten, mooie pinterestplaatjes, handige schema’s die op facebook voorbij komen, printen en plakken maar. Zo heb je écht alles bij elkaar en maak je van dit boek je eigen haakdagboek.

Achterin het boek vind je een soort agenda. Heel fijn als je bezig bent met meerder projecten die je in opdracht maakt. Je kunt hier precies aangeven wanneer je project af moet zijn. Je kunt dit overzicht natuurlijk ook gebruiken om te noteren wanneer de verschillende delen van een cal online komen!

Kraken of Aanhaken?

Een nadeel van de planner is de prijs. Hij is niet goedkoop, je betaalt er €24,95 voor. Of dat het waard is? Het ligt eraan. Als je netjes met 1 haakproject bezig bent, denk ik het niet. Als je, net als ik, 10 verschillende projecten tegelijk hebt en 1000 kladjes door het hele huis hebt liggen, is dit een heel fijn hulpmiddel om de chaos in je hoofd te verminderen. Je hebt alle informatie bij elkaar én het is leuk om erin terug te bladeren! Een soort dagboek 2.0! Ook als je veel in opdracht haakt of breidt, is dit een echte aanrader. Je kunt de planner kopen op de webshop van Yla. Enne, als je er toch bent, ze hebben een práchtige cal en een heleboel andere leuke pakketjes. Ook hebben ze als een van de enigen in Nederland mijn favoriete garen: Caron Simply soft. Maar ga daar maar niet kijken, want dan raak je verslaafd :-).

 

Rating: 3.8. From 5 votes.
Please wait...