Kreadoe 2016: Before

Kreadoe 2016: Before

2 november 2016 0 Door Sietske Kooijman

Aanstaande vrijdag is het zover! Ons uitstapje naar de Kreadoe staat gepland. Helaas kan Diana niet mee, dus ga ik met mijn schoonmoeder de beurs onveilig maken!  Omdat ik me natuurlijk goed voor wil bereiden, vandaag een artikel over onze plannen!

 

Algemeen

Het is voor mij de eerste keer dat ik de Kreadoe bezoek. Ik twijfelde al twee keer eerder om te gaan, maar beide keren kwamen niet zo goed uit. Nu we een eigen blog hebben, kunnen we er natuurlijk echt niet meer onderuit. De kreadoe is de grootste creatieve beurs van Nederland en vindt ieder jaar plaats in de Jaarbeurs in Utrecht. Dit jaar kun je de beurs bezoeken van 2 tot 6 November. Er zijn meer dan 300 exposanten, die ieder hun eigen passie meebrengen en delen. Een kaartje kost €12,50 en daarvoor krijg je een hele dag toegang tot de beurs. De jaarbeurs is makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer, het ligt namelijk pal naast het station van Utrecht!

Stands

Er zijn een aantal stands waar ik zeker even langs wil.

De boekentas. 

Bij de boekentas worden nieuwe en lichtbeschadigde boeken verkocht met (veel) korting. Dat is natuurlijk nooit mis. Ik ga zeker even kijken of ik boeken kan vinden die al een tijdje op mijn wishlist staan!

Echtstudio

Echtstudio is een van de bekendere garenwinkels van Nederland. Zij zijn vooral bekend door het organiseren van de amigurumidag, die ieder jaar in Oktober plaatsvindt.

Forte Creatief

Ik merk dat ik wel in de boekenhoek zit. Forte Creatief is de uitgeverij van een heleboel bekende haakschrijfsters, waaronder Christel Krukkert en Annemarie Arts. Zeker de moeite waard dus om even te kijken!

Garenwinkel Henja

Deze webshop kende ik nog niet, maar ziet er erg mooi uit. Ze verkopen de bekende haakmerken en een aantal haakpakketten. Ik ben benieuwd wat ze nog meer te bieden hebben en zal ze dan ook een bezoekje brengen.

G Brouwer en Zn

G Brouwer is de bekendste groothandel in wol en garen van Nederland. Helaas kun je hier alleen bestellen als bedrijf, maar ze zijn ook aanwezig op de Kreadoe. Ze hebben vaak het nieuwste van het nieuwste op het gebied van haken en breien. Ik ben heel benieuwd.

Wolplein

Need I say more… Mijn favoriete handwerkwinkel kan natuurlijk niet in dit overzicht ontbreken. Ze hebben maar liefst drie stands tot hun beschikking, dus je kunt er bijna niet omheen.

Workshops

De Kreadoe staat ook bekend om de vele workshops die je tegen een kleine vergoeding kunt volgen. Er zijn workshops op allerlei gebieden, van haken tot boetseren en van kaarten maken tot cupcakes versieren. Een fijne mogelijkheid om even uit te rusten en toch creatief bezig te zijn. De complete lijst met workshops vind je hier! Voor ieder wat wils dus. Er zijn verschillende haak- en breiworkshops, maar ik denk dat ik me juist een beetje wil verbreden door voor een of meer workshops te kiezen die niet zo in mijn straatje liggen. De volgende workshops lijken me interessant:

Beeldhouwen in zachte steen, verzorgd door Simone van Olst

Je krijgt de mogelijkheid een torso of een amulet te beeldhouwen. De foto’s zien er prachtig uit, ik ben benieuwd of ik het er ook enigszins fatsoenlijk uit kan laten zien. De kosten van deze workshop variëren van €5,- tot €20,- afhankelijk van wat je gaat maken.

Glas Graveren, verzorgd door de Creakeet

Ook dit is iets wat je normaal niet zo snel zou doen. Hoe tof is het om een glas te hebben met je eigen tekst er zelf in gegraveerd. Deze workshop kost €7,50 en duurt een half uurtje.

Shadow Painting, verzorgd door Lalinea

Het plaatje bij deze workshop ziet er prachtig uit, maar dit is denk ik typisch iets wat er bij mijn uitkomt als een ontplofte berg verf op een canvasdoek. Misschien ga ik toch maar de uitdaging aan… De workshop kost €15,- en duurt een uur.

Schalen van papierpulp maken, verzorgd door C-paper

Bij deze workshop kun je zelf papier maken, en hiervan een schaal creëren van 15 cm doorsnee. Hoe tof is dat. Yvonne, degene die de workshop verzorgt, noemt zichzelf papierschepper, wat een mooie term! De workshop kost €15,- en duurt ongeveer een uur.

Haakplein en boekenplein

Een bezoek aan het haakplein kan natuurlijk niet ontbreken. Een aantal bekende hakers zijn hier aanwezig. Op de dag dat wij gaan, zijn dat Tertia en Jolanda (je weet wel, van de crochet-alongs)! Superleuk! Daarnaast vinden we het boekenplein, waar DenDennis te vinden is. Dennis gaat dus zeker mee, misschien kunnen we zelfs wel een foto scoren. Op dit plein vind je ook Kosmos uitgevers, uitgever van verschillende bekende haakboeken.

Wishlist

Ik heb flink gespaard voor de KreaDoe. Dat ik met een lege shopper thuis ga komen, is dus zeer onwaarschijnlijk. Er zijn een aantal dingen waar ik specifiek naar op zoek ben… Onder andere het nieuwe garen Yarns & Colours. Dit garen is uitgekomen in 100 verschillende kleuren en de nieuwste trend in haakland. Dat schreeuwt natuurlijk om een review! Daarnaast ga ik op zoek naar gekke garens en andere mooie garens om te reviewen. Heel de maand December zal in het teken staan van de kerst, dus ik denk zeker dat er wat glitter en glam tussen zal zitten.

Verder laat ik de hele beurs gewoon op me afkomen. Wie van onze lezers gaat ook naar de KreaDoe? Zijn jullie vorige jaren ook al geweest? Ik ben erg benieuwd naar jullie ervaringen, do’s en dont’s!

No votes yet.
Please wait...