Kreadoe 2018 -Met Miley over de beurs!

Kreadoe 2018 -Met Miley over de beurs!

4 november 2018 1 Door Sietske Kooijman

Gisteren was het weer tijd voor het grootste creatieve feestje van het jaar: de Kreadoe. Doordat ik in een klein dorp woon, is vrijwel alles een behoorlijk eind weg met het OV. Mijn dag begon dus al vroeg. Ik neem jullie mee door mijn dag!

Lang reizen is geen enkel probleem met een mooi breiwerkje. Mijn reisbreisel van dit moment is de paint me right shawl van Alexa Boonstra. Deze shawl is gebreid met een combinatie van Lang Yarns Jawoll, Chef Wol’s Finest en Yippee Yarn. Ik zal jullie binnenkort mijn vorderingen uitgebreid laten zien, maar hier is alvast een sneak peek!

IMG_20181102_224626.jpg

Ik had deze editie een sidekick. Een weekje geleden kwam Miley uit mijn haaknaald gerold. Dit prachtige popje, ontworpen door Amilishly. Ik haakte haar met eigen kleurtjes, maar pakketjes voor de verschillende popjes zijn te koop bij ChefWol. We startten de dag in alle vroegte bij de bushalte. Vrijdagnacht had er al iemand een feestje gevierd bij de bushalte en Miley is gek op confetti. Ze wilde dan ook heel graag op de foto!

20181103_090614.jpg

En het avontuur ging door in de bus en de trein!

Na een reis van ongeveer anderhalf uur kwamen we aan op de KreaDoe. Wat zag het er al gelijk gezellig uit!

20181103_105243.jpg

Eén van de eerste stops was bij Wolplein. Miley was inmiddels best moe geworden, dus chillde even lekker op deze kleurige deken! De kleuren passen perfect bij haar rokje en haar haar.

20181103_110503.jpg

Ik moest zelf natuurlijk ook even rondkijken. Ik word altijd enorm vrolijk van alle kleurtjes bij yarn and colors. Mijn absolute favoriet zijn uiteraard de paarstinten!

Deze diashow vereist JavaScript.

Tijd om verder te gaan! Het was hoog tijd dat Miley op de foto mocht met haar zusjes. Die logeerden tijdens de beurs op de stand van Wolcafé. Ook Alexa, de ontwerpster, was aanwezig op de stand. Zo kon Miley mooi een knuffel brengen aan de échte Miley én Elsa en had ik even tijd om bij te kletsen met Alexa.

c564a7c9-495d-46af-9eb0-716d9531a413.jpg

Hoe tof is de eenhoorn-onesie van Elsa. Dit was onderdeel van een weddenschap van DenDennis. Op de Handwerkdagen werd Amilishly door hem uitgedaagd om een unicorn-onesie te ontwerpen voor haar Elsa. Alexa nam de uitdaging aan, kwam, zag en overwon!  Over DenDennis gesproken…  het werd  hoog tijd voor een nieuwe selfie. Hoewel we elkaar op vrijwel iedere beurs spreken, komt een foto er eigenlijk nooit van. Nu dachten we er gelukkig wel aan!

20181103_121458.jpg

Onderweg kwam ik Claire tegen. Zij brengt vanaf aanstaande dinsdag een hele toffe nieuwe cal. In vijf weken haak je een te gekke kerstlampion!

IMG_5141.jpg

Hier wordt je toch vrolijk van! Zeker een aanrader om een kijkje te nemen!

Na zo’n beurs loop ik altijd over van de inspiratie. Zo kwam ik deze geweldige deken van wolplein tegen!

20181103_115335.jpg

Ook de nieuwe knuffeldekens van Woolytoons moesten even bewonderd worden. Manlief is fan van de elf, ik vind ze eigenlijk allemaal even leuk!

Deze diashow vereist JavaScript.

Ook ging ik even langs bij Pera en Pasha. Mr Cey lanceerder twee nieuwe garens: Mr. Cey Artist, een 100% acryl garen en Mr Cey Blossom, een langzaam verloopgaren in 100% katoen. Van beide garens vind je binnenkort een review op Siets aan de Haak. Ook hier was het tijd voor een nieuwe selfie.

20181103_152623

Naast alle haak- en breistands en oude bekenden, was ik op zoek naar iets nieuws! Sinds Loes van Freubelweb me aan het borduren zetten op de Knit en Knot, ben ik fan.

20181014_103235

Mijn missie voor de KreaDoe was dan ook om een mooi borduurpakket te vinden. Helaas vond ik het aanbod op dit gebied wat magertjes… Of ik heb gewoon niet goed genoeg gezocht. Niet geslaagd, hoor ik je denken? Nee hoor.. Verre van! Ik ontdekte namelijk iets heel gaafs! Op de stand ban GoGoStramien vond ik hele mooie 3d-borduurwerken. Sommige heel groot, anderen klein en schattig. Zo was er onder andere deze mega-grote kerk!

20181103_141526

Dit is plastic stramien waarop geborduurd is. Hoe mooi! Naast deze kerk, waren er ook pakketjes voor een kerstdorpje. Ik besloot 1 van deze pakketten mee te nemen. Ik ben gelijk begonnen gisterenavond en ik ben fan! En, beste van dit alles… Ook manlief was er blij mee! Hij heeft vanmiddag zelfs mee geborduurd! Zo leuk om eens samen te freubelen! Wie weet volgend jaar met kerst dus een geborduurd kerstdorp! Binnenkort vind je ook hierover een review!

Het was inmiddels half vier en het werd tijd om afscheid te nemen. We dronken nog heel even iets aan een tafeltje. Miley vond daar een bloem die perfect bij haar haar paste:

20181103_133531

Na deze laatste foto werd het echt tijd om naar huis te gaan! Op naar weer zo’n mooi feestje volgend jaar!

Ben jij ook op de Kreadoe geweest? Welke ontdekkingen heb jij gedaan? Ik hoor het graag!

 

 

 

Rating: 5.0. From 1 vote.
Please wait...