KreaDoe: After

KreaDoe: After

6 november 2016 4 Door Sietske Kooijman

Afgelopen vrijdag was het dan zover. Om acht uur zat ik op de bus te wachten, op naar de KreaDoe. Helaas kon Diana niet mee en ging ik met mijn schoonmoeder. De dagen ervoor waren er via facebook al vele berichtjes heen en weer gegaan over leuke workshops en stands die we niet konden missen, kortom, we waren er helemaal klaar voor.

Om kwart over tien kwamen we de jaarbeurs binnen, en daar stond dit bord op ons te wachten.

kreadoe

We leverden onze jassen in, scoorden de kreadoeshopper en kregen een couponnenboekje aangereikt. In dit boekje staan heel veel kortingsbonnen, zeker een aanrader als je zelf naar de KreaDoe gaat. Ons plan was om de hallen gestructureerd door te nemen. Je raad het al, dat mislukte natuurlijk ;-). Na de eerst gang, besloten we te beginnen in de tweede hal, om de drukte te ontwijken. Op weg naar de tweede hal, zag ik in mijn ooghoek een bekend gezegd… Jawel, daar zat DenDennis (ja, De Dendennis, je weet wel, van die feestknuffels!). Heel stiekem ben ik toch wel een beetje een fangirl (niet verder vertellen hè), dus liep ik op hem af om een praatje te maken. Ik had mijn boek niet meegenomen, dus kon ik hem niet laten signeren. Ik liet natuurlijk de blog even vallen (tsja, je bent aan het netwerken, of niet hè..). Mijn schoonmoeder besloot dat ik dan ook maar op de foto moest, want dat is leuk voor de blog. Bij deze dus.

dennis

Overigens wil ik jullie het commentaar van Diana niet onthouden: “Oh, die Dennis is nog een knappe man ook”. Ik geef geen commentaar ;-). Tegenover DenDennis zaten Jolanda en Naomi, de ontwerpers van menig cal, bijvoorbeeld deze

mm totaal

Volgend jaar komt er een nieuwe cal van hun hand, met de naam “Double Trouble”. Ik heb de sneak preview gezien en ik ben verliefd! Ze combineren “gewone” haaksteken met tunische haaksteken. Wat een tof idee! Ik ga er nog even over nadenken of ik mee ga doen, maar ik denk dat ik (en jullie) het antwoord al wel weet.

Op hetzelfde pleintje stond een grijpmachine van ByClaire! Een superleuk concept. Als je je inschreef voor de nieuwsbrief van Kosmos-uitgevers, kreeg je een muntje en kon je een keer grijpen. De grijper lag vol met bolletjes byClaire. Ik besloot voor een paars bolletje te gaan (hoe kan het ook anders), maar zowel ik als mijn schoonmoeder grepen hartstikke mis. Op naar de volgende stand dus.

Ik weet niet meer exact in welke volgorde we de stands bezocht hebben, dus neem ik jullie mee door een aantal deelnemers die er voor mij uitsprongen.

Pera & Pasha

Ik had al een aantal keer online iets besteld bij Pera & Pasha en was zeer tevreden over de bezorging. Op mijn lijstje stond een boek van Mr. Cey, een bekende haakschrijver. Er waren twee boeken waar ik een oogje op had: Hero en de magie van kerstmis en Knuffelkussens haken. Beide boeken stonden uitgebreid uitgemeten bij de stand, inclusief Mr. Cey zelf. Ik maakte een praatje met hem, en besloot na lang twijfelen toch voor het boek van Hero te gaan. Het is deel twee in de serie over Hero en is een combinatie van een voorleesboek en een haakboek. Voor in het boek staat een voorleesverhaal en alle karakters uit dit boek kun je haken.

hero

Er komt uiteraard nog een uitgebreide review van dit boek online. Ik kocht gelijk het pakketje om het rendier te haken. Superfijn, want alles wat je nodig is, zit in het pakketje, waaronder de oogjes en het vilt. Ook zit er bijvoorbeeld van het rode garen maar een klein bolletje in, waardoor je geen hele bol hoeft te kopen (al is dat natuurlijk nooit een ramp ;-)).

Helemaal op het einde van de dag, ging ik nog een keer langs en toen zat ook Niki Peeters bij de stand. Ze is de schrijfster van het pas uitgekomen boek: Ik ben bir en ik ga logeren. Toen ik dit boek inkeek, was ik weer opslag verliefd. Het concept is hetzelfde als het boek van Hero, een combinatie van een voorleesboek en haakboek.

ik-ben-bir

Ook voor dit boek kocht ik een pakketje, namelijk de knuffel van Bir. Ook hiervan kunnen jullie een review verwachten.

Beide boeken werden natuurlijk gesigneerd.

mr-cey

Toen ik de boeken ging afrekenen, zag ik de garens van mr Cey cotton. Ik had al gehoord dat dit een fijn garen moest zijn, maar had het nog nooit gezien of gevoeld. Wat een prachtig kleurenpalet hebben ze zeg! Allemaal hele diepe, volle kleuren. Prachtig. Ik raakte aan de praat met de man bij de kassa en toen ik vertelde over de blog, stopte hij zomaar een bolletje mr cey cotton bij mijn boeken, zodat ik er een review over kon schrijven. Super!

mr-cey-cotton

Jullie raden het al, de review komt eraan :-). Mijn verwachtingen zijn hoog!

Creactivity

Ik liet mijn schoonmoeder achter bij een workshop kaarten maken, en ik ging nog even een rondje over de beurs. Bij de stand van creactivity viel mijn oog op deze prachtige bol verloopgaren.

magic-colors

Op 1 bol zit ruim 700 meter garen, waarmee je een flinke omslagdoek kan maken. Ik heb een tijdje heel gezellig staan kletsen met de standhoudster. Bij de bol kreeg ik een door haarzelf opgesteld A4-tje met tips voor projecten. Leuk! Zo’n extraatje. Toen ik thuis op haar visitekaartje keek, kwam ik erachter dat de winkel in Den Bosch zit. Superleuk, lekker dichtbij! Ik ga zeker een keer langs! Ik kon het toen ik thuiskwam niet laten alvast met dit project te beginnen. Ik koos voor de virus-shawl en ging van start.

omslagdoek omslagdoek-detail

Op de foto zie je de glitters niet zo goed, maar die zitten er écht in. Het is even wennen om met dit garen te werken, omdat hij niet zo strak gedraaid is als een “gewoon bolletje”, maar als je de techniek eenmaal door hebt, gaat het prima!

Sweet apple designs

Ik moest voor Diana op zoek naar een bolletje Colour Crafter die zij nog nodig heeft voor haar scheepjesdeken. Er was veel garen, maar naar colour crafter moest ik toch echt even zoeken. Ik vond het bij de meiden van sweet apple designs (wat een toffe naam he). Dat bolletje was in de pocket. We raakten aan de praat, en waren supergeïnteresseerd in de blog. Het leukste is: Ze staan ook op de knit en knot! Ze attendeerden me op het nieuwe garen dat ze bij hadden, genaamd KPC. Ik had er vaag ergens van gehoord, ik denk op één van de vele facebooksites die ik volg, maar dat het nu in Nederland was, wist ik niet. Ik voelde aan een bolletje en ik was verkocht… Heerlijk zacht. Ik nam drie bolletjes mee voor een review, die woensdag online zal komen.

kpc

Over deze bolletjes ga ik jullie woensdag veel meer vertellen, maar hoe leuk zien ze eruit!

Especial and more

Bij deze stand vielen me vooral de superleuke tassen en kussentjes op. Op hun site hebben ze een heleboel complete haakpakketjes staan, voor met name wat kleinere pakketjes.

especial-and-more-2 especial-and-more

Ongelooflijk wat de kleurstelling van je garen kan doen. Ook zij staan op de Knit en Knot, dus jullie gaan absoluut meer horen!

Wieke Magazine

Bij de stand van Wieke Magazine kocht ik de afgelopen drie edities van de Wieke. Ik ben erg benieuwd naar de inhoud. Ik heb er veel lovends over gehoord!

wieke-2

Atelier SerDani

Oei, toen liep ik tegen een prachtige deken aan… en wel van atelier SerDani. Het is een tunische woondeken. Gelukkig wist mijn schoonmoeder me te behoeden voor de aanschaf van een pakket, maar ze staan ook op de Knit en Knot. Of ik me dan nog in kan houden, ik weet het niet!

Bij dezelfde stand hadden ze de lichtgevende haaknaalden waar ik al eerder over schreef in de wishlist van een paar maanden geleden.

haaknaald-licht

Voila… En jullie raden het al… inderdaad, de review komt eraan!

Yarn and Colors

Op mijn lijstje stond ook het nieuwe garen Yarn and Colors. Ze hadden een grote stand in het midden van de beurs. Ik kocht zes bolletjes van het katoenen garen. Als het goed is komt binnenkort ook van de andere kwaliteiten een bolletje binnen, om een goed beeld te kunnen vormen van dit merk! Jullie gaan hier absoluut meer over lezen!

yarn-and-colors

 

Dat was hem dan voor dit jaar! Volgend jaar ga ik absoluut terug, met misschien nog een beetje meer spaargeld! Wie van jullie is ook op de KreaDoe geweest? Ik hoor ook graag jullie ervaringen!

Rating: 4.0. From 1 vote.
Please wait...