Let’s get this party started – Mystery Maandag

Let’s get this party started – Mystery Maandag

2 oktober 2018 1 Door Sietske Kooijman

Eindelijk is het 1 Oktober! En 1 oktober staat traditioneel in het teken van de mystery blanket van breiclub.nl. Inmiddels doe ik voor het derde jaar mee en als ambassadeur heb ik het proces van dichtbij mogen volgen. En geloof me, daardoor wordt het wachten alleen maar moeilijker! Nu is het dan eindelijk zover. Ik ga de deken zowel haken als breien. Deze week neem ik jullie mee op haakavontuur, volgende week gaan we breien!

Ook mijn ambassadeurscollega’s Akkelien, Alexa en Renske bloggen over hun mystery avontuur. Klik vooral door voor nog een dosis mystery blanket!

Ontwerper

Dit jaar ontwerpt Bianca Boonstra zowel de brei- als haakdeken. Naast briljant ontwerpster is Bianca ook de coach van ons als ambassadeurs. En ja, inderdaad, ook de Zomerdeken komt van haar hand! Toen ik (al bijna een jaar geleden) hoorde dat Bianca voor de dekens getekend had, wist ik al dat dit een hele bijzondere editie zou worden. Niet de makkelijkste versie, absoluut niet, maar wel met een prachtig ontwerp! En dat dat zo is, ga ik jullie de komende weken laten zien.

Inspiratie

Dit jaar maken we de vijfde editie van de mystery blanket, en het thema is around the world. Dit komt al terug in de drie kleurstellingen: Desert, European Skies en Nordpolen. Maar ook in de patronen komt dit thema terug. De deken zal dit jaar bestaan uit 6 blokken van ongeveer 60×60 cm, ieder blok staat voor een bepaald continent. Daar zal ik jullie tijdens de volgende mystery maandag meer over vertellen.

Desert

Hoewel ik normaal vrij uitgesproken ben in mijn kleurenkeuze, twijfelde ik nu toch ontzettend tussen Desert en European Skies. Dat probleem was snel opgelost doordat ik twee dekens ga maken. Voor het haken koos ik voor de Desert-kleurstelling. En wat ben ik hier blij mee. Zijn jullie klaar voor foto’s?

Het pakket bestaat dit jaar uit twee soorten garen. Het eerste garen is Lang Fantomas. Wat feitjes op een rijtje:

  • Naam: Fantomas
  • Merk: Lang Yarns
  • Samenstelling: 75% wol, 25% polyamide
  • Gewicht/Lengte: 50 gram, 140 meter

Dit garen is, ondanks de scheerwol erg zacht. Ik ben enorm benieuwd naar de manier waarop dit garen ophaakt. Het tweede garen…

Durable Cosy fine! Dezelfde feitjes in een ander rijtje!

  • Naam: Cosy Fine
  • Merk: Durable
  • Samenstelling: 52% katoen, 48% acryl
  • Gewicht/lengte: 50 gram, 105 meter

Hoe mooi zijn al die kleuren! Ik kan niet wachten om te starten… en dat is dan ook precies wat ik nu ga doen! Volgende week vertel ik je alles over het breipakket, maar ik hou jullie ook op de hoogte via facebook en instagram! Wat vind jij de mooiste kleur?

Rating: 5.0. From 1 vote.
Please wait...