Lossen&Vasten, alleen nog maar Lossen&Vasten

Lossen&Vasten, alleen nog maar Lossen&Vasten

10 oktober 2016 0 Door Diana van Eynde

DIANA || Ik hou van afwisseling. Dat zeg ik tenminste altijd. Wat blijkt, als een project voldoende verschillende steken bevat, kan-ie mijn aandacht ook best even vasthouden. Toch? Of wordt het dan toch saai? Afgelopen week werkte ik alleen aan de Lossen&Vasten CAL en maakte ik Wendy – van het beertje – warm om ook een deken te gaan maken.

WHAAAH! Opnieuw beginnen
Zondag ontdekte ik dat het verstandig was om opnieuw te beginnen. De deken begon enorm te lubberen en de kans dat ik dat later recht kon trekken was erg klein. Het probleem zat hem in de te strakke lossenketting aan het begin. Een stukje uithalen had dus geen zin. Vol goede moed begon ik opnieuw met een deel waar ik al flink mee had zitten stoeien en dus geen zin in had.

img_1815

Dauwdruppels
De dauwdruppels, zoals Joke ze zo mooi noemt, kreeg ik totaal niet voor elkaar. Ik krijg gewoon die draad niet door zeven lussen heen. Door vijf was blijkbaar geen enkel probleem, dus eigenwijs als ik ben, heb ik het patroon naar mijn hand gezet en zijn het dauwdruppels op z’n Diana’s geworden. Persoonlijk vind ik het nog niet eens zo lelijk!

img_1809                                     img_1817

Kleinere naald
Omdat het de eerste keer volledig mis ging vanwege het lubberen, was ik hier nu enorm bedacht op. Ik besloot dus om soms een wat kleinere naald te gebruiken. Bij de donkere stokjesband leek dat een goede keuze en ook de granny’s kwamen het best tot zijn recht met een naald die een hele maat kleiner was. Die keuze heeft ervoor gezorgd dat de deken momenteel minimaal lubbert.

img_1823

Week 1 klaar
Vrijdag had ik een rotdag. Gewoon zo’n dag waarop niks loopt zoals het hoort te lopen. Zo’n dag dat je bewust stopt met werken, omdat het toch allemaal niet lukt die dag. Ik ga me altijd beter voelen door haken en dat merkte ik meteen, want van 16.00 uur tot 22.00 uur heb ik aan het haken besteed en dat resulteerde in een afgeronde ‘week 1’. Ik ben erg trots op het resultaat. Ik denk dat ik uiteindelijk wel moet blokken, want door de verschillende steken, die allemaal verschillende groottes hebben, ligt-ie wel al een beetje in een boog. Maar… We gaan gewoon door, want misschien lossen de blokken die er straks naast komen al een heleboel op. (De eerste foto ziet er misschien wat raar uit, maar ik had de deken gewoon wat vreemd gevouwen toen ik de foto maakt… Oeps)

img_1824         img_1825

Hele toer vergeten
Overigens had ik nog een kleine tegenvaller. Toen ik klaar was met de granny’s en ik nog eens goed op de foto’s keek in de Facebookgroep ontdekte ik dat ik een hele toer vasten vergeten was. Ik moet ook bekennen dat ik dit niet duidelijk in het patroon vond staan, maar ik erger me niet aan deze fout, dus ik heb het mezelf en Joke vergeven 🙂

Voorzichtig begin week 2
Ik had vrijdag de smaak goed te pakken. Zo goed dat ik zaterdag echt nog even door wilde. Dit weekend had ik weinig haaktijd in verband met verplichtingen, dus ik zocht redenen om toch even aan mijn verslaving toe te geven. Zaterdag haakte ik dus twee toeren van de tweede week en begon ik alvast met de ijspegels. Een steek die ik toch wat lastig vind. Je moet een diepe vaste maken. Op zich is de handeling heel simpel, maar ik merk dat ik de draad toch te strak maak, waardoor de onderste vaste wat naar boven trekt. Ik doe het nu dus heel losjes en probeer het steeds te corrigeren, maar ondanks dat het heel mooi is, is het ook wel weer een uitdaging. En dat vind ik leuk aan deze deken: de vele nieuwe steken die ik leer en de uitdagingen die ik onverwachts tegenkom. Wat vinden jullie van de deken tot nu toe?

img_1826           img_1828

Vooruitblik
Deze week staat er weer voldoende op het programma. We bespreken woensdag een Te Gek Garen. Welke dat is, is nog een verrassing. Kom woensdag een kijkje nemen en kijk of dit garen iets voor jou is. Zaterdag bespreek Sietske haar haakweek en zondag ga ik in op Wolhalla Eindhoven. Of is dat helemaal geen Wolhalla?

No votes yet.
Please wait...