Mijn favoriete haakmomenten

Mijn favoriete haakmomenten

19 januari 2017 0 Door Sietske Kooijman

Iedere haakster heeft zo haar eigen routine, zo ook ik. Maar toch, van het ene haakmomentje geniet ik meer dan van het andere. Ik ging eens bij mezelf na waar dat aan lag en kwam tot een lijstje van eisen voor mijn favoriete haakmoment. Ik kwam erachter dat thee een cruciale rol speelt in mijn haakleven… en vond de perfecte thee: de heerlijke smaken van Nicole’s Choice!  Klik snel door dus, natuurlijk nádat je dit artikel gelezen hebt!

  1. Thee!

Geen haakmoment zonder een bakje thee. En de laatste tijd is dat heel bijzondere thee. Nicole de Witte is namelijk een webwinkel gestart, waar ze lekkernijen, diverse losse theeën en DIY bakmixen  verkoopt.

Ze vroeg Diana en mij of we de thee voor haar wilde testen. Daar zeiden wij natuurlijk geen nee tegen! Ik kreeg van haar een pakketje opgestuurd met drie zakjes thee en een weckpot met bakmix voor een cinamybaby cake.

Sindsdien gaat ieder haakmoment gepaard met een kopje van haar thee. Ze stuurde mij drie smaken op:

  • Sweet Dragon: Een zoetige en fruitige Rooibosthee. Zoet en fruitig is hij zeker! Waar rooibosthee nog wel eens een beetje flauw kan zijn, heeft deze een heerlijke smaak. Dit is absoluut mijn favoriet!
  • Spice me up: Een Gemberthee met zoethout en peper. 
  • Autumn love: Een herfstige Zwarte Thee. Ook deze thee is heerlijk. Een zwarte thee met een beetje extra. Door de kaneel en andere kruiden die erin zitten, is hij heerlijk met dit koude weer!

De rooibos en de zwarte thee zijn mijn favorieten, maar ik wissel ze eigenlijk alle drie af! Naast deze drie smaken is er ook nog een earl grey thee en een groene thee, die een subtiele hint van champagne in zich heeft. Dat klinkt toch hemels! Je kunt de thee bestellen op www.nicoles-choice.nl. Alle producten zijn vrij van geraffineerde suikers, geen E-nummers of rare ingrediënten. Duidelijk dus wat je eet!

2. Iets lekkers!

Ook hier heeft Nicole voor gezorgd! In haar webshop kun je verschillende bakmixen bestellen. Deze zijn ideaal, want je hoeft er thuis alleen boter en eieren bij te voegen, de boel door elkaar te mixen en in de oven te schuiven. Zelfs mij is het gelukt… en ik ben echt geen kooktalent, laat mij maar haken! Ze stuurde mij de Cinamybaby-cake op. Deze komt in een prachtige glazen weckpot, die je later dus nog gewoon kun gebruiken.

Ook erg leuk met bolletjes wol erin. Het mengsel was binnen de kortste keren klaar en kon de oven in, waarna ons huis langzaam  naar kaneel en andere winterse geuren begon te ruiken. Heerlijk! Na 25 minuten in de oven kon de cake eruit. En dan nog wachten tot hij afgekoeld is… dat is altijd het lastigste! Gelukkig moesten er ook nog foto’s gemaakt worden, dus konden we twee vliegen in één klap slaan! Mijn taart is een beetje dun uitgevallen, maar dat komt omdat ik als kook-noob de keuze had tussen een muffinblik óf een grote springvorm. Als je de mix in een cakevorm doet, wordt hij een stukje dikker. Maar hé, nu had ik een goed excuus om een extra groot stuk te nemen!

3. Al mijn spullen binnen handbereik

Me klaarmaken voor een haakmomentje is altijd een heel proces. Deken bij de hand: Check, Haaknaald in de aanslag: Check, Patroon opzoeken op Ipad: Check. En gaan. Ik heb er een enorme hekel aan als ik helemaal geïnstalleerd ben en er na één toer achter kom dat ik toch nog iets mis… Meestal is dit een stekenmarkeerder of een schaartje. Irritahaaant! Dan draaien we het hele riedeltje maar weer om: Haaknaald wegleggen: Check (rolt standaard van de leuning van de bank en is vervolgens kwijt), Deken weg: check (wel standaard alle draadjes door elkaar), opstaan, schaartje pakken enz enz. Blergh! Ik denk dat ik maar eens een afvinklijstje ga maken, voor ik begin met haken!

4. Afleiding

Ik moet eigenlijk altijd iets te doen hebben tijdens het haken. Dat is eigenlijk altijd een televisieserie (tips welkom!), of een luisterboek. Maar niet te ingewikkeld, want dan gaat het niet goed. Dan volg ik of de tv en mag ik een paar toeren achteruit haken, of ik let op mijn haakwerk en snap niks meer van de serie (hoezo heeft de butler het gedaan?).

5. Rust

Dit lijkt een beetje tegenstrijdig met nummer vier… maar toch moet ik echt rust hebben… in de zin dat er niemand tegen me praat. Manlief heeft het inmiddels wel onder de knie, maar als hij toch per ongeluk zijn mond open doet tijdens mijn telwerk, tel ik gewoon keihard hardop: “Schatje, wi-” “26, 27, 28″. Hij houdt dan meestal netjes zijn mond, totdat ik weer tegen hem begin te praten.

Ga jij ook een kijkje nemen op de webshop van Nicole? Wat is jouw favoriete thee?

 

Rating: 5.0. From 1 vote.
Please wait...