Monogaam Handwerkenchallenge, the story continues

Monogaam Handwerkenchallenge, the story continues

17 juni 2018 1 Door Sietske Kooijman

Afgelopen maand vertelde ik jullie over de monogaam handwerken challenge, die ik met mezelf aangegaan ben. Een maand lang werken aan één project. Met recht een challenge te noemen, zeker voor mij! Ik gaf mezelf wel een kleine escape… de cal van Amilishly (let op! Je vindt verderop in het artikel een kortingscode :-D), waar ik net mee begonnen was, telde niet mee. Ik liet mijn volgers op instagram en facebook een keuze maken voor het project. Ze kozen massaal voor de zomerdeken van Chefwol. Off we go dan maar. Inmiddels is de maand bijna voorbij en ik deel graag mijn voortgang. Is het gelukt? Lees snel verder!

Doelen

Mijn doel was om iets minder dan een blok per week af te ronden. Dat zou neerkomen op 3,5 blok. En ik heb een verrassing voor jullie… Het is gelukt! Nou ja, nog niet helemaal, want ik ben bezig het laatste blok af te ronden, maar daar heb ik nog een hele dag de tijd voor. Ik neem jullie even mee door mijn voortgang:

Zoals jullie zien had ik twee blokken af en was ik bijna klaar met het derde blok. Dit blok zat dan ook in no-time op mijn blockmatten:

Ik ben nog steeds enorm blij met mijn kleurencombinatie! De verschillende roodtinten passen perfect in onze slaapkamer! Het leuke van de zomerdeken is dat er nu al 16 verschillende blokken zijn om uit te kiezen. Daarnaast kun je de verschillende randen combineren, dus ook een aanrader als je alleen van haken of alleen van breien houdt! Ik vind het juist leuk om dit te combineren. Bianca Boonstra, de ontwerpster van dit project, is echt een kunstenares. Het patroon is erg goed uitgeschreven en de blokken passen perfect bij elkaar.

Het lastigste van dit project vind ik dan ook om te kiezen welk blok het volgende op mijn pennen komt. Al als ik de eerste rand gemaakt heb, blader ik door de foto’s en de patronen… een soort van voorpret laten we het maar noemen.

Het volgende blok is een combinatie van haken, breien en tunisch haken. De afwisseling in dit project zorgde ervoor dat het een goede starter was voor de monogaam handwerken challenge. Eigenlijk voelde het met iedere rand weer alsof ik een nieuw projectje begon!

Blok 5 is een blok waar ik wel een beetje op gevloekt heb… maar zoals zo vaak bij dit soort haakwerkjes, wordt het resultaat dan het mooiste! Wie mooi wil zijn, moet…. hard werken. Het verbaast me hoe snel ik mezelf het breien aangeleerd heb. Inmiddels draai ik mijn hand niet meer om voor een kabeltje hier of daar! Verkorte toeren, doen we even! Dit project heeft daar een groot aandeel in gehad!

Over verkorte toeren en kabels gesproken… hóe mooi is deze rand! Als je me dit een jaar geleden had laten zien, had je me van de grond kunnen rapen van het lachen. Nu tover ik dit gewoon even uit mijn breinaald. Ik ben nu bezig met de tweede rand van dit blok, en dan zijn we al een heel eind. Ik ben nog even in dubio of ik alvast de eerste blokken aan elkaar ga zetten, of dat ik lekker doorga met een volgend project (waarover straks meer).

En die Amilishly Cal dan?

Ik vind het een goed concept dat ik naast het grote project, nog een klein projectje heb om toch een beetje af te wisselen. Ik was net begonnen aan de amilishly prism cal. Ik neem je even mee waar ik vorige keer gebleven was.

Al verder gekomen dan bij menig amigurumi die ik haak. Het is nou eenmaal niet helemaal my cup of tea. Dit patroontje was echter te schattig om niet te haken. Alexa heeft een hele eigen stijl en ik ben verliefd op al haar popjes!

Een beetje kaal was ze nog wel, niet? Een week later kreeg ze dan ook prachtige blauwe krullen Deze krullen worden op het hoofdje vastgelijmd. Weer een nieuwe techniek!

Weer een week later kreeg ze ook kleren aan, en was madame helemaal klaar voor een fotoshoot in de tuin! Wat is ze mooi geworden he! Wil jij ook graag prism haken? Dat kan! Met de kortingscode PRISMSIETS krijg je tot 24 Juni 15% korting op het patroon van Prism! Zeker de moeite waard, want deze amigurumi kan niet missen in je huiskamer! Als je HIER klikt, is de code gelijk actief!

De tweede ronde!

Je merkt het al, die monogaam handwerken challenge is me wel bevallen! We gaan dus voor een tweede ronde. En dit keer mogen jullie ook meekiezen!

De keuzes zijn als volgt:

Hygge-cal

Dit is zo’n project waar ik heel enthousiast aan begonnen ben, maar waar ik de motivatie voor verloren ben. Niet door dit project hoor, maar doordat er zoveel moois op mijn pad kwam!

Big Sister Shawl

De bijna-winnaar van vorige maand… de big-sister shawl van Canadutch!

Piccadilly-shawl

Je hebt ook de keuze uit een newbie… de piccadilly-shawl. Hiervoor zocht ik op de knit en knot garen uit van draadkracht. Ik kan je du nog geen progress laten zien, maar wel de foto’s waardoor ik geïnspireerd werd. Dat is namelijk het project van Carmen, van New Leaf Designs.

©new leaf designs

Ik ga, tot mijn eigen verrassing voor andere kleuren. Geja van Draadkracht, hielp me deze prachtige bolletjes Eucalypta uit te zoeken!:

Zeeuwe sjaal

De zeeuwse meebreideken staat al een hele tijd op mijn lijstje. Op de knit en knot besloot ik maar eens te beginnen met de zeeuwse sjaal! Dit project bestaat uit een heleboel verschillende breisteken, in de vorm van een rechte sjaal.

Ik ben heel benieuwd welk project jullie voorkeur heeft! Laat je het weten in de reacties! Morgen zal ik laten weten aan welk project ik me volgende maand ga wagen!

 

No votes yet.
Please wait...